Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Interessant mæglerstat i TKDV


49578 MadsK 8/12 2011 14:32
Oversigt

Hvor presset er developer markedet egentlig? Over den sidste uge har vi set to store projekt-salg fra Sjælsø - som utroligt nok er solgt med profit. Kan det være trenden eller er vi stadig i et meget presset marked?

http://hugin.info/86917/R/1569074/487684.pdf
http://hugin.info/86917/R/1569737/488002.pdf

Baseret på denne ganske udmærkede virksomhedspræsentation fra TKDV er jeg noget for-trøstningsfuld hvad angår deres fremtidige forretning. Hvis de skal holde deres guidance skal de dog have solgt ud af deres pf inden udgangen af januar.

http://www.proinvestor.com/aktieanalyser/145/TK-Development

I stedet for at komme med en lang redegørelse om TKDV, da man selv kan sætte sig ind i fir-maet ved at se ovenstående præsentation vil jeg i stedet kigge på mægler stats, hvor jeg synes at ane nogle interessante indikationer på at én eller flere personer er på vej ind i TKDV.

Over de sidste måneder er der handlet ca. 3mil aktier i TKDV ud af et samlet antal på 42 mil stks. Ud af dem har NDA nettokøbt 430.000 stks og internt handlet 588.000 stk. Det interes-sante ligger i at over den sidste måned har vi haft en ret stor aktivitet med hele 2.2 mil aktier handlet hvor NDA har nettokøbt 568.000 stks. Heri kan man ligge de to store interne handler der var i dag på hhv 300.000 og 110.764 stks oveni. Hvis dette er én og samme investor hos NDA er det altså tæt på 1. mil stks aktier der er landet i depotet over den sidste måned. Hvad denne person/mægler ellers har kan vi kun gætte os til?

På baggrund af mine egen lommefilosofi har jeg købt en stak tkdv.

MadsK8/12 2011 14:54 collersteen 249579Ja, det ser lidt spændende ud.
Jeg er også kommet til at købe lidt her på det sidste efter at have været ud i et pænt stykke tid (mere held end forstand). Efter at presset har været den forkerte vej, kunne det godt se ud som om at der nu bliver presset på den anden vej...dog i et positivt marked. Vi kan jo så kun håbe at opturen bliver ligeså hurtig som nedturen, men det kan jo kun tiden vise. Og man skal også være opmærksom på at der kommer 3.kvt. regnskab lige før jul.

På webcast-præsentationen på PI lyder man ikke direkte optimistisk omkring et evt. frasalg af dele af den store projektbeholdning, men ethvert frasalg vil pynte, og jeg er tilbøjelig til at holde helt til der kommer et frasalg, for det vil nok sætte lidt fut i aktien. Vi får at se - indtil videre har selskabet på de regnskabsmæssige tal jo klaret sig utrolig flot igennem krisen de sidste par år. Kursmæssigt skulle man dog tro at aktien bliver slået i hartkorn med peers.... og det er lidet attråværdigt set fra et aktionærsynspunkt.8/12 2011 21:38 Ewikgroup 649618For så vidt angår de 2 nævnte aktier er de pt meget langt fra hinanden. Sjælsøe er den rene developer , som pt overasker flot med frasalg over bogført værdi og får frigivet likviditet, hvilket også er pinedød nødvendigt for dem. TK derimod , som også nævnt på præsentationen - har beholdt en del centre , som de selv scorer lejeindtægten på og scorer likviditet den vej rundt. Det er i bund og grund derfor de ikke har tabt penge i krisen, da de har haft løbende ok likviditet fra centre. Derfor forventer jeg også at de kun sælger til over bogført værdi , hvilket var tilfældet med Q2 (små frasalg, ) Q3 (kommer 22 dec) vil vise småsalg over bogført værdi (læs grund i Warszawa)

De burde nedjustere til mellem 0-50mio overskud pr 22 dec og så vente med at sælge til næste regnskabsår. Alle købere ved de har regnskabsår og vil selvfølgelig udnytte dette. (omvendt psykologi)

Et eksempel - er de 4 største centre - med ca 1,3mia i bogført værdi - hvis de sælges er det nok med ca 25-50mio i profit pr center, og med ca 50mio i likviditet pr center... ved salg af 1 center kan de faktisk købe 10% egne aktier ..... og visse aktionærer er begyndt at presse for det skal ske. Casen er derfor - saml aktier op under kurs 12,00 og køb flere når de kommer med 22 dec melding - også selvom den er negativ med at de ikke når de 100mio... - jeg forestiller mig de skruer lidt yderligere ned for omkostninger i 2012 og får langsom realiseret de ca 1,9mia i Indre værdi... og de vil lynhurtigt kunne købe 10-20% egne aktier..
Køberen fra Nordea er ikke færdig med at købe - forventer han skal have 5% , så han mangler minimum 500.000 stk ....TRÅDOVERSIGT