Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Ejendomsinvestering - Kapitalmarkedsdag


49496 akademikeren 6/12 2011 14:40
Oversigt

Kære Alle PI´ere, så er der masser af research stof til jeres fremtidige investeringer.

Storm RealEstate
http://www.proinvestor.com/aktieanalyser/146/Storm-Re..

TK Development
http://www.proinvestor.com/aktieanalyser/145/TK-Devel..

Victoria Properties
http://www.proinvestor.com/aktieanalyser/144/Victoria..6/12 2011 15:01 Kristensen 149499Tak - du har lige reddet min aften :)6/12 2011 16:38 MadsK 049503Samme her - Bortset fra at jeg tvivler på at damen har samme perception af "hygge foran skærmen", som jeg ellers lovede hende6/12 2011 22:48 Kristensen 149513Har lige set indslaget med Storm. Jeg bliver overbevist hver gang. Det er et super spændende selskab. Grundlæggende investering er en kontorejendom i Sct. Petersborg og en i Moskva. Hertil har man investeret i et selskab i Schweiz, som ligeledes driver ejendomme i Rusland - hvoraf man i indeværende år har frasolgt 2 og handles til en K/I på omkring 0,30. Sidst har man en masse kontanter i overskud, som er investeret i High Yield Obligationer.
Storm handles aktuelt til K/I tæt ved 0,50, svarende til den likvidebeholdning. Dvs. at de russiske ejendomme er "gratis".
Man er kun interesseret i at investere i meget undervurderede aktiver, som giver en høj sikkerhedsmargin, men også mulighed for en høj forretning. Men man køber altså ikke for hvilken som helst pris. Og kommer der gode muligheder uden for russike ejendomme, er man også interesseret i at kigge på dette. Bl.a. nævner han vist tyske, men lige så interessant er, at han vist også nævner nordisk noterede aktier - men som sagt kun hvis der er et knald tilbud. Han gør meget ud af at fortælle, at deres eneste mission er at give et så godt afkast til aktionærerne som muligt.

Langsigtet lyder det som en rigtig fornuftig investering og jeg skal med sikkerhed ind igen..6/12 2011 23:05 collersteen 149514Det tiltalende er at de stadig virker dedikeret på at indsnævre gap'et mellem indre værdi og aktiekursen via udbytte og tilbagekøb. Før eller siden må det lykkes hvis de fortsætter den nuværende performance. Vi skal jo forhåbentlig ikke ud i at det sker via faldende IV uden udbytte... ;)

Jeg synes det giver en eller anden sikkerhed for at aktien ikke går fuldstændig i brædderne. Om ikke andet må man jo så nøjes med udbyttet mens man venter på at kursen retter sig.8/12 2011 23:16 Kristensen 049622Hej coller.. Kan du knytte et par ord til Victoria properties?8/12 2011 23:35 collersteen 449625Har du set præs?

Som jeg forstår det køber de en stor berlin portefølje til 6500 kr per kvm, hvilket er noget med 70-75% af den oprindelige købspris. (såvidt jeg lige kan regne på de priser på 2 prioritet der bliver nævnt i videoen). Det er en gammel griffin portefølje. Mener jeg så griffin V et eller andet sted.


Afkastet på den er omkring 6-7% og de sikrer som minimum halvdelen af lånet. De har de også gjort på deres eksisterende portefølje og man har derved måttet nedskrive 300 mio de sidste par år i takt med at den lange rente er faldet. Dette gør at man som aktionær der kommer ind nu på indre værdi (efter denne nedskrivning) faktisk har en pæn upside på rentekontrakterne når den lange rente engang stiger igen... inden de udløber om 10år.

Derudover skulle det koste min. 13000kr at bygge nyt, så de håber da at Margin bliver indsnævret før elelr siden. Og det er jo så omkring dobbelt op fra de 6500 pr. kvm

Endelig nævner de at såfremt man kan sælge enhederne som ejerlejligheder snakker vi 2-3000 eur per kvm. Også en pæn upside på sigt.

Det var sådan lige de positive pointer jeg har lagt mærke til. Så kan man sikkert finde alle mulige negative også om berlin og boligmarkedet osv. Men at dømme udfra nogle af slides er de grundlæggende drivere for en positiv udvikling vist ved at være tilstede igen efter byggeboomet i 90'erne.

Sluttelig lagde jeg også mærke til hvad der ligner en ganske solid aktionærkreds.
I den forbindelse skal man være obs på at aktien er ultraillikvid. Men det er noget de håber at kunne ændre lidt på vha. bl.a emissionen og et større Free Float. Det burde vel også kunne give lidt på kursen på sigt.

Til allersidst kom jeg lige i tanke om at CEO også fik nævnt at de på sigt regner med at kunne lave et afkast på ca. 8-10 % af egenkapitalen før værdireguleringer (på gæld og ejd.) Det må være det der hedder EBVAT - jeg mener også at jeudan ligger deromkring eller har som mål at gøre det i hvert fald.

Det var lige lidt bullet points - håber det var brugbart. Men se webcastet - det ser spændende nok ud, men det gør et par af de andre berlinere/tyskere jo også, så der er nok at vælge imellem med undtagelse af flower Tower without power ;)11/12 2011 21:28 Kristensen 049711Tak for en super gennemgang.. Nej har ikke fået set præsentationen endnu, men det skal jeg helt sikkert have gjort. Bliver spændende at se hvordan emissionen går.TRÅDOVERSIGT