Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Økonom: Gældskrise eksploderer igen


47953 MaxProfit 1/11 2011 11:46
Oversigt

Grækenlands hårdt pressede premierminister, George Papandreou, har bebudet en folkeafstemning om den storstilede EU-hjælpepakke, som skal redde landet ud af den afgrundsdybe krise.

http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/id-45174433:%C3%B8konom-g%C3%A6ldskrise-eksploderer-igen.html?forside



1/11 2011 14:33 Gobe 047960



Sidder med en fornemmelse af, at Trojkaen og Georg Papandreou er blevet enige om en drejebog, hvor man tørrer en uundgåelig bankerot af på den græske befolkning !!??

Gobe



1/11 2011 15:58 Fiskemanden 247962



Hvilket grimt politisk rævespil man blir tilskuer til.
De tror at de kan give Sorteper videre .......
Men de har den uhjælpeligt på hånden,eftersom der ikke er flere kort at spille,det vil de bare ikke indse!
Ligner snart et afsnit af Luxusfælden:
I har alt for meget gæld,så huset og firehjulstrækkeren skal sælges,så flytter i i lejlighed og cykler !Forstået!så afskriver banken halvdelen af jeres gæld og så kan i komme videre .....
Svar..: hmmmm... Om nu bare banken afskriver halvdelen så kan vi jo bare låne lidt til og så blive boende og beholde firhjulstrækkeren !
Det var da en god løsning...vi ska bare lige holde familieråd om det skal vi sige.....om nogle måneder ,men lån os lige lidt penge først!
Så skal vi sgu nok klare det her..............
HALLO........HALLO.....! Vågn lige op,det er alvor denne gang,den går ikke længere.....


Hold kæft hvor må Europas samlede finansansvarlige føle sig gjort til grin med de anstrængelser der er gjort for at finde en acceptabel,men svær løsning på problemerne ........!
Nu er der nok ingen vej tilbage,det blir kaos et stykke tid



2/11 2011 00:46 dkino 247977



et indlæg fra , ikke helt dumt eller

Innlegg av: deltaker (01.11.11 22:50 ), lest 151 ganger
Ticker: KFTT
RE^1: Tradingtråd - 788
God kveld alle mann. Noen refleksjoner rundt Hellas:
1) Som ventet, var det en dårlig Hellas-deal som kom fra EU(detaljene har nå blitt klarere). 50% haircut var en illusjon. Det er kun den private delen av gjelden som gis 50%. Den offentlige delen (mesteparten), for eksempel alt fra IMF, ECB etc er fortsatt på 21%. Hellas har omtrent 350 mrd Euro i gjeld. 50% ville ha gitt 175 mrd, som begynner å nærme seg et forsvarlig nivå. Men dealen som er inngått etterlater 275 mrd Euro, som slett ikke er en god deal for dem, gitt hva de må forplkte seg til.
2) For å skjønne grekernes mentalitet, må man se litt på historien. Den 28 oktober (samme dato som planen ble vedtatt), 1940, fikk Hellas et ultimatum av Hitler og Mussolini å overgi seg eller bli slaktet. De nektet å overgi seg, og ble okkupert!. Historien har en tendens til å gjenta seg. Helt siden den gang, har det vært en mentalitet om at Tyskland og de "onde" har skylden for alt. Derfor kan de tillate seg alt mulig mot EU. For eksempel blokkerte de inntreden av Spania i EU og brukte det som pressmiddel for å få 30 mrd Euro på 80-tallet. Vel, same procedure as last year. Det er litt samme mentalitet som enkelte Afrikanske land har vs kolonimaktene.
3) Som jeg har hevdet et par måneder nå, kommer Hellas omsider til å defaulte, og de vil trekke seg fra Euro-samarbeidet. De har alt å tjene på dette, gitt at de i praksis da lar være å betale de 275 mrd Euro, får kontroll på egen pengepolitikk, kan få et lavere kostnadsnivå, tiltrekke utlendninger osv. Det siste har bare vært et narrespill for å få presset ut de siste Euroene i kriselån før de defaulter. Smart av grekerne. Naivt av de andre.
4) Ser enkelte hevder at Hellas "er tjent med å forbli i Euro-samarbeidet". Helt feil. De har alt å tape på å forbli i Euro-samarbeidet, noe folket deres er smarte nok til å skjønne. Derfor vil også folkeavstemningen ende i mot avtalen. Det er like sikkert som at Norge i dag ville stemt nei til EU. Hvorfor i all verden skal de ønske å bli i Euro? Deres egne banker går uansett konk. Medlidenheten overfor tyske, italienske og franske banker er nok ikke så veldig stor. Og de gir en stor F i hva som skjer med verdensøkonomien. Trolig har politikerne planlagt dette hele veien. Den indre kretsen har nok shortet alt som kan shortes etter den første nyheten om en avtale, i visshet om at folket omsider vil si nei. At det er opptøyer i gatene har jo greske politikere visst hele veien. Da er det litt underlig at de plutselig skal ha kommet på ideen med folkeavstemning. Nei, dette er planlagt spill og en perfekt unnskyldning for politikerne å "legge skylden på folket". LOL, skulle likt å vite hva Merkel tenker nå om grekerne.
5) Sier de ja til avtalen, gir de i praksis avkall på selvstyre og blir lakeier av Tyskland mfl i mange år framover. Det henger ikke sammen med deres mentalitet. For ikke å snakke om de millioner som blir rammet av kutt. Det vil uansett være særdeles dumt av Hellas å akseptere avtalen, ettersom 275 mrd Euro er for mye, og krisen atter vil komme tilbake. Like greitt å defaulte først som sist da.

forts



2/11 2011 09:30 mollgaard 047982



Så har de også tid til at trykke deres egne penge mv. Var det ikke en af problemerne?? At hvis de skulle forlade euro skulle de printe deres gamle valuta op igen i løbet af en weekend og at det ville være umuligt. De ville heller ikke kunne nå at lave de central bank funktioner de havde brug fo.r

sent from iPhone



TRÅDOVERSIGT