Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

artikel fra ing.dk: Vestas køber radar-teknologi


47053 ThePhasmid 7/10 2011 11:24
Oversigt

Vestas køber radar-teknologi af norsk specialist: http://ing.dk/artikel/122914-vestas-koeber-radar-teknologi-af-norsk-specialist

"Vestas køber nu en norsk radarspecialist ved navn Ocas, der har udviklet et særligt radarsystem til vindmøller. Systemet kan detektere fly og derefter tænde møllens røde blink - og hvis ikke piloten skifter kurs, bliver der sendt en advarsel via VHF til pilotens radio. Dermed kan man undgå de lysgener, som de konstante røde lys giver for naboer til vindmøller tæt på lufthavne - og samtidig vil systemet gøre det muligt at stille vindmøller op i områder, hvor man skal tage særlige hensyn til flytrafikken."

Købet ligger jo fint i forlængelse af Vestas' udvikling stelth-teknologi, der kan fjerne vindmøllerne fra radarre, der blev præcenteret i sommers. interessant nok fremgår det også af artiklen, at "Ocas' teknologi er blevet testet og godkendt af luftfartsmyndigheder i Norge, Sverige, Canada og USA og er blevet installeret på mere end 60 steder i Europa og Nordamerika. I flere andre lande er myndighederne ligeledes i gang med at godkende systemet. "



7/10 2011 11:44 troldmanden 047055



Sorry. Havde ikke set dit indlæg da jeg startede en anden tråd med samme emne.

Men som skrevet i den anden tråd så ser jeg også dette som et vigtigt omend strategisk køb omend i mindre målestok forhold



TRÅDOVERSIGT