Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Greentech 3.kvt. 2011


49065 collersteen 24/11 2011 12:17
Oversigt

Så kom der regnskab fra Greentech:
http://www.proinvestor.com/aktienyt/586198/Delaarsrapport-for-Q3-2011

Alt i alt nok ikke de helt store overraskelser.
Der er lidt forsinkelser i Polen mht. byggestart og så en lille nedjustering af resultat og omsætningsforventningerne.
Vi kan vel blot konstatere at vi som danske investorer nok har en lidt anden opfattelse af ordet "soon" - eksempelvis ifm. med den delvis ophævelse af byggestoppet på cagliari 2, som man oprindeligt kunne forstå ville blive hurtigt henover sommeren således at byggeriet og idriftsættelse kunne fortsætte iht. den oprindelige plan. Det er således først nu lykkedes at få en delvis ophævelse. Det samme i Polen. Byggestart var sat til oktober....det ser ud til at man først går igang i 1.kvt 2012. Det samme kunne man sige om Messina-konfiskationen som det også tog på den forkerte side af 6mdr at få ophævet.
osv. osv.
Den slags er jo dog ift. det historiske GES ikke voldsomme overskridelser og skal man fokusere på det positive må det være at man nu vil afholde CC (i eftermiddag), hvilket jeg sammen med tegn på en egentlig IR-aktivitet (http://greentech.dk/?id=414) vil tage som et tegn på at man med spæde skridt er på vej ind i de inst. cirkler igen, så mon ikke de forhåbentlig snart begynder at kigge lidt mere seriøst på selskabet.

Man kan også lægge mærke til at GES allerede nu snakker om 2012 og der skulle EBITDA gerne nå over 40mio EUR. Dermed begynder omridset af at det ikke længere er en helt lille bolschebutik at vise sig. Jeg er ikke fristet til at sælge flere aktier lige pt. i hvert fald. Jeg smed nogle spekulativt ifm. tilbuddet.... og det viste sig at være en dum idé. Relativt til det øvrige marked må man sige at GES har overperformet markant de sidste mange måneder....og det er jo ikke hverdagskost, så det kan vi da glæde os over samtidig med at vores ejerandel blev udvandet massivt....24/11 2011 12:25 Kongkurs 049066Jeg smed de sidste omkring 21 med et samlet mindre tab, og skal ikke i GES igen lige med det første. Jeg vil først se solide tegn på om de vil være udviklingsselskab eller energiselskab.

Jeg vil ikke sætte penge i et udviklingsselskab, men der i mod ville et selskab der leverer grøn energi være interessant at være langsigtet investor i. Men det ville så kræve at de investerer i vindparker med det formål at beholde og drive dem og skabe indtjeningen på grundlag af salg af el.

Jeg er stadig ikke overbevist om, at det er der vi er.24/11 2011 12:34 collersteen 049067Udviklingsselskab vil de da altid være i en eller anden form, da det jo burde være den billigste måde at skaffe kapacitet. Dette mangler de dog stadig at bevise skulle jeg mene. De har jo endnu ikke solgt projekter fra så på den vis kører de stadig efter den gamle plan om at udvikle til egen port, hvilket man vel næppe kan kalde et udviklingsselskab i normal forstand. Nu har den installerede kapacitet (via opkøb) nået et stadie/størrelse hvor dens betydning er langt større end selve udviklingspipelinen - som markedet vel også stadig værdiansætter til 0 kr.
Så bottom line synes jeg at udviklingsselskab vs energiselskab er en lidt underlig snak. Må jeg derfor spørge hvad du mener der skal til for at de ikke er et udviklingsselskab mere?
- nedlukning af pipeline?
- KUN indkøb af færdige projekter?

mvh
collersteen24/11 2011 12:57 Kongkurs 149071@ coller - GES formåede aldrig at få balance i forretningen. Alle penge og mere til blev brugt på nye projekter, som så skred, som så gav underskud osv. Dvs. alt blev brugt på at "udvikle" og man fik aldrig stabilitet i forretningen.

Der skal det til, at de satser mere på at optimere driften og indtjeningen og akkumulerer noget kapital som så kan bruges til at udbygge produktionen, fremfor at opføre nye projekter for lånte penge i for højt tempo.

Om de tilføjer ny kapacitet via opkøb eller via egne nye projekter betyder mindre, men hvis det skal give overskud på sigt, skal det ikke ske for lånte penge.

GES har traditionelt spildt alt overskud i projektudvikling, hvor man kunne have tjent gode penge ved bare at "gøre ingenting".

Råvaren "vinden" er jo gratis, derforhandler det om driftsoptimering og større grad af egenfinansiering ved udvidelser, og ikke at bruge en masse penge og folk på udvikling.

Håber det fremgår hvad jeg mener?24/11 2011 13:15 collersteen 049073Ja, jeg forstår.

Problemet i mine øjne i GES har været at det basalt set har været nogle skod-projekter de har bygget, på det forkerte tidspunkt i den forkerte størrelse. For lidt vind på sites og så ALT for dyr byggefase, der jo skyldes mange ting. Herunder dårlig eksekvering ej at forglemme.

Projekterne i pipen nu (pånær Francavilla Fontana) har en noget mere spiselig størrelse som ikke på samme måde som MG og MM vil kunne kaste GES rundt i krise-manegen. Dertil kommer så en noget mere stabil indtægts- og aktionærbase.

Som sådan tror jeg ikke der er mange omkostninger ved fremadrettet at vedligeholde og udvikle på den pipeline der er nu. Det store spgm. kommer først ved byggeri - og der får vi så lejlighed til nu i Polen at se om de er blevet bedre og klogere.
Så i det lys er jeg ikke så bange for at udviklingsafdelingen "løber løbsk". I hvert fald ikke sådan som planerne ser ud nu.24/11 2011 13:23 Kongkurs 049076Jeg håber du har ret, og viser det sig, at der er kommet styr på tingene samt en højere egenfinansiering, så kan det bestem også godt være, at jeg går ind igen. Men der skal være stabile overskud først. Ellers kan et projekt med forviklinger ingen vælte læsset og give underskud.24/11 2011 13:58 collersteen 049077Præsentationen til CC er uploadet.
http://greentech.dk/Images/Download%20PDF%C3%A9r/Presentations/2011/9M%202011%20Presentation%20GES_November%202011.pdf

Der er en slide om de 2 projekter i Polen - heraf kan man se at den forventede produktion ligger over 2 mio/MW kapacitet og det er jo godkendt. I hvert fald noget bedre end Italien. Koblet med lavere møllepriser og en pæn afregning i Polen (en af de højeste i europa efter italien) KAN det blive nogle lukrative projekter... med tryk på KAN.
Vi ved jo ikke om 10-12 eur-cents niveauet i Polen holder for evigt.24/11 2011 15:14 Kongkurs 049080Jeg har set præsentationen igennem, og kan se, at de spreder sig til solkraftvæker også, hvilket er en fin ide, da det er med til at stabilisere den årlige produktion og udjævne udsving mellem gode og dårlige solår.

Men så spreder de sig desuden ind i vandforsyning og renseanlæg. Og her er der rige muligheder for at sætte penge til. Desuden ligger det uden for energiforsyning, men dog stadig inden for forsyning. Dog stadigt et potientelt vækstområde - så - la la....

Hvad værre er, er at man har alt for mange forskellige møllefabrikater i anlæggene, og at de er spredt ud over hele Europa.

Det må altså alt andet lige, give nogle ekstraomkostninger at holde styr på et produktionsapperat der er så geografisk spredt og som betjener sig af så mange forskellige typer møller. Så det er en anden faldgrube.

Lad os nu se - nøglen til overskud bliver en højere egenfinansiering og et langsommere tempo i udvidelser. Hivs det høje tempo fortsætter, så går det hele - som vanligt - op i "har og briller".30/11 2011 18:35 putin7 049238Hej Collersteen - jeg plejer at læse med når du gennemgår GES regnskab og begivenheder - ville bare høre om du af regnskabet kan læse dig til om der er udsigter til at GES bliver profitabel. Jeg er ikke så regnskabskyndig så det gør noget, så jeg har svært ved at tyde kvartalsregnskabet. Jeg kan ikke se fremtidige forventninger til resultat i 2012, kun EBITDA, som vel er problematisk når der er betydelige finasieringsomkostninger og nedskrivninger på en vindmøllepark. Jeg synes det er svært at få overblik over om GES projekterne tegner til at blive en overskudsforretning - de forventer 16% return on investment på den spanske park, men hvad med Monte G og messina?

mvh14/12 2011 12:44 Kenddinvare 049825Ja de har lavet mange fejl i deres udvikling og deres vindberegninger har nok været for optimistiske (ellers har de over en længere periode nu været meget uheldige).
Men indtjeningslinien peger helt klart opad.
Meldingen om genoptagelse på Cagliari er et tegn på konsolidering, men med de risici der nævnes for manglende indtjening (stedet er dog bedre end MG) og specielt er jeg glad for dagens melding (http://www.proinvestor.com/aktienyt/589757/Minerva-Messina-transformerstation-solgt-til-Terna) som dels giver cash og nok så vigtigt fjerner en kapacitetsbegrænsning.14/12 2011 12:46 collersteen 049826hej Putin7 - skal nok lige vende tilbage ved lejlighed. Havde helt glemt dit indlæg. Sorry.TRÅDOVERSIGT