Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS hæver bud til 5 millioner euro


47838 fcras 30/10 2011 10:01
Oversigt


Søndag 30. oktober 2011 kl: 08:00


DFDS og dets franske partner LDA har valgt at have deres bud på det økonomisk trængte franske færgerederi SeaFrance fra 3 Euro til 5 millioner Euro. Det sker efter at det står klart, at rederiet er oppe imod et bud fra et medarbejderejet kooperativ.

"Vi har hævet vores bud til 5 millioner Euro", siger DFDS topchef Niels Smedegaard.

"Jeg forstår godt både de frustrationer, som medarbejdere og fagforening på SeaFrance giver udtryk for, og det håb, de har for at bevare alle jobs i et tilbud fra et medarbejderejet kooperativ. Det er smerteligt at måtte acceptere, at mange medarbejdere mister deres job, fordi selskabet er kørt økonomisk i sænk og realistisk set ikke har nogen muligheder for at fortsætte. Men det har DFDS jo ikke været årsag til. Tværtimod er vores bud for os at se den eneste reelle mulighed for at sikre, at ruten og en stor del af medarbejderne kan fortsætte", siger Smedegaard.

"Vi kan med et stort netværk og en sund økonomi sikre, at ruten kan fortsætte på et langsigtet bæredygtigt grundlag og få en ny begyndelse og ny udvikling. Jeg tror desværre, at det eneste reelle alternativ til DFDS' bud vil være en endegyldig lukning af ruten - om ikke straks, så på relativt kort sigt. Og det håber jeg ikke for medarbejderne og beskæftigelsen, der er vigtig i lokalområdet", siger Niels Smedegaard.

I forhold til det medarbejderejede kooperativ, der støttes af de franske fagforeninger, har DFDS den store fordel, at det selv er i stand til at fremskaffe den kapital der er nødvendig for at drive SeaFrance videre. Medarbejderne skal derimod først ud og finde kapitalen på lånemarkedet.

Om DFDS overtager SeaFrance bliver endelig afgjort på et møde i den franske Handelsret i Paris den 16. november.

Kilde: DFDS Update

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=12215

http://www.dfdsgroup.com/

http://www.seafrance.com/en?packedargs=site%3DSF_Pax_Co

DFDS.CO




TRÅDOVERSIGT