Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Maersk går ind i vindmølle branchen.....


47078 troldmanden 7/10 2011 16:48
Oversigt

Maersk amerikanske datterselskab Maersk Line Limited har netop annoncert et partnerskab med den amerikanske offshore developer APEX Offshore wind .

Der er mig ikke fuldstændigt klart hvad Maersk egentlig vil. Af nedenstående fremgår de jo nærmest som en finansiel partner


Apex Offshore Wind, LLC and Maersk Line, Limited today announced that they have established a working relationship to support the development, financing and construction of utility-scale offshore wind energy facilities in North America

Lidt længer nede står følgende som kunne tolkes derhen de gerne vil have udviklet skibe der kan deltage i offshore udbygningen.

MLL views offshore wind energy as a way for the company to expand its existing portfolio of maritime technical and transportation services and to build upon its commitment to environmental sustainability


Så hvad går dette samarbejde reelt ud på. Håber der er en journalist der griber knogle og stiller de rigtige spørgsmål.

Vil Maersk direkte yde lån til offshore projekter og dermed blive medejer af offshore projekter?

Er det kun i det omfang at de skal have dække hele koncernes forbrug af strøm? Altså at de gerne vil være co2 neutrale på det område?

Hvorfor vælger man at satse på amerikans offshore som er laaaaaangt efter den europæiske offshore industri og med dårligere afregningspriser i udsigte?.

HVIS det reelt set er noget der er styrret fra DK så håber jeg Vestas straks agere på dette. For en Maersk park bør være med danske vindmøller fra Vestas

http://www.apexwind.com/news/2011/10/apex-and-maersk-partner-on-offshore-wind-energy/



http://www.apexwind.com/news/2011/10/apex-and-maersk-partner-on-offshore-wind-energy/



7/10 2011 16:54 actdk 047079



Mærsk Line er containerskibs enheden, så er ret overbevist om at det handler om CO2 regnskabet. Kan dog også betyde øget fokus på transport af naceller mv. Der er store penge i håndtering af large cargo.



7/10 2011 17:03 Insolvens 047081



Efter at have læst lidt i pressemeddelsen, så er jeg enig i, at det fremtræder noget uklart, hvad der nærmere ligger i det samarbejde.

Umiddelbart kan meddelelsen tolkes i flere forskellige retninger. Men det er måske også meningen.

Så opklarende spørgsmål fra journalister eller andre vil da være ønskeligt. Måske du selv skulle ringe trold ?

Og ja, det er jo MLL, vi taler om her, som actdk skriver.

Jeg tolker meddelelsen derhen, at MLL i hvert fald vil ekspandere ind i markedet for mølleopsætning/transport. Om der også ligger finansiering og/eller andet, forekommer mere uklart.

Men meget spændende. Og ikke mindst: Er dette kun første skridt ? Eller ?

Mvh.

Insolvens
I hvert fald synes jeg, at



7/10 2011 17:08 troldmanden 047082



Men så er spørgsmålet også bare hvor US og ikke her i Europa. EU kommer nok til at stå for 90-95% af alle offshore opstilling de næste 5 år.

Der er ikke et eneste opstillet projekt i US. Og der er kun ét der er godkendt. Det har det så forøvrigt været i lang tid. Men de kan ikke finde et energi selskab til at aftage den 2. halvdel af strømme som de ikke allerede har solgt.

Offshore i US ligner op af bakke. I EU bakker mange regeringer op om offshore.




7/10 2011 17:23 Insolvens 047083



Du har - som vanligt fristes man til at sige - selvfølgelig helt ret.

Jeg tror da også, at vi lægger mere i den pressemeddelelse/samarbejde, end der egentlig er. I hvert fald mere, end der er på nuværende tidspunkt.

Men det er lidt svært at komme uden om, at meddelelsen direkte nævner, at MLL vil ekspandere sin hidtidige portefølje af maritime tekniske og transportmæssige ydelser. Sådan lidt direkte oversat. Det må vel trods alt betyde, at MLL vil foretage sig et eller andet nyt inden for området.

Og MLL kan vel pricipielt godt levere services her i Europa ?

Mvh.

Insolvens



7/10 2011 17:38 Tonny9 047084



Det glæder mig at du er forvirret, for så er det ikke kun mig.

Lige nu kunne jeg komme med 1000 gætterierse.
Lad os se, om det ikke bliver præciseret mere i den kommende tid.

Tidligere har Mærsk jo ikke været specielt interesseret i vindenergi, så hvis dette er de første tegn på, at de finder dette markede interessant, så er man jo næsten nød til at tænke på, hvordan Vestas passer ind i det regnestykke.

Jeg kan ærlig talt ikke se det medmindre, og det er nok ikke så positivt for Vestas, at de vil til at transporterer billige Kinesiske møller rundt i verden: Meeeen det er da vist for fantasifuldt af mig at tænke sådan.

Så det jeg tror mest på er, at de nok godt vil have et "ben" indenfor i forhold til specielskibe, havnefaciliteter m.m., som der følger med de store offshore projekter.




7/10 2011 18:00 troldmanden 047085



Jeg kan på ingen måde forstille mig et amerikansk selskab vil bruge kinesiske møller til et offshore projekt. Kineserne har nada erfaring på det område. Så der vil ikke være nogen der vil låne dem penge til et sådan projekt og helelr ikke nogen der vil tør at lave en PPA på det.

Så lige den vinkel tør jeg godt slå en sort streg over. Men så er der de 999 andre gætterier



7/10 2011 19:06 Tonny9 047086



Nææ ikke "rigtige" Kinesiske møller, men møller fra GE, Vestas, m.fl. produceret i Kina og sejlet rundt i verden af Mærsk.

Men helt ærligt. Jeg tror heller ikke rigtigt på, at det er den mest rentable løsning.



7/10 2011 19:33 oneofakind 047087



Kan garantere for, at det ikke skyldes noget som helst fra "Vestas"!.. Det skyldes at tendensen i US er fokus på grøn energi, og fokus på frigørelse fra olie-stater, USA ikke ønsker at samhandle med!.. Samtidig er Atomkraft pt. i US ikke i vælten, og energibehovet i US stigende eksponentielt!.. så at være energileverandør og endda GRØN energileverandør er i sig selv en god investering, og udover dette..sidder Gamle MMcM i et par "loger", der kender tendenserne i erhvervslivet og i WhiteHouse på længere sigt.. og rådgiver mht. fremtiden for erhvervslivet.. og lur mig om ikke Obama pønser på at koble energi-tunge virksomheder sammen med "grøn-energi".. således at disse får en favorabel status i kommende aftaler med regeringen!
Skal vi ikke blot kalde det "rettidig omhu!" og lade det være med det??? Om møllerne kommer fra Vestas, Siemens, Kina eller Kuala Lompur er i denne forbindelse underordnet!.. Blot energi-leverancen er stabil og billig!
mvh.



8/10 2011 13:39 ThePhasmid 147092



Jeg mener, det fremgår ret klart, at MML skal bistå APEX med den maritime del af opsætningen af offshore windmøller, da Apex kun har erfaring med
landbasserede møller. Hvorvidt, der også bliver tale om finansanering, må tiden vise

"MLL has decided to partner with a reputable offshore wind energy firm to collaborate on the development of potential wind energy projects. MLL views offshore wind energy as a way for the company to expand its existing portfolio of maritime technical and transportation services and to build upon its commitment to environmental sustainability(1).

Læg mærke til "to expand its existing portfolio of maritime technical and transportation services".

"MLL has chosen to partner with Apex Offshore Wind to speed the process of bringing offshore wind to North America," said Greg Moore, Vice President of Business Development at MLL". "Apex sees significant potential for the industry's growth and supports the U.S. government's vision of an offshore wind energy sector capable of providing 54 gigawatts of clean domestic energy by 2030. Tim Ryan, President of Apex Offshore Wind believes that "to meet these ambitious goals, the rapid growth of the offshore wind energy industry in North American will require maritime players with significant experience, scale and resources, and a reputation for quality, responsibility, and safety. Maersk Line, Limited brings all of those vital elements into this collaboration."" (1).

læg igen mærke til formuleringen "will require maritime players" og ikke 'financial players', som man måske ville have kunne forventet, hvis fokus have været på finansieringdelen.

"This is very much a long-term exercise," said Tim Ryan, (president of Apex Offshore Wind). "A handful of projects are moving closer to realization, including the Cape Wind project off the coast of Massachusetts as well as others off Atlantic City, N.J.; Block Island, R.I.; and in Lake Erie, near Cleveland, Ryan said." "It has been a very long-term horse race to see who's going to be the first in the water," Ryan said. "We've been pursuing submerged land leases for those areas," Ryan said.(2)"

Og måske er der noget om snakken. I et blogindlæg fra september (3), er Jim Lanard, President of the Offshore Wind Development Coalition, citeret for at sige, at "(...)in the United States, no offshore wind farms have been built. That, however, is about to change".

Bloggen forklarer videre, hvordan "Smart from the Start", en ny procedure for godkendelse af offshore vindmølleparker, har gjort hele processen for godkendelse af projekter nemmere: I 2010 bød otte developere på leje af jord på den ydre kontinentalsokkel ud for kysten i Maryland, ligeledes bød 10 developere på havbund i farvandet ud for Massachusetts og 11 på havbund ud for New Jersey. Dernæst fælger, efter Smart from the Start-tidsplanen, en miljømæssig vurdering. De første vurderinger - i New Jersey, Maryland, Virginia og Delaware - forventes færdig i første del af juli. På baggrund heraf gives en 'conditional lease'.

"An environmental assessment determines if a full Environmental Impact Statement (EIS) is needed. If it concludes that an EIS is not necessary, the assessment is deemed a Finding of No Significant Impact (FONSI). The areas sought for offshore wind development lease evaluations are expected to return FONSIs. The most important thing about this heavily conditioned permission to evaluate a lease site," Lanard said, "is that once you have it, it prevents conflicting use from occurring there." "In addition, Smart from the Start, which Lanard called "very elegant," postpones the time- and cost-consuming full EIS until actual construction is pending. Developers believe these early federal assessments will reduce the permitting procedure by as much as two years, decreasing it from a seven- to nine-year process to a five- to seven-year period, without compromising environmental protections."

"Several offshore wind developers," Lanard said, "have reported that they plan to propose wind farms scaled at 1,100 megawatts each." And "The standard going forward will be five-, six- and seven-megawatt turbines." "The financial undertaking is proportionately bigger. "These wind farms are likely to cost more than three billion dollars," Lanard said.

I en artikel fra I går (4), fremgår det, at "AWS Truepower was recently awarded $900,000 from the U.S. Department of Energy (DOE) to help establish an enhanced National Offshore Wind Energy data network. The project will help facilitate public-private collaboration, assess quality and relevance of existing data sets, and provide guidance on all United States and international standards related to the design and safety of wind project components.
"The offshore wind industry is becoming a national priority to accelerate economic development through the siting of clean and environmentally compatible energy facilities in the windy areas off our coasts," stated Bruce Bailey, President and CEO, AWS Truepower. "Our firm has a long history establishing guidelines for wind resource assessment and wind project design with a focus on reducing uncertainty and mitigating risk. This DOE initiative fits very well within our areas of expertise and will surely make a positive impact on the future of offshore wind for all stakeholders."

Og, som en lille Dansk krølle på det hele: "The National Renewable Energy Laboratory (Colorado) and the Risoe National Laboratory in Denmark will also contribute to the effort."

Alt i alt, synes jeg, ser der ud til at være fornufrige perspektiver I USAnsk offshore.

1: http://www.apexwind.com/news/2011/10/apex-and-maersk-partner-on-offshore-wind-energy/

2:http://hamptonroads.com/2011/10/maersk-joins-company-offshore-wind-projects

3: http://newenergynews.blogspot.com/2011/09/is-us-offshore-wind-industry-about-to.html

4: http://www.awstruepower.com/2011/10/aws-truepower-receives-900000-grant-from-u-s-department-of-energy/



8/10 2011 18:36 hja 047093



Ja, der er tydeligvis nogle der meget gerne vil i gang med offshore vind i usa. Det kommer bare ikke til at ske uden offentlige tilskud og den langsigtet energiplan alle skriger efter.
Amerikanerne kan, når de vil. I øjeblikket kan de ikke noget overhovedet. Men det vare vel ikke ved evigt og så er det jo godt at være forberedt. Apex og Mll forbereder sig vel til at proppen ryger af offshore vind flasken i usa.



TRÅDOVERSIGT