Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bank-konkurslisten er klar til eksekvering i 2012


47296 AnalyseThat 15/10 2011 00:08
Oversigt

Når staten skal tage en bank ad gangen, måske startende med en lille en pr. måned så Finansiel Stabilitet ikke bliver overbebyrdet, eller hvis de får fusionerne klar via pres blot efter et besøg og en tilkendegivelse af at solvensprocenten ryger under grænsen hvis de skal gennemgås officielt, og dermed skal lade sig sælge billigt, så har jeg fundet konkurslisten her:
http://politiken.dk/tjek/ECE1421775/find-din-bank-paa-statens-garantiliste-49-banker-har-staten-i-ryggen/

Det er 49 banker, og dem som har over 20% i statsgaranti af arbejdskapitalen er sikre på at få et problem af en eller anden slags, hvis de ikke kan tiltrække indskud. Max Bank lå på omkring 18% så vidt jeg husker (6 mia udlån kontra 1 mia i indlånsunderskud), som "need to have", men nok en del over i direkte procentdel, da de var en del overfinansieret med statsgaranterede lån, da de jo er klart billigere end andre lån banken kunne tage.

Personligt ville jeg nok holde snotten fra dem med over 20%, hvor man ikke har meget overfinansiering, og så bør man nok også se på den anden liste over banker i knibe, hvor de jo åbenbart ramte meget godt med hensyn til hvem som nok falder, omend Basis Bank ER af en anden slags end den traditionelle, og man således også skal se lidt på opbygningen af banken for at kunne sætte den ind i en normal bås og regne ud fra.

På en eller anden måde kan jeg ikke få øjnene væk fra Brørup Sparekasse....



15/10 2011 11:03 Kristensen 347301



Brørup Sparekasse var væltet, hvis det ikke var fordi Saxo Bank kom forbi. Men med Saxo som ejer, tvivler jeg på den vil komme i problemer. Men det ser da godt nok voldsomt ud med statsgaranti for 40% af den arbejdende kapital.

De øvrige "topscorer" er:
Alm. Brand 34,5
Østjydsk Bank 29,5
Skjern Bank 29,4
Aarhus Lokalbank 27,2
Vestjysk Bank 27,3
Sparekassen Farsø 24,9


Men jeg tror også man skal passe på med at kigge blindt på likviditeten. For nogle af pengeinstitutterne kan sagtens have en OK likviditet, men boniteten i deres udlån være elendige - som er årsagen til at de vil vælte på sigt. Det så vi bl.a. med MAX som førtidsindfriede dele af statssikrede Obligationer og det samme har vi set i DIBA m.fl. Det svære for "os" investorer og kunder er bare at gennemskue, hvem som har en stærk kreditpolitik og hvem som ikke har, da vi ikke har adgang til disse data. Men man ser jo ofte gengangere når diverse ejendomsspekulanter mv. vælter.

Der udover er jeg meget enig med dig i, at der er en række mindre og mellemstore PI'er som er stærkt afhængig af statsgarantierne, da de simpelthen ikke ville kunne finde funding under normale omstændigheder. Og det bliver rigtigt spændene i løbet af de næste 1-2 år.

Der var bl.a. en artikel i Børsen i går omkring landbrug, fordi mange svinebønder er i stor knibe. Her så man at en række især lokale sparekasser er hårdt eksponeret i landbruget, hvor op mod 35% af udlånet var til landbrug. Man mente at dette kunne hive tæppet væk under en række sparekasserne.



28/10 2011 11:09 Kongkurs 047774



Personligt er min 1. kandidat Vestjysk Bank. Ved Q3 aflæggelsen i går, kom det frem at halvdelen af den reduktion i udlånet de har opnået gennem sidste kvartal er kommet gennem frasalg af (gode) udlån til andre banker.

Det betyder, at deres lånebog løbende forringes, idet man må antage at det er de gode lån, der sælges fra. Tabsprocenten stiger da også i banken.

Samtidig indrømmede de i går, at var det ikke for nationalbankens ekstraordinære lånemuligheder, så havde de ikke den nødvendige funding. Så de lever altså på nåde fra den rare Onkel Niels.



TRÅDOVERSIGT