Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BioPorto - Hvem?


48270 fillandkill 7/11 2011 01:36
Oversigt

Vi er snart midt i Q4, hvor BioPorto tilbage til starten af året, fortalte at det store salg ville komme. Vi har skuet og spejdet efter det i Q1 og Q2, men sjovt nok, blevet lige skuffet hver gang, trods det faktum at vi faktisk er blevet fortalt, at det ikke ville komme før sidst på året. Det hænger lidt sammen med

STRATEGIEN:
BioPorto flyver stealth, der er meget sparsomt med oplysninger om deres strategi, og vi kunne se i Q2 at de fortsatte med at uddele The Ngal test som vareprøver, denne strategi vil sikkert fortsætte i Q3, og sikkert en af årsagerne til at de allerede først på året meldte ud, at det egentlige salg først ville starte ultimo 2011.

Jeg har en stærk tro på at det er nu at man skal holde øje med aktien. Der er mange ting der indikerer at vi har lidt tilgode i 2011, dels de udmeldinger selskabet selv kom med først på året, de udmeldinger Thea kom med på CC her på PI, hvor hun lovede flere aftaler i år. Og så det faktum at selskabet pt. handles til en markedsværdi på omkring 250 mio.

Der er igennem tiden brugt ualmindeligt megen tid på dette selskab rundt på forskellige fora på nettet, og for de der har fulgt med, så ved man at selskabet nu, er et fuldstændig andet, end det selskab Lasse Lindblad i sin tid børsintroducerede.

BioPorto/ Thea har et lidt blakket ry for, ikke at levere de aftaler der loves, samt den evigt tilbagevendende årlige aktieudvidelse. Min vurdering er at det alt sammen kan begrundes med at Thea ikke har haft den nødvendige erfaring som ny direktør i BioPorto. og måske derfor hun nu meget nøje overvejer sine udtalelser, og mangler på samme.
Thea har sikkert selv troet på at aftalerne var på vej, for at andre udbydere kunne få adgang til deres patent, og det har været meget tæt på, da BioPorto pludselig får den udemærkede ide( tilbage i 2009), at man selv vil producere en NGAL test, og ikke nøjes med royalties. Denne beslutning betyder at de må afvise aftalerne, for at holde det mest attraktive testformat til dem selv, og påbegynde en flerårig udvikling af The Ngal test.
Det har betyder at Abbott ikke har kunnet agere frit, som de først troede, og hænger måske tildels sammen med den omvendte forsinkelse fra Abbotts side, mht. patentindsigelserne hos de Europæiske myndigheder.

Potentialet:
Om man dengang hvor tilbuddet om en samarbejdsaftale med Abbott havde accepteret, skulle man have nøjedes med 4-8% i royalties, af det salg som Abbott genererede.
Istedet vælger man at tjene 100% på salget af deres egenudviklede The Ngal test.

Årsagen til den megen debat om denne lille illikvide Aktie, er selvfølgelig den massive kontrast i virksomhedens størrelse, og den massive indtjening der kan ligge i deres patenterede The NGAL test.

BioPorto nævner selv tal som 150-200 mio årlige tests, det lyder godt, men er altså tal som ingen nutidsværdi har, vi skal frem til det tidspunkt hvor testen er fuldt implementeret i rutine diagnostikken, for at have en fornemmelse af de tal.

Men lidt simpel matematik fortæller at Bioporto bør tjene ca. 50kr pr test.
kan vi i 2012, sælge 2-4mio test, så har vi en omsætning på 100-200mio. ved en PE på 10, som nok vil være i underkanten, hvis uptake viser så positive takter, så bør kursen være imellem 25 og 50kr. altså i så fald 500 -1000% over nuværende kurs.

Hvad er the Ngal test?
Kort fortalt, så er Ngal en ny og efterhånden anerkendt nyreskade markør, som ventes at erstatte den nuværende serum kreatinin måling. problemet med serum kreatinin er at den først giver svar 24-72 timer efter at nyreskaden er opstået, hvor Ngal giver svar, 2-4 timer efter. Samtidig viser Ngal alvorligheden af nyreskade, og forudsiger evt. dialyse.
Ngal testen viser i flere studier, at patientbehandlingen og dermed outcome forbedres, sammen med kortere indlæggelse på sygehuse, og derved sparer penge.

Patent på NGAL:
For at opnå globalt patent på NGAL cutoff, mangles godkendelse i USA og Kina. Patentansøgningen er under behandling begge steder, og bør snart være afgjort. Dvs. at patentet er godkendt i Europa, Japan, New Zealand, Singapore, Hong Kong, Sydafrika, Sydkorea, Australien, Israel og Indien.

Myndighedsgodkendelse:
Pt. Er The Ngal test godkendt til diagnostisk brug i Europa, Canada, Indien og Korea. Og ansøgningen ved FDA (USA) er allerede accepteret, dog udbad FDA sig et større multicenter studie, hvilket var medvirkende til BioPortos nylige Emission.

The Ngal test søges pt. godkendt i Kina, der er i den forbindelse indgået 2 aftaler med Kinesiske selskaber, der har påtaget sig opgaven med at få testen godkendt hos myndighederne, samt derefter salg og distribution af The Ngal test.
Taiwan og Rusland bør også være aktuel i 2011, og der er ligeledes indgået 1 aftale om distribution i Rusland, Kazakhstan og Belarus.

Hvem hvad hvor?
En Ngal test, er ikke bare en Ngal test, de 3 forskellige tests vi kender, er beskrevet her. BioPortos test er Abbott og Alere´s overlegen på alle punkter.

BioPorto Diagnostics Abbott Alere (Biosite)
Navn på test: The Ngal test ARCHITECT URINE ngal Triage NGAL
TestPlatform Central laboratorie Central laboratorie Point of care
Testformat: Homogen Heterogen Point of care
Analyseinstrument de fleste apparater Abbott Architect Triage meterpro
Plasma prøver ja nej ja
Urin prøver ja ja nej
Test tid 10min 36min 20min
Måleområde 25 -5000ng/ml 10 - 1500 ng/ml 60 - 1300 ng/ml
Præcision CV



7/11 2011 01:42 fillandkill 248271



Lidt irriterende, så kom sidste del at mit indlæg ikke med. Den sammenligning af test, som var perfekt opstillet, blev desværre lidt rodet.
du kan finde den originale på side 16 i dette link:
http://bioporto.com/content/download/1916/44895/version/5/file/BioPorto+%E5rsrapport+2010+pdf.pdf

Dernæst havde jeg linket til BioPorto´s bestyrelse, hvor du kunne danne dig et indtryk.
http://bioporto.com/about_us/board_of_directors

og slutteligt, en invitation til BioPorto gruppen her på ProInvestor, såfremt du havde spørgsmål, eller anden interesse.
http://www.proinvestor.com/grupper

Fill



7/11 2011 01:47 fillandkill 248272



Og lidt info omkring Alere kom hvis heller ikke med de skriver:
"Finally, improvements in the performance of Triage Ngal cartridge should be produced later this year in Europe and should give us a boost to sales growth for this promising marker in 2012."
http://seekingalpha.com/article/282325-alere-s-ceo-discusses-q2-2011-results-earnings-call-transcript

Og slutteligt, en investorpræsentation fra BioPorto selv:
http://bioporto.com/content/download/978/29841/version/31/file/2011+Marts+pr%E6sentation.pdf

Fill..



7/11 2011 17:18 MagicMartin 048283



Du skriver:
"Men lidt simpel matematik fortæller at Bioporto bør tjene ca. 50kr pr test."

Bioporto har selv meldt ud at prisen forventes at blive 50-100 kr./test som den endelige pris, altså ikke Bioporto's pris til distributører mv.

Derfor er det ikke sandsynlig at Bioporto kan tjene 50 kr. pr. test. Mit gæt vil være omkring 25 kr. pr. test.



7/11 2011 17:38 fillandkill 148285



Hej Magic Martin

Dit gæt kan være lige så godt som mit. Det er naturligvis sådan, at sælges de mængder som vi forventer på et tidspunkt, vil prisen pr test også være mindre. Min simple matematik bunder i de priser vi har set. hvis du kigger på dette link:
http://www.alphalabs.co.uk/product-information/diagnostic-products/clinical-chemistry/ngal.aspx

Så kan du se midt på siden, at priserne er sat til:
NGAL Test Kit 1x35;1x7ml £2,450.00
NGAL Test Calibrator Set 5x1ml £230.00
NGAL Test Control Set2(3 x 1ml) £450.00
Altså 3130£ for et komplet sæt, til ca. 100 tests, ihvertfald på Roche Hitachi maskinen, som de tidligere har oplyst.
3130£ svarer til ca. 27.000kr, dvs. 270kr pr test, - dividerer du med 1,5 og giver distributionsleddet 50% fortjeneste, så giver det en salgspris fra BioPorto på 180kr.
laver du samme nummer igen, og dividerer med 1,5 og giver BioPorto 50% fortjeneste, så giver det 120kr til producenten, og 60kr til BioPorto.

vi ved DB er højt, men jeg kan kun regne med lidt "simpel matematik" når jeg anslår priserne, dit bud er lige så godt som mit, og når vi op i større mængder, ændres alt jo selvfølgeligt.

Vi ved BioPorto har betalt den komplette udvikling af testen, for at, som Thea sagde på investorpræsentationen sidste år, at købe billigst muligt i fremtiden, så måske producenten i virkeligheden skal have de 60kr, og de 120 går til BioPorto pr. test.. tja...
alt andet lige, så skal der ikke mange tests over bordet, for at sende Bioporto i plus, uanset om det er 25, eller 50kr pr test.



7/11 2011 17:55 MagicMartin 148286



Så hvis jeg et sted kan købe 1 kg. slik (nyt mærke/produkt) til 250 kr., så kan jeg regne med at producenten af slikket måske sælger det for omkring 100 kr.?
Desværre viser det sig, at andre steder koster slikket kun 80 kr. pr. kg.

Så vil mene, at man må tage udgangspunkt i at Bioporto har meldt 50-100 kr. pr. test, som salgsprisen i sidste led. Ergo kan man vel ikke forvente at Bioporto's salgspris bliver højere end 50 kr. hvis man skal være bare lidt realistisk.



7/11 2011 20:06 fillandkill 548295



Hej Magic Martin

Som nævnt i det oprindelige indlæg, så anvendte jeg ukompliceret simpel matematik, uden at gå i dybden.

Men hvis du vil snakke i analogier, så snakker jeg jo faktisk også om de andre, der sælger slikket for 80 kr.

BioPortos test er de andres langt overlegen, da een og samme test kan anvendes i både blod, plasma og urin. og kan samtidig køres på bl.a. Siemens, Roche, Hitachi, Beckman, Ortho´s fuldautomatiske maskiner ( m. fl.)

Abbotts duer på Abbotts Architect, Aleres duer på Alere´s Triage meterpro.

BioPortos er dobbelt så hurtig som Aleres, og næsten 4 gange hurtigere svartid, end Abbott´s.
Abbotts er knap så præcis som Bioportos, og Aleres afviger mere end dobbelt så meget som Abbotts.

Det kan godt være "deres" slik er billigere, but i dont think so.. men for et mellemled, der skal sælge og distribuere, så ved jeg godt hvilken test der er mest salgsbar, og nemmest at implementere. ydermere, er der forskellige krav, nogle vil bruge plasma målinger, andre urin.

Når det så er sagt, så skal man selvfølgelig huske på at særligt Alere´s POC test, har helt andre anvendelsesområder, så direkte konkurrence de to imellem vil ikke ske. og derfor tåler de vel egentligt ikke sammenligning.

Dvs at der fra BioPorto´s test, og ned til nr 2 (Abbott), pludselig er dobbelt så stor afvigelse, og 4 gange så lang svartid.
(se side 16 i årsrapporten 2010)

og priserne... de ligger nok tæt på hinanden, selvom BioPorto har en universal løsning.

Mht. de 50-100kr pr test. Thea har tidligere nævnt at DB sikkert vil være 50%. de 50-100kr pr test, var IKKE fordi salgsprisen svingede, eller at de ikke var klar over hvilken pris de ville sælge til. prisen pr. test afhænger fuldstændig af hvilken maskine der kører testen, jeg mener Roche Hitachi kan klare knap 100 test, på 1 sæt, hvor andre maskiner, måske med samme kvantum, kan strække 1 sæt til måske 150 tests. Jeg mener Thea kom med et eksempel på en maskine der kunne foretage knap 180 tests.

Hvis jeg skal komme med mit eget ukvalificerede bud, så vil jeg tro at BioPorto har udgifter på ca. 20-30kr pr test. og de priser som Thea har nævnt tidlgiere, med 50-100kr, er når vi snakker store mængder, og ikke i en opstartsfase, som nu.


Fill



7/11 2011 19:33 Thou 048293



Super indlæg! Der er hvad der skal til for at folk får øjene op for potentialet. Det er, efter min bedste overbevisning, utroligt kursen ligger hvor den gør. Er sikker på vi vil se noget af en ændring i en overskuelig fremtid. Tro på investeringen er rigtig og lad være med at panikke ved markedsudsvingene. Tålmod er en dyd (specielt i denne akties sammenhæng) ;o)



TRÅDOVERSIGT