Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Dette minder mig om noget ...


46816 McJanus 29/9 2011 10:29
0
Oversigt

Her i næstsidste akt af den græske tragedie træder de lokale embedsmænd ind på scenen:

http://politiken.dk/udland/ECE1407431/graeske-embedsmaend-blokerer-ministerier-for-eus-kontrolloerer/

Det minder mig om noget ... faktsik får jeg underlige associationer til noget meget fjernt. Ord som 'Irak', 'Masseødelæggelsesvåben' og 'våbeninspektører' dukker helt umotiveret frem.

Måske jeg skal søge læge?



29/9 2011 10:35 TeamGarlic 046820



Har de overvejet konsekvensen af deres aktion ?
De er modstandere af lønnedgang og økonomisk smalhals, men hvad er alternativet for Grækenland ?
De er på vej mod konkurs og har levet totalt over evne.




29/9 2011 11:07 McJanus 646821



Det er der ingen tvivl om, men det er jo altid de andres skyld. Det er nemt at piske en folkestemning op på udtalelser som: Det er den tidligere regerings ansvar - Det er EU's skyld - Det er finanskrisens skyld(!) - Det er embedsmændenes skyld ... det er sikkert også vejrets skyld.

Det er klart - også for grækerne selv - at nogen skal betale, men det skal ikke være 'mig' for jeg har allerede betalt. Hvis 'jeg' skal betale skal alle andre også betale.

Så den almindelige grækers udsyn er måske nok begrænset, men samtidig et vi alle skal tage særdeles alvorligt. Det er den almindelige græker som går på gaden, deltager i strejker og som vil stemme euro'en ud når de får chancen.

Selv har jeg en ret fatalistisk og pragmagtisk holdning: Jeg tror grækerne forlader euro'en - måske ikke i morgen, men snart. Enten går de selv eller også bliver de sparket ud.
I deres overgang til egen valuta får de muligheden for at trykke egne penge og lade inflationen betale den del af deres statsgæld som ikke bliver eftergivet i de kommende dage.
Overgang til selvstændig pengepolitik vil ikke redde den græske økonomi, men psykologisk vil det være den bedste medicin - det vil blive 'grækenland' mod 'resten af verden'. Og i den atsmofære vil den enkelte græker være langt mere åben for at gennemføre de nødvendige reformer.

Samtidig vil en valuta kurs svarende til blot 40-50% af dagens Euro være vejen til en øget eksport, øget turisme og hjemtagning af store private formuer. Dette vil være fundamentet for genopbygningen af landet.



29/9 2011 20:17 TeamGarlic 046840



Rigtig flot indlæg, McJanus!
Der er investeret stort politisk set og frygten kan være, at ved enten udtræden af Euro'en eller nye forhandlinger om lån skal private kreditorer holde mere for og acceptere nedskrivninger af deres tilgodehavender. Det kan brede sig som ringe i vandet og straks tænkes på Italien, Spanien og Portugal. Det kan gøre rigtig ondt.
Spørgsmålet er hvem der vil finansiere Grækenland ved gen-indførelsen af Drachmeren ?

sent from iPhone



TRÅDOVERSIGT