Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Oljefunn i avgrensingsbrønn på Aldous Major


47360 fcras 18/10 2011 09:39
Oversigt


Trondheim, 18. oktober 2011

Oljefunn i avgrensingsbrønn på Aldous Major Sør

Det norske har gleden av å melde om oljefunn i avgrensingsbrønn 16/2-10 på Aldous Major Sør i PL 265. Lisensen opereres av Statoil ASA. I tillegg til Det norske, er Den norske stat ved Petoro, samt Lundin Petroleum, partnere i lisensen.

Det er påvist en oljekolonne på mellom 50 og 55 meter i sandstein fra Jura alder. Den halvt nedsenkbare riggen Transocean Leader har tatt kjerneprøver av hele reservoarintervallet, mens loggeprogrammet fremdeles pågår.

Operatøren har tidligere kommunisert foreløpige volumer for Aldous Major Sør på mellom 400 og 800 millioner fat oljeekvivalenter. Statoil har informert partnerskapet om at operatøren vil publisere et oppdatert volumanslag når hele loggeprogrammet er gjennomført og alle brønndata er analysert.

Avgrensningsbrønnen 16/2-10 ligger 4,2 kilometer nord for funnbrønnen 16-2/8 i Aldous Major Sør-strukturen på Utsirahøyden i Nordsjøen.

"Vi er svært fornøyd så langt. Utover det ønsker vi ikke å kommentere resultatene ytterligere før hele loggeprogrammet er gjennomført og vi har fått reviderte volumestimater fra operatøren," sier administrerende direktør Erik Haugane.

http://detnor.no/no/frontpage-news-and-media/85/684-oljefunn-i-avgrensingsbronn-pa-aldous-major-sor

Foto: Transocean Leader

DETNOR.OL




TRÅDOVERSIGT