Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Apple stiger 10 % på en uge


46522 Occam 20/9 2011 17:27
Oversigt

Uden specifikke nyheder. Hvad sker der?



20/9 2011 17:31 146523



Jeg tror det kan have noget at gøre med at de går sejrsrigt ud af kampen om tabletterne.



20/9 2011 17:33 046524



http://www.proinvestor.com/boards/46451/Sharp-og-HP-smider-haandklaedet-i-ringen




20/9 2011 20:01 Nippon1976 046531



Technologisektoren er generelt steget, så ikke kun apple



21/9 2011 08:04 Conner 146534



Jeg synes generelt, der er for meget hype om Apple. For 10 år siden var Apple kendt, men ikke nær så populære som de er i dag, det har selvfølgelig afspejlet sig i aktiekursen.

Da det er teknologi vi taler om, så sker der udvikling. Spørgsmålet er, om Apple kan udvikle de produkter, kunderne vil have i fremtiden. De har i de sidste år været afsindig dygtige til at nytænke, men er det muligt at holde hele verdens teknologi og innovationskrævende kunder i sin hule hånd, i endnu et tiår?

For ganske få år siden, sad Nokia solidt på mobiltelefonmarkedet, alle andre spillere var statister. Jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at de i den grad ville dykke, som de har gjort. De blev simpelthen overhalet inden om, af et nytænkende firma.

Kan det samme ske for Apple - klart ja. Vil det ske - klart ja. Så kan man begynde at spejde i landskabet, og overveje hvem der kan true Apples position. Jeg ved ikke hvem det skulle være, men det kommer.

Lad mig lige slutte med at sige, at jeg ikke anfægter Apples position som de bedste, eller at kursen skal længere op, blot et indspark som jeg længe har haft lyst til at fyre af

Occam - beklager det ikke forklarer kursstigningen



21/9 2011 18:28 le 246562



jeg synes ikke det er så mærkeligt

aktierne faldt ret voldsomt i juli/august og har fundet en bund den sidste måneds tid

så er det de sikre store aktier, der fører an i rebounded og apple er mildest talt sikker, ekstrem høj vækst, tablets dårligt nok inde i indtjeningensandelen endnu og meget lav PE af en vækstvirksomhed at være og den normale sæsonopgang i deres markeder står lige for døren

den var blevet alt for billig og nedturen for RIMM og HP's standsning af deres tablet forsøg er nok også med til at forstærke opfattelsen af at apple er suveræn på smartphones og tablets og vil fortsætte med at tage markedsandele i et stærkt voksende marked



21/9 2011 19:43 pete45 046568



Apple er en god investing, har selv en del som skrevet inet andet dansk forum, der er dog en ting man skal passe på med, om et år tror jeg de er indhentet af andre, eller folk bliver trætte af at betale for Apple når man kan få det samme til 75 pct af prisen på den anden side af gaden.... Det er en mode Aktie mere end en teknologi Aktie



21/9 2011 19:45 046569



Apple er først og fremmest en indtjeningsaktie



22/9 2011 09:35 Occam 246586



Jeg ville bare høre, om jeg var gået glip af en nyhed.

Hvis vi skal snakke Apple på længere sigt, bør vi bygge videre på analysen: http://www.proinvestor.com/aktieanalyser/63/Analyse-af-Apple

Apple har to styrker: Innovation og markedsandele.

Innovation betyder, at de leverer noget, som kunderne oplever, at konkurrenterne ikke kan - i hvert fald ikke lige nu.

Mht. markedsandele er de kommet nedefra i eksisterende markeder: Computere, musikdistribution, telefoner. Det betyder, at de med et overlegent produkt kunne vokse eksponentielt. - Indtil de havde det meste af markedet. Så sætter markedsvæksten en begrænsning, som for forbrugerprodukter grundlæggende afhænger af befolkningens størrelse.

Til gengæld giver en markedsandel på 70 eller 90 % nye muligheder for at presse ekstra profit ud af alle andre aktører: Forhandlere, producenter, leverandører af tillægsydelser.

Markedsandelen betyder også, at Apple kan producere og distribuere til de laveste omkostninger. Apple kan derfor forsvare sig mod priskonkurrence fra efterligninger. Det tjener de selvfølgelig ikke penge på.

Så på sigt vil vi opleve et Apple, der bliver mere optaget af at forsvare sin position end af at erobre nye markeder. Og dermed går fra eksponentiel til lineær vækst. Som det skete for IBM og Microsoft.

Spørgsmålet er, hvornår det sker? En indikator kan være, hvad de bruger pengetanken til. Hvis de køber et stort traditionelt firma, så er de gået i forsvarsposition.



22/9 2011 09:53 146590



Ja alle sidder sådan set og tager sig til hovedet over væksten og hvor den kan komme fra.

De positive tegn er at det går rigtigt dårligt for alle konkurrenterne, der får rocker tæv og det i en sådan grad at man taler om hvorvidt PC' en overhovedet overlever!

RiMM og Nokia er smadret og det i en tid hvor man nu for første gang sælger flere smartphones end nogensinde.

IPAD they did it again og ser ud til at få nogle år med et blue ocean. Det er nok muligvis kun google og sony der kan gøre håb om at stoppe dem.

IPHONE - det er kun lige begyndt. De solgte 19,5 mill enheder i sidste kabrtal hvorfor kunne det tal ikke være 3-5 gange højere. Ja jeg spørger bare. Kineserne vil have Iphone.

Og så er der de ukendte størrelser, med den stigende andel af macs, iphone og ipads, hvormeget indtjening indbringer så appstore og itunes?

Der foregår lige nu et titanisk slag mellem fiancial times, hvis omsætning steg 21 % pga. iPad, men som ikke vil levere 30% til apple. Hvem bliver den lille i den kamp? Jeg tror det bliver financial times....

Masser af upside tilbage i apple. Jeg står stadig ved target 500 som vi kørte ved den ovenstående analyse.



22/9 2011 10:07 Occam 046594



Lige nu stiger Apple i et negativt marked. Når euforien kommer tilbage om 2-3 år, er kurs 1000 en mulighed.

Der er selvfølgelig en risiko for, at det går den anden vej: Jobs' helbred, patentsager, product recalls.



TRÅDOVERSIGT