Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tryg og Carnegie Bank politianmeldt i sag om IR-læk


46700 26/9 2011 12:24
Oversigt

Finanstilsynet oplyser, at både Tryg A/S og Carnegie Bank A/S i august 2010 blev politianmeldt i en sag om videregivelse af intern viden. Carnegie Bank blev endvidere anmeldt for Insiderhandel. Anmeldelserne har ikke tidligere været offentliggjort af hensyn til efterforskningen.
Sagen går tilbage til april 2010, hvor Carnegie Bank udsendte en e-mail til en række kunder. Af e-mailen fremgik det, at Carnegie Bank havde været i kontakt med Trygs Investor Relations-afdeling, og at banken havde fået at vide, at Tryg på grund af stor usikkerhed i markedet var på vej med en selskabsmeddelelse. Dagen efter offentliggjorde Tryg en selskabsmeddelelse om ekstraordinære skadesudgifter på ca. 700 mio. kr. i 1. kvartal 2010.

Finanstilsynet vurderer, at både videregivelsen fra Tryg til Carnegie Bank og videregivelsen fra banken til dens kunder var i strid med loven. Da Carnegie Bank handlede med Tryg-aktier samme dag som den orienterede sine kunder, er banken også anmeldt for Insiderhandel.

"Sagen illustrerer, at Investor Relations-afdelingerne i de børsnoterede virksomheder skal være meget nøjeregnende i deres kontakt med aktieanalytikere eller markedsdeltagere i øvrigt. Videregivelse af intern viden er i strid med lovgivningen, da det giver modtageren en fordel i forhold til resten af markedet," siger Hanne Råe Larsen, der er kontorchef i Finanstilsynets Børskontor.

Sagen har været forelagt Fondsrådet.



26/9 2011 12:34 collersteen 046701



Overraskende hurtigt FT har arbejdet i denne sag...



26/9 2011 14:14 046703



Tryg er klar til retslig kamp

http://www.proinvestor.com/finansnyhed/10315862/Tryg-er-klar-til-retslig-kamp-om-insidersag



TRÅDOVERSIGT