Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Republikanerne og Demokraterne forslår 4 års PTC forlængelse


48046 troldmanden 3/11 2011 10:31
Oversigt

Wow det havde jeg nu ikke set komme. 5 Republikaner herunder 2 der sidder i ledelsen har sammen med 6 Demokrater stillet et forslag om at forlænge PTC med 4 år.Og det vel at mærke i The House som er kontrolleret af Republikanerne.

Nu er der naturligvis langt fra et forslag stiles til det vedtages. Men det er alligevel utrolig positivt at der stilles et sådan forslag et helt år før PTC udløber. Og så endda et forslag der hvis det vedtage forlænger PTC i hele 4 år. Det vil for alvor betyde en vækst i US. PTC har aldrig været forlænget for så lang en periode.

Uden en PTC forlængelse, og vel at mærke miondst 6 mdr før udløb af den eksisterende så vil det amerikanske marked falde MASIVT tilbage. Vi taler nok over 75%. Og så stort et fald vil betyde at 2013 vil betyde i bedste fald 0 vækst men realistisk set en negativ vækst i hele verdens ny installerede kapacitet. Så en PTC forlængelse er ME GET vigtigt for branchen. Og derfor er dette forslag som støttes af medlemmer fra begge partier meget vigtigt.

Kursen på Vestas kan måske derfor nyde godt af dette forslag






3/11 2011 10:37 troldmanden 048047






3/11 2011 11:18 ThePhasmid 248058



Det er en god nyhed for vindenergi i almindelighed, men i særdeleshed for Vestas. At Vestas har valgt at producere lokalt i USA, tror jeg bliver en stor fordel for dem. Selv hvis importerede vindmøller skulle gå hen at blive billigere, tror jeg alligevel, Amerikanerne vil købe lokalt producerede møller. Hele diskussionen omkring tabte arbejdspladser til Kina er ophedet i USA. Sandsynligheden for at få lokal politisk opbakning til et projekt med udenlandsk producerede møller er begrænset, tror jeg.

Her er iøvrigt et link til et interview med Anders Søe-Jensen: http://www.bloomberg.com/news/2011-11-02/10q-vestas-seeks-wind-on-par-with-nuclear.html

Især synes jeg, at denne paragraf er spændende:
"Q: Siemens is delivering quite a lot of offshore wind this year, and has a solid pipeline of orders. [Vestas CEO] Ditlev Engel told me in June that you won't have any offshore projects in 2011. That means you're going from number one last year to nowhere this year. Does that worry you?
A: We have a number of orders coming our way. 2011 is not closed yet, but it's true we will not install anything offshore this year. That was foreseen one and a half years ago, so it's not like it's scary. Your next question should be, 'Shouldn't you have been there faster with the new turbine model?' Yes. We landed ourselves in this situation."



3/11 2011 11:33 troldmanden 048062



Ja det er vigtigt med en lokal produktion i US. Der er en del snak om at Vestas faktisk er dem der har de laveste udgifter i US fordi de har bygget komplet nye fabrikker der bla har jernbane helt inde på deres fabriks areal så transport udgifterne er væsentligt lavere end for de fleste andre prodcenter.

HVIS der kommer en 4 års forlængelse så vil vi også se flere kinesiske producenter forrsøge at opbygge lok produktio iUS. De ved nemlig godt sm du påpeger at det ikke vil være let med kinesisk producerede møller i US.

Ja jeg så godt interviewet med Anders Søe-Jensen. Der er dog som sådan ikke noget nyt i det. For det afsnit du refere til gælder bla de allerede kendte V112 offshore mprojekter så som Gode wind 2, Eldepasc, Scheveningen Buiten, Sandbank 24 med flere.

Så ja der er projekter derude og vi vl se flere af disse ordre komme i løbet af de næste 12 mdr.






3/11 2011 11:54 ThePhasmid 048064



Den interessante part, synes jeg, er erkendelsen af, at man fejlede ved ikke hurtigere at have en ny offshore turbine, der kunne konkurrere med især Simens. Det er altid rart, når en virksomhed indrømmer egne fejl - det er ikke noget, Vestas har været specielt gode til, for nu at sige det mildt.



3/11 2011 12:00 troldmanden 048065



Ja det er vigtigt man kan erkende fejltagelser. Det skal dog retfærdigvis siges at det har Anders Søe-Jensen også påpeget i lang tid at det er selvforskyldt de er havnet i en vakum periode på offshore området. Og selvom V112 møllen vil nuppe nogle enkelte ordre så er det først når V164 er klar de for alvor er tilbage i offshore kampen





3/11 2011 12:40 ThePhasmid 048068



Ret beset forstår jeg ikke helt, hvorfor man ville vælge v112 til offshore. Den er jo specifikt designet til lave/middel vindhastigheder. Man har jo netop højere middelvinde på havet end på land. Det er naturligvis tale om en anden konfiguration end onshore-udgaven, men turbinen har vel stadig den samme gearing, optimeret til en langsommere omdrejningshastighed?



3/11 2011 12:49 troldmanden 148071



Rotor hastigheden er lidt højere for offshore versionen end for onshore versionen da man bla ikke skal tænke på støj grænser.

Der er ingen tvivl om at der er fordele ved at benyte f.eks Siemens 3,6mw mølle frem for V112. Så som f.eks færre fundamenter og kabler ved en given park størrelse.

Modsat er der også nogle fordele ved V112 over Siemens møllen. Bla at der kun er et årligt service chek (og det er rigtig dyrt offshore) samt at grid streamer teknologien bettyder substation ikke vil være så dyr lige som tårn/fundament ikke behøver at være så stærk/tung.

Så derfor er det ikke blot et spørgsmål om at den største mølle altid vinder. Men Siemens har altså overtasget pt.



3/11 2011 14:04 hja 048087



I modsætning til dig, er jeg ikke så overrasket over at visse R'ere er med. Jeg vil tværtimod blive overrasket hvis forslaget går igennem med 4 år. Det skal nok betragtes for et forslag der i kompromiets navn skal ende med et år.



3/11 2011 14:58 troldmanden 048094



Ja jeg vil ogspå blive rigtig positiv overrasket hvis det ender med 4 år. Mens et år forlængelse vil være rigtig skidt.

Det der også er specielt posivt er at der er 2 ledende Rep. bag forslaget. Det giver lidt mere tyngde i den republikanske lejer



3/11 2011 15:23 hja 048095



Forslagstiller Dave Reichert er republikaner fra Minniesota. En hurtig søgning på "minnesota wind power" giver:

"Minnesota is among the nation's leaders in wind energy production, ranking fourth behind Texas, California, and Iowa. Since the construction of its first wind farm in Crookston in 1987, Minnesota has been the Midwest's pioneer for wind energy development. In the past 20 years, over 60 wind farms have sprouted up across Minnesota with a total wind energy capacity of over 1800 MW."

Follow the money og vi har en indikation for hvem der stemmer for.



3/11 2011 15:41 troldmanden 048096



Ja der er helt sikkert et tydeligt link mellem de stater der gør noget for vind energi og dem der ikke gør. Nu må vi se hvordan de andre reagere de kommende dage på forslaget



TRÅDOVERSIGT