Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investordepression over græsk tragedien !


47955 MaxProfit 1/11 2011 12:52
0
Oversigt

Det skulle have været så godt, da EUs toppolitikere onsdag nat præsenterede en redning ikke bare for Grækenland, men også for euroen. Men som i en græsk tragedie tilsat lidt morbidt engelsk galgenhumor har Grækenland meldt ud, at planen skal igennem en folkeafstemning, der kan stoppe landets egen økonomiske redning. Det skaber tirsdag en flugt fra risiko, der sjældent er set på de europæiske markeder.

I det paneuropæiske Stoxx Europe 600 indeks falder 586 af indeksets aktier mens blot tre stiger. De tre eneste stigninger er til G4S, British Sky og Imperial Tobacco, der nok kan nyde godt af lidt nervøsitetsrygning ved handlerbordene i de kommende uger.

De største tabere er græske Pireaus Bank, der dykker 18,6 pct. og franske Socit Gnrale med 14,7 pct. Bankerne Europa over dykker, og flere end en fjerdedel af medlemmerne af bankindekset i Stoxx 600 med mere end 10 pct.

- Pessimismen over mulighederne for at løse den europæiske gældskrise fortsætter med at vokse. Grækenland har chokeret markederne med deres offentliggørelse af en folkeafstemning. Når der kommer flere usikkerhedsmomenter til, virker det sandsynligt, at turbulensen på markederne vil fortsætte, siger handler Peter Stanhope fra IG Markets i Australien til Bloomberg News.



1/11 2011 16:00 McJanus 247963



Jo, men er det så overraskende at netop Grækenland vil anvende demokratiet? Det er jo trods alt der det hele begyndte for 2700 år siden.

Grækerne har allerede været gennem en række besparelser som får Schlütters kartoffelkur til at blegne og det er sin sag at bede den enkelte husholdning om ret meget mere. Det er her væsentligt at huske på at erhvervslivet ikke kan opsuge de mange offentligt ansatte som smides ud i arbejdsløshed og så længe landets valuta er bundet på euro'en, så kan konkurrenceevnen ikke bedres gennem devalueringer.

Finansmarkederne og politikerne er nu i ren panik. En græsk folkeafstemning ser på forhånd ud til at give det 'forkerte' udfald idet en ny meningsmåling viser at ca 60% af befolkningen er imod.
De foreløbige kommentarer fra politikerne og 'dem i finanssektoren' er virkelig frastødende og vidner til fulde om hvor lidt demokratibegrebet fylder i deres verden. I den forbindelse er det urkomisk at de samme politikere er parate til at starte krige for at udbrede demokratiets velsignelser!

Jeg har sagt det længe ... 2012 bliver et mareridt. Er der forresten ikke noget med at Maya'ernes berømte hjul-kalender løber ud i 2012? Det vil nok være passende, for det er virkelig tid til en ny start.

Mvh
McJanus



1/11 2011 19:11 Tonny9 347971



Jeg syntes det er overraskende, at man ikke tager mod en hjælpende hånd når den bliver rakt frem.
Men de har da en demokratisk ret til at køre deres land i sænk, så det kan de jo så bare gøre.

De øvrige Eurolande (EU) bør nok flytte fokus over til, at hjælpe de personer/virksomheder der bliver berørt af Grækenlands kollaps og så lade Grækenland klarer sig selv.

Grækenland er, trods alt, en lille økonomi som godt kan kollapse uden at resten af verden behøver og følge med i faldet.

Der vil også være en positiv signalværdien over for bl.a. Italien om, at vi gerne vil hjælpe, men at der er en grænse.

Det værste der kan ske er, at det lykkes for Grækenland at vride armen rundt på de øvrige Eurolande, for hvad skal så holde andre, f.eks. Italien, tilbage fra samme ide?

"Vi" er nød til at sige, nok er nok og slå den berømte streg i sandet.
Demokrati eller ej.
Det er jo heller ikke særligt "demokratisk" at Grækenland tager "resten af verden som gidsler" for deres egen situation.

Jeg er virkelig overrasket over, at de tager denne chance, selv om jeg godt kan forstå de indenrigspolitiske grunde for beslutningen.



1/11 2011 20:10 McJanus 147972



'Hjælpende hånd' ... skriver du. Tjae, det er muligt at EU med den ene hånd hjælper via gældssanering og nye lån, men med den anden hånd svinger de altså den ni-halede og forlanger reformer i et tempo som den enkelte græker virkelig lider under. Det omstillingstempo som Merkel forlanger har bragt Papandreuo i en umulig situation. Hans projekt med at genrejse sit land efter den tidligere regerings undladelsessynder er i fare hvis grækernes strejker forsætter meget længere, så det er med armen vredet om at han nu er nødt til at spørge sine medborgere om de 'stadig' er med i processen.

En ting vi nok skal huske - hvis Grækenland decideret træder ud af fællesskabet så vil konkursen sandsynligvis betyde et større tab for europas banker og finansinstitutioner end den gældssanering der nu ligger på bordet.

mvh
McJanus



TRÅDOVERSIGT