Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BioP nyt


4808 Kim 17/3 2009 13:31
Oversigt

17. marts 2009
Meddelelse nr. 03, 2009
Lancering af APC-PCI ELISA Kit
BioPorto har lanceret et APC-PCI ELISA Kit, en test til bestemmelse af APC-PCI komplekset. BioPortos resultater viser at APC-PCI niveauet kan identificere den undergruppe af patienter med blodforgiftning, som kan få gavn af behandling med aktiveret protein C (en behandling, der markedsføres af Eli Lilly under produktnavnet Xigris). Med BioPortos nye kit til forskningsmæssigt brug er det muligt at gennemføre kliniske studier og valideringsprocesser, som på sigt kan bane vejen til rutinediagnostikken. BioPorto er den eneste udbyder af APC-PCI tests.
Forkortelsen APC-PCI står for aktiveret protein-C-protein-C-inhibitor kompleks, et kompleks, der dannes i meget små mængder i blodet, når blodstørkningsprocessen er aktiveret og det blodstørkningsregulerende protein C også bliver aktiveret. Aktiveret protein C (APC) har både blodstørknings- og betændelseshæmmende virkninger, og det rekombinante protein (markedsført af Eli Lilly under navnet Xigris) kan anvendes til behandling af patienter med svær sepsis. BioPortos test kan anvendes til både måling af protein C-aktiveringen hos patienter med alvorlig sepsis og patienter med trombotiske (blodpropsdannende) tilstande.
Det potentielle marked for sepsistilfælde udgør over 7 millioner tests om året i hele den vestlige verden. Som følge af udvælgelsen af det mindretal af sepsispatienter som kunne gavnes af APC behandling, forventes analysen at kunne medføre op til en 3-fold stigning af kosteffektiviteten af behandlingen, indebærende en besparelse på 2/3 af de nuværende omkostninger ved overflødig behandling af patienter, der ikke får gavn af behandling, og samtidig undgås unødige alvorlige bivirkninger. Omkostningsreduktionen forventes at kunne etablere APC behandling som en virksom terapi for patienter med svær sepsis.
Selskabet har ansøgt om patent vedrørende den diagnostiske anvendelse af markøren APC-PCI til udvælgelse af patienter med svær blodforgiftning (sepsis) til særlig behandling. BioPorto har positive indikationer for at få udstedt et patent gældende for den diagnostiske metode. I BioPortos APC-PCI analyse anvendes et monoklonalt antistof, der kan monitorere aktiviteten i de systemer, der involverer protein C inhibitor. BioPorto har indenfor sepsis området opnået eksklusive rettigheder til anvendelse af det pågældende antistof, som patenteret af Forskarpatent Syd. Rettighederne omfatter alle testformater, såsom ELISA, point-of-care og automatiserede systemer.
Omsætningen af den nye analyse er indregnet i budgettet for 2009 og forventningerne til året forbliver derfor uændrede.

For yderligere information kontakt:
Thea Olesen, CEO
Christina Tønnesen, Investor Relations
Telefon 45 29 00 00, mail investor@bioporto.com



17/3 2009 14:51 alpehue 04817



En nyhed, der allerede er indregnet i 2009 budget - er vel ingen nyhed.

Har du en kommentar til kursudviklingen ?



17/3 2009 16:14 HenryAS 04832



APC-PCI analyse for sepsispatienter er det også en opfindelse der oprindelig blev købt af Statens Seruminstitut ?



18/3 2009 14:30 stengård 04949



jeg tilstår gerne - at det ved jeg ikke... men jeg hørte for nogen tid siden fra en bekendt på Riget (nej - ikke opvaskerne) at der var flere interessante muligheder i porteføljen fra Statens Seruminstitut



18/3 2009 14:04 DrueAgurken 04941



Nå, bare for ikke at lave en ny tråd, så skriver jeg her:

3,23 er et skjult udbud, men der kommer dejlig store bud nedefra nu... 50K i 3, og tidligere så jeg 100K i 2,80, men ved ikke om det er nogen der er flyttet op...

Men interessen er da intakt....



TRÅDOVERSIGT