Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

TOPOTARGET - bud väntas


46583 Gorm 22/9 2011 09:07
Oversigt

Så nu har jag sovit på saken och gjort lite efterforskningar. Det som i går kväll börjat som en spekulation om varför SPPI skall köpa Allos har uppenbarligen sin grund i att Allos söker en ny intressent samtidigt som starka rykten gör gällande att SPPI förbereder ett bud. Det senare har också kunnat styrkas med att SPPI på senare tid återköpt ett större antal aktier samt att man 21 september utfärdade en SEC-file som genast gav konfidentiell status.

Så båda tingen är säkert riktiga, en ny intressent önskas till Allos, och SPPI förbereder ett bud. Men att SPPI skulle lägga ett bud på Allos förefaller i alla fall mig helt osannolikt. Allos bygger sin existens på Folotyn, som liksom Belinostat är en HDACi. Sedan länge råder en bred enighet bland analytiker om att denna äldre form av HDACi är dödsdömd när Belinostat når marknaden, eftersom den är giftig. Två av de ledande utvecklarna av dessa äldre preparat Francois Martelet och Steven Fruchman har lämnat sina tidigare bolag för att söka sig till Belinostat, Martelet som VD i TOPO och Fruchtman som lett utvecklingen av just Folotyn gick i februari i år till SPPI. I juni meddelades: “Dr. Fruchtman has had a significant impact on the belinostat clinical program in the short time he has been with Spectrum. His promotion coincides with our expectations of completing enrollment in the belinostat PTCL trial before the year end and filing a NDA in 2012.” http://www.businesswire.com/news/home/20110613005646/en/Spectrum-Pharmaceuticals-Announces-Promotions-Steven-M.-Fruchtman

Skulle nu SPPI gå och köpa Allos? Nej, det förefaller helt osannolikt faktiskt. Däremot talar en del för att det är ett annat bolag som är intressant för SPPI att hålla kontroll på. TOPOTARGET söker nu uppenbarligen aktivt en partner. SPPI har här redan tecknat ett avtal som värderats till $350 miljoner dollar, varav 320 miljoner ännu återstår att betala. Till detta kommer royalty på försäljningen av Belinostat på en tvåsiffrig procentsats. Detta betalar man för Nordamerika, Indien och för en option på Kina. Allt annat ligger utanför och disponeras fritt av TOPO.

TOPO´s bolagsvärde på börsen är idag ca $40-45 miljoner dollar, och nu har bolaget aktivt börjat söka partner för resten av världen. Förra veckan uppträdde de t.ex. öppet i detta ärende på en konferens där alla de stora BP fanns närvarande. Samtidigt hör vi att SPPI´s VD som var inbokad för en presentation av sitt bolag i USA hastigt lämnar över detta till någon annan och åker till Europa. SPPI´s VD är ingen dununge, och det är klart han inser vilka värden som här kan stå på spel, särskilt som TOPO samtidigt kunde visa framgångsrika resultat för Belinostat i HCC.

Nej, mina vänner, det är inte Allos som SPPI kommer att lägga ett bud på. Det är TOPO. Tur att vi har en omdömesgill ägare med corner position!

Sendt fra ProInvestor gruppen



22/9 2011 09:33 Sukkeralf 046585



Nu er mit svenske ikke det bedste

For det første er Folotyn jo ikke en HDAC inhibitor. For det andet, så vidt jeg husker, har F. Martelet ikke nogen forbindelse til Folotyn/Allos, men istedet til vorinostat (SAHA), så der husker du vist galt.

Enig i at jeg har svært ved at se formålet med køb af Allos med mindre, at enten belinostats effekt i PTCL ikke bliver det forventede eller, at man ser nogle gode kombinationsmuligheder med Folotyn og Belinostat imellem.

Tror bestemt heller ikke at Spectrum ønsker at købe Topotarget - eneste grund skulle være, at det er Topotarget der sænker udviklingen af belinostat. Hvis man ser på tiden efter partneraftalen med Spectrum, så er det vel så som så med hvad der er sket. Der er i hvert fald ikke kommet ret meget mere fart i det hele.

En anden mulighed for et evt. køb af Topo kunne være adgang til Europa, men det synes meget tyndt !

Mvh
Sukkeralf



22/9 2011 09:45 Gorm 046587



Nej, det har du rätt i Sukkeralf det är ju en antifolat, förlåt mig!

Dock säger jag inte att Martelet kom från Allos, där räckte inte din svenska till kanske, men jag kunde ju ha varit tydligare också.



22/9 2011 09:53 Sukkeralf 046589



Nej det kunne jeg ikke lige gennemskue

Det bliver i hvert fald spændende at følge hvad der sker med Allos - det kan få stor betydning for PTCL markedet.

Måske også farligt at købe Allos, før man ser hvor stærk en spiller Celgene bliver i PTCL med Istodax - omvendt kan det også være Spectrums træk, for at styrke positionen netop mod Celgene, som jo må anses for klart den stærkeste.

Mvh
Sukkeralf



22/9 2011 09:58 Gorm 046592



Ja, det är ju faktiskt också möjligt att man ser en öppning i kombinationen av Belinostat och Folotyn, även om jag har svårt att se varför. Men jag är säker på att Raj och Fruchtman vet mycket väl vad de gör i detta fall.



22/9 2011 17:13 jenshjensh 146614



Disse rygter .... om hvad og hvorfor. Er der egentligt mere substans i dem, end at "nogen" på en aktiedebat har "fundet" på dem?

Det som vi tilgengæld VED er, at Martelet fortalte at TOPO er i gang med forhandlinger, men at den slags tager tid. Så man skulle ikke forvente en aftale nu og her.

Det er vel forøvrigt heller ikke utænkeligt at nogen er i forhandlinger om at købe Spectrum .....

Hvad prisen på et middel godkendt til PTCL er værd .... såfremt der bliver en handel. Det er tilgengæld da ikke helt uinteressant, såfremt TOPO inden for en overskueligt fremtid har en sådan godkendelse.



TRÅDOVERSIGT