Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Repower trækker sig ud af Kina


46640 troldmanden 23/9 2011 17:32
Oversigt

Tyske Repower har valgt at trække sig ud af Kina. Begrundelsen er at kineserne beskytter deres egne selskaber ved kun at tillade kinesiske producenter at byde på en masse projekter. Og så at prisen per mw stadig falder masivt i Kina. Prisen er nu nede på ca 421.000 Euro per mw. I 2007 var prisen næsten det dobbelte. Men prisen er hvert år siden da faldet med 13-20%.

Repower er så lille i Kina at det er begrænset hvor meget kapacitet det tager ud af landet. Men jeg tror vi vil se en del selskaber forsvinde fra Kina de næste 12-24 mdr. Heriblandt også en masse kinesiske selskaber. Der har nu i flre mdr været næste fuldt stop på bestilling af nye møller fordi kineserne har besluttet der skal LVRT på alle møller. Og pt bruges der masser ressourcer på at godkende de forskellige producenters løsninger på LVRT systemer.

Denne kraftige opbremsning betyder at mange af de kinesiske producenter har fået et rigtig anstrengt negativ cash flow. Så vi vil ganske givet se flere bukke under. Og DET vil være sundt for branchen så vi kan få pillet noget af den ca 100% overkapacitet der er i landet.

http://www.windpowermonthly.com/news/1095011/Repower-announces-withdrawal-China/

Der er også kommet flere detaljer frem i sagen mellem amerikanske AMSC og kinesiske Sinovel. Den tidligere ansatte i AMSC blev tilbudt en "ansøttelses kontrakt" til en værdi af $1,7 mio for at overlevere AMSC koderne til Sinovel. Og der havde åbenbart også være en række kvinde invovlveret i forsøget på at overtale ham. Manden har erkendt og har fået en dom på bla 1 års fængsel.

Sinovel benæfter naturlgivis ALT. Men håber virklig at AMSC også har hardcore ubestridelige beviser som de nærmest kan fremlægge for resten af verden. For det vil for alvor skade Sinovel og andre kinesiske producenters muligheder for at entre markedet uden for kina. I hvert fald på den korte til mellemlange bane.

http://www.rechargenews.com/business_area/finance/article279892.ece



TRÅDOVERSIGT