Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas præsentation for den amerikanske kongres


49941 troldmanden 15/12 2011 21:08
Oversigt

Tidligere i dag var vi lidt inde på Vestas i går præsenterede for den amerikanske kongres. Det var et forsøg på at overbevise politikerne om at de skal forlænge PTC. Og det ikke først om et år men nu.

Via nedenstående link kan i se hele talen/præsentationen. Det jeg dog hæftede mig mest ved var det her citat " Vestas has set a goal to reduce the cost of energy form Vestas turbines by 6-10% per year."

Det er ved at være en del år siden Vestas havde officielle mål på det. Vi skal helt tilbage til Neg Micon dagene. Og som jeg husker det så var målet 2-3% reduktion per år. Og 3-5% når der blev lanceret en ny vindmølle. (det gør der ikke hvert år)

6-10% HVERT år lyder derfor ikke rigtig i mine øre. Det vil i hvert fald være fuldstændigt helt og aldels vildt hvis det er målet og de vel at mærke nu begynder at kunne opnå så store reduktioner hvert år.

http://finance.senate.gov/imo/media/doc/Testimony%20of%20Martha%20Wyrsch.pdf



15/12 2011 21:44 vebrand 649942



Tak for denne information. Jeg syntes du har nogle rigtig gode og faglige indlæg om specielt Vestas, og det var faktisk hovedårsagen til at jeg blev medlem af denne site, da jeg er meget tilhænger at jordens egne energi ressourcer og specielt vind, derfor har jeg også investeret netop Vestas, som jeg mener virkelig gør meget godt for at nedbringe co2 udledningen i verden.

Grøn økonomi skal dog også være en forretning, og derfor er det selvfølgelig vigtig at Vestas leverer de ting de lover, og der er jeg enig med de fleste indlægs holder at DE ikke har været et forbilled i år.

Jeg har derfor også ventet med glæde på din vurdering af deres 3 kvartals regnskab som jeg ikke mener du endnu har kommenteret, men jeg håber du senere vil komme med din vurdering.

Min vurdering :

Jeg mener desværre ( specielt for Danmark ) at ledelsen er igang med at forhandle et salg af virksomheden og for at få aktionærerne med på et tilbud så skal der virkelig skabes en dårlig stemning omkring Vestas, og det begrunder jeg med følgende :

Vestas melder ud om en nedjustering en søndag aften og i presse meddelsen er ordet nedjustering faktisk fremhævet, selvom det faktisk er en forskyldelse af produktionen, de penge de mister i bod har de sparet i medarbejder bonus.

Generatorfabrikken får skyldes for nedjusteringen, men den tror jeg slet ikke på, hvordan kan man forvente at en ny fabrik kører 100 % efter kun 3 måneders drift.

Triple 15 bliver forkastet men ikke i forbindelse med nedjusteringen, hvorfor ikke ???

Der bliver ikke nævnt noget som helt omkring de lovede tiltag som skulle bringe Vestas til triple 15. læs ny mega computer - nye flap vinger - nye opdateringer af eksisterende vindmøller, ikke et positivt ord om disse ting ved fremlæggelsen af regnskabet.

MLI storsælger aktien men alligvel falder antallet af shortet aktier - det kan betyde at MLI naked shorter aktien - men for hvem

Ledelsen har tidligere købt stor ind i aktien og til en kurs på omkring 250 kr, men ved en kurs på 64 er der ingen af den øverste ledelse der har købt aktier.

Hvis skatte begunstigelse ikke kommer i hus indenfor et par måneder, så vil Vestas have et problem i 2013 men GE vil være næsten død når de mister hele deres hjemmemarked.

Så jeg tror desværre der foregår noget som kun formanden og direktøren er bekendt med, og tror der står GE bag dette.

Dette bare min votering af de informationer der er kommet over den sidste tid, men som sagt ser jeg frem til din version.



15/12 2011 23:16 troldmanden 249949



Hej vebrand

Ja jeg er bagefter med Q3 indlæg. Har skrevet en hel del men det har lagt stille på det seneste. Så har kun kommenteret i chat og i mindre bidder i div indlæg

Jeg føler mig 99,99% sikker på Vestas ledelse ikke forsøger at sælge sig selv. For det første hvorfor skulle de gøre det? Og for det andet hvis de endelige gjorde så gælder det jo om at se så fint ud som overhovedet muligt for at få en attraktiv pris. Ledelsen har selv købt aktier i niveau over 200 og jeg gætter på de fleste af deres warrants ligger under vand så de slet ikke vil få noget hvis selskabet blev solgt på dette niveau. (en køber vil næppe betale meget mere end 50% over aktuel kurs)

De havde helelr ikke indregnet 100% kapacite fra dag et på generator fabrikken. Der var lagt en hel del luft ind i forhold til de ordre de havde planlagt at levere. Men indkøringen har taget endnu længere tid end plangtlagt hvorfor denne buffer langsomt er blevet spist op så de til sidst er kommet bagefter det muliges kunst. Og derfor kom nedjusteringen. Som jeg kan forstå det så er fabrikken tæt på at være helt oppe i omdrejninger nu. Men det er altså for sent i forhold til at kunne nå at levere det oprindelige antal generatorer.

Er naked short ikke blevet ulovligt?

Ja jeg hæftede mig også ved at der overhovedet INTET var om hvordan de når frem til det nye mål. Som forøvrigt er helt defust.

Jeg tror vi vil se en ny formand til GF ligesom andre i bestyrelsen vil blive skiftet ud. I den nuværende bestyrelse har LLS CEO Jørgen Huno det bedste navn til at tage over. Men laderen er måske imod ham hvis de store investorer ønsker en stor udskiftning med en masse lidt yngre kræfter.

Jeg bliver ved med at fastholde at Ditlev Engel IKKE har gjort det specielt dårligt. Måske snarre tværtimod. Husk at se på hvordan hele branchen har klaret sig. Vestas er stasdig verdens største og en masse af konkurrenterne har lavere Margin end vestas.

MEN jeg anerkender at tilliden blandt investorene til Ditlev Engel nærmest er ikke eksisterende mere. Og derfor tror jeg kursen bliver straffet ekstra hårdt. Og DET pres kan måske være det der gør at vi vil se en udskiftning på posten. Men hvad det være et unoteret selskab som Enercon så er jeg sikker på han vil sidde flere år endnu

Vh
T.




16/12 2011 00:13 vebrand 049952



Jeg håber ikke for Danmark at Vestas bliver solgt, og er også enige i dine kommentarer, men mangler dog stadigvæk forklaring på disse spørgsmål :

Jeg har desværre ikke tal på hvor mange aktier MLI har solgt over de sidste par måneder, men jeg tror det er tæt på 10 % af hele aktiekapitalen, så hvis de ikke shorter den ( og det gør de ikke iht. de statistikker jeg har til rådighed ), så må de sælge ud for en del mindre aktionærer som ejer under 5 % af aktierne, naked short eller ej, et eller andet er der igang.

Formanden har faktisk være meget meget aktiv med indkøb af aktier, så hvis han ikke ønsker at købe i nuværende leje, så må han ligge inde med nogle informationer som vi ikke kender, eller løbet tør for penge ;o)

Da de fleste aktionærer har købt aktien til en del over nuværende leje, så mener jeg at stragtegien kan være at gøre aktionærerne møre for at vi aktionærer måske vil accepterer et tilbud på 150 kr.

Jeg er stadigvæk ikke overbevist.

PS Dejligt med dette forum at man kan udveksle erfaringer på en god og sober måde.




16/12 2011 00:58 troldmanden 049954



Jeg føler ikke mægler stats så har ikke noget svar der. Men selv hvis det er som du beskriver så har det da ikke noget med Vestas ledelse at gøre? Mener du at de har bestilt en mægler til at få kursen ned? Jo længere ned kursen kommer jo varmere bliver deres sæde. Jeg er så godt som 100% sikker på formanden bliver skiftet ud til GF.

Je skal ikke udelukke der kommer et bud på Vestas og MLI er et led deri. Men så er det ike på Vestas foranledning. Og kommer der et bud så føler jeg mig relativ overbevist om det hverken er Siemens eller GE. Det er allerede 2 store selskaber.HVIS der kommer et bud på vestas så vil jeg gætte på de er en helt ny spiller fra østen. Men tvivler på et sådan bud. Det er sjældent en markedsleder bliver opkøbt



16/12 2011 18:11 vebrand 050053



Troldmand.

Du skriver at fabrikken er tæt på at være helt oppe i omdrejninger nu ???

Er det noget du ved, eller er det taget fra det Jydske Bank udtalte engang tidligere i denne uge. ;o)

Jeg syntes dagen idag endnu engang bekræftiger at der foregår noget underligt noget i aktien og endnu engang med MLI som aktør.



16/12 2011 18:19 troldmanden 050054



Der er dels JB analysen og også hvad jeg ellers høre. Men som sådan er det ikke presserende at fabrikken kommer i "fuld" drift fra starten af året. Kapaciteten er godt 3000mw. Og det er kun V112 og gridstreamer møllerne der skal bruge denne type generator. Og det er MARKANT mindre end 3000mw der skal bruges der til 2012. Så der er ingen grund til at være nervøs for 2012 produktionen



16/12 2011 01:43 Moneyloss 049958



Jo Vestas har et mål om reduktion på 6-10% årligt i CoE. Men det er jo også gratis at have sådan et mål - for de kommer ikke til at indfri det.

Husk på at Vestas altid har vilde planer men det er Siemens der indfrier dem. Her taler vi både om EBIT, vækst i markedsandel osv.



16/12 2011 01:55 troldmanden 049960



Jeg har aldrig set det mål før. Jeg har endda spurgt dem direkte til hvilket mål de havde på området uden de ønskede at svare. Så derfor min store undren.

Hvorfra har du hørt om det mål?

Siemens EBIT er også faldet meget i vindmølle divisionen. Lige som hele markedet



16/12 2011 03:18 ToxicAss 049964



målet er totalt urealistisk, og jeg har heller ikke hørt om det.

bortset fra det, så har jeg meget stor respekt for dine vestas-indlæg




16/12 2011 05:34 Moneyloss 049965



jeg har skam heller ikke hørt om målsætningen før. Men det undrer mig ikke det fjerneste at Vestas kaster omkring sig med den slags tal foran politikerne i USA. Vestas satser vel lidt på at de amerikanske politiker endnu ikke ved hvor lidt troværdig Vestas er.

Så det er jo sådan set gratis at komme med den slags udsagn. Og hvis det resulterer i forlængelse af PTC på baggrund af sådan en lille "fejl" i tallene er det jo også fint.

Nej man skal absolut ikke lægge noget konkret i den målsætning, det er bare Vestas der snakker.



16/12 2011 09:00 cykling 049966



6-10% pr år er vel ikke urealistisk taget i betragtning at de har branchens største RD, og hvis ikke det er det de er ansat til hvad er det så ?.De har selv sagt at de har ting i støbe skeen som vil revolutionere branchen.

Omkring salg af virksomheden, så er det nærmest umuligt, der er kun nogle få der ejer omkring 5% af aktierne, selv om man forestiller sig at man lavede en købs aftale med dem, så er det ikke muligt og erhverve mere end 15-20% af aktierne, resten af aktierne er fordelt på rigtig mange hænder, og i samme øjeblik at en evt, ny ejer kommer over 5% så er aktien vel tilbage i kurs 3-400, for mig og se kan vestas kun købes hvis man er parat til og betale 80 milliarder for forretningen , altså omkring kurs 400.



16/12 2011 10:37 cykling 049975



Ny milliard aftale til vestas skriver børsen og vestas stiger, gad vide hvad der sker når man finder ud af at ordren er offentlig gjort i oktober.



16/12 2011 10:51 troldmanden 049979



Ja det er skidt at RB sender den nyhed ud når nu det allerede er ordre vestas har offentliggjort. Det eneste nye er at projekterne nu er navngivet og a Siemens også fik et projekt



16/12 2011 10:49 troldmanden 049978



6-10% HVERT år lyder mere end svært i mine øre. Det må nærmest kræve en sprit ny vindmølle ala V112 hvert år for at lave så store hop



16/12 2011 11:00 cykling 049982



Hej Troldmand

Som jeg husker det var du meget forundret over Vestas manglende udmeldinger omkring ny teknologi ved 3 kvartal.Specielt set i lyset af de forventninger du selv på en lang række teknologiske område pegede på inden fremlæggelsen.Mon ikke man har vurderet at 3 kvartals negative side med farvel til tripel 15 og besparelser og nedjusteringen 14 dage før umuliggjorde en positiv modtagelse af de teknologiske fremskridt og i det hele taget alt andet godt.Da man højst sandsynligt bare ville beskylde dem for at forsøge at fjerne fokus.



16/12 2011 11:09 troldmanden 049983



De havde lovet at de ville komme med en sådan update og det gjorde de ikke. Nu må vi sikkert vente til deres kapitalmarkeds præsentation som enten bliver omkring maj mdr eller lige på den anden side af sommerferien.

I en situation hvor tilliden er næste helt væk så ville det da netop have virket beroliogende hvis de kunne løfte et lille flig af sløret på hvorfor de mener vestas vil kunne tage markedsandele. For det var jo faktisk hvad de sagde. At vestas kommer til at tage markedsandele. Branchens vækst bliver bare mindre end tidligere ventet



16/12 2011 11:17 cykling 049986



Jeg forstår udmærket din argumentation, men også det faktum at deres nye super computer ingen nævneværdig omtale fik, peger på at man besluttede sig for at skæg og snot for sig var nødvendigt.Faktuelt er det er i hvert fald sådan at de var meget tilbageholdene med positive meldinger, men den med markeds andelen har jeg jeg også hæftet mig ved også at de viger fra det princip der ellers hed EBIT før alt andet



16/12 2011 11:10 cykling 049985



Stod der i øvrigt ikke at de havde opnået 22% i reduktion fra 2009 til nu.Så vil du måske sige at det bliver mere og mere vanskeligt, men hvis man drager en parallel til bil branchen så svare det til at man i år 1930 troede at de største fremskridt havde fundet sted.



16/12 2011 11:51 mrdeeds 049992



Jeg har haft kontkat med vestas IR, da jeg lige som jer mente, at Q3 var mangelfuld på oplysninger om både den nye Computer og F&U.

Her er svaret: "....vi har adresseret emnerne (måske i dine øjne ikke tilstrækkeligt) i forbindelse med fremlæggelsen af 3. kvartalsrapporten. Hvis du læser kvartalsrapporten for 3. kvartal kan du få en opdatering på antallet af medarbejdere i R&D på side 10. Vi beskriver flere steder i samme rapport hvad disse mennesker udvikler. I investorpræsentationen og i kvartalsrapporten kan du bl.a. finde beskrivelser af nogle af de nye services Vestas nu udbyder. SiteHunt og SiteDesign er nogle af de nye services, som vi bruger vores nye computer til."

Men som aktionær synes jeg nu stadig ikke det er særligt fyldstgørende.

deeds



16/12 2011 11:55 troldmanden 049993



Haha nej den slipper de ikke med. Da jeg talte med nogle af analytikerne efterfølgende var de også skuffede. Så der var bestemt lagt op til mere end de meget, meget få detaljer. Og Ditlev Engel nævnte selv forud for Q3 at han ville forklare hvorfor det lige præcis er Vestas der har verdens 3. kraftigste private supercomputer. Og den blev ikke nævnt med ét eneste ord



16/12 2011 12:00 mrdeeds 049994



præcis - og netop derfor havde jeg i min mail henvist til hele den "smøre" der stod i aktionær info 2, hvor DE netop påpgede det med den nye super computer



16/12 2011 12:15 cykling 049997



Er konklusionen så ikke at vi har noget til gode, så kan vi gætte hver i sær som det passer os om årsagen til deres tilbageholdenhed, men noget tilgode har vi.



16/12 2011 12:19 mrdeeds 149998



jeg er enig cykling - og hvis vi skal have de positive briller på, så har de noget i støbeskeen, som de holder yderst tæt på kroppen, da det vil revolutionere branchen.

Med de negative briller - så har super computer + F&U løbet panden mod muren og skal bruge mere tid.

Vi gætter videre...



16/12 2011 12:20 mrdeeds 049999



tæt til kroppen :−)



16/12 2011 12:35 troldmanden 050002



Der skal naturligvis ikke herske nogen tvivl om at vestas ikke blot kan åbne helt op for hvad de arbejder på. Det vil konkurrenterne jo kunne drage fordel af. Se bare hvad der er sket siden vestas afslørede V164 som jo var 1mw større end hvad alle havde regnet med fordi vestas selv havde nævnt en kommende 6mw mølle

Fordi vestas havde nævnt en 6mw mølle så var det det alle i branchen kig efter. Men efter Vestas annoncerde det bliver en 7mw så har de selskaber der ikke var så fremskredent i udviklingen opgraderet deres vindmøller til 7mw. For 1mw ekstra kan potentielt godt betyde en del på COE.

HVIS muligt, så ville jeg fra Vestas side faktisk i det stille opgradere lidt mere endnu UDEN at fortælle om det før om et par år.

"blot" 3m længere vinger altså hvad der svare til en V170 vil svare til 7,5mw. Og det vil give dem endnu en lille fordel.

Det er for sent for dem nu idet de er ved at komme for tæt på prototypen. Men det er den strategi jeg ville have benyttet mig af hvis jeg sad som projektleder for denne mølle. Altså melde en anelse konservativt ud i forhold til hvad møllen reelt set kan. For HELE branchen følger med i hvad der sker og justere derefter



16/12 2011 12:45 cykling 050003



Det undre mig også at vi ikke høre mere til stelth teknologien, er problemet ikke løst af vestas nu og var der ikke ca parker med samlet MW på 20000 som manglede denne teknologi, så hvor er ordrene ?



16/12 2011 12:49 troldmanden 050004



Nej mig bekendt er det ikke 110% færdigudviklet. De har blot testet det på en mølle så der skal flere møller op for at verificere det.

Derudover så er det jo ikke sådan at teknologien automatisk betyder en masse projekter kan startes op asap. Disse projekter skal er blevet afvist og der skal så indsendes en ny ansøgning med baggrund i vestas resultater. Så ansøgningsprocessen starter om ikke forfra så i hvert fald nogle skridt tilbage. Derfor skal vi vel næppe vente at se relle stealth møller opsat på kommercielle vilkår før end 2013/14



16/12 2011 12:55 cykling 050006



Tak for info, det en egentlig ikke så skidt da 2013 / 2014 er år som man betragter som lidt vanskelige, her kan satsningen så komme vestas tilgode.



16/12 2011 12:57 troldmanden 050007



Så tror jeg forøvrigt også vi vil se V112 blive opskalleret lidt med både en større rotor og lidt større effekt. Specielt det sidste er vigtigt i forhold til at tage kampen op med Siemens på offshoreområdet indtil V164 er klar i 2015



16/12 2011 13:13 cykling 050008



Har siemens ikke efterhånden så mange ordre på 3,6 at man måske nærmer sig udsolgt ?



16/12 2011 13:20 troldmanden 050009



Nej det tror jeg nu ikke ligefrem vestas skal satse på.



16/12 2011 13:54 Triplus 050015



Er der nogen der kender noget til en hollandsk mølleproducent, som netop har indgået aftale med Mainstream Renewable Power om test af deres to-vingede 6 MW offshore mølle?

http://www.irishtimes.com/newspaper/innovation/2011/1216/1224309096692.html



16/12 2011 13:59 troldmanden 050016






16/12 2011 14:03 Triplus 050017



Takker.

Jeg har ikke hørt om dem før. Det er godt nok en meget anderledes konstruktion end vi sædvanligvis ser.



16/12 2011 14:20 ChristianIA 050018



Det er en 6-megawatt vertical axis, altså lodret aksel. Det har ingen fremtid.



16/12 2011 14:21 ChristianIA 050019



Det var det så ikke ifølge deres hjemmeside....Bliver spændende at følge, men hvorfor 2 blade.....



16/12 2011 14:37 troldmanden 050020



HVIS man kan løse de meget store udfordringer der er mht at lave en avanceret styrings elektronik så vingerne ikke rammer ind i tårnet ved ugunstig vindstød så vil der være potentiale til massiv reduktion af COE ved en 2 vinget mølle. Men det har været forsøgt i snart 20 år uden held. Men hvem ved måske det pludselig lykkes.

Kan aldrig huske hvad de hedder. Med der er også en kinesisk producent med dansk R&D base som er ved at udvikle en 6mw 2-vinget vindmølle. Prototypen skal være klar primo 2013



16/12 2011 14:45 Triplus 050022



Hvorfor er der stor reduktion i COE ved en to-vinget mølle? Jeg mener, så meget koster en vinge vel ikke, og nacellen skal vel heller ikke være voldsomt meget stærkere?



16/12 2011 14:50 troldmanden 050026



jo. Som en meget, meget grov tommelfinger regl koster et sæt vinger 1 mio per mw. Så der kan du reducere udgifterne med 33%. Derudover så vil det mindre bestrøgede vinge areal betyde lasterne på møllen reduceres med 1/3. Og det vil betyde hele driftoget kan gøres væsentligt lettere. Det betyder igen at resten af nacellen kan gøres lettere hvilket igen betyder at tårn og fundament kan gøres lettere. Så derfor er der meget at hente på den konto HVIS man kan knække den hidtil umulige kode



16/12 2011 14:55 Triplus 050029



Ja det kan jeg godt se, det bliver til noget alligevel! Men når det bestrøgne areal nedsættes med 1/3, hvor meget mindre bliver produktionseffekten så?



16/12 2011 15:08 troldmanden 050031



Den kan stort set producere det samme. For det bestrøgende areal er jo det samme. (stadig samme diameter om der er 2 eller 3 vinger)Det er kun det direkte vingeareal der er mindre.



16/12 2011 15:11 ChristianIA 050032



Men vil den samlede mængde luft som bruges til at flytte rotoren ikke blive ca. 33% mindre og dermed 33% mindre energi til generatoren da noget "smutter" forbi ?



16/12 2011 15:22 troldmanden 050034



Nu er jeg jo ikke fysiker. Men nej. Vestas har f.eks også gjort vingerne til V112 mere slanke end "norlamt" så overfladen har færre m2 end tidligere designs hvis de blot blev opskalleret. Men alligevel producere vingerne den samme energi.

Ellers så skulle en 6 vinget vindmølle jo også producere det dobbelt af en 3-vinget. Og hvis det var tildfældet så var det 6-vingede møller vi så.



16/12 2011 15:14 Triplus 050033



Klart... :−)



16/12 2011 14:48 ChristianIA 050024



Det tror jeg sagten man kan, enten aktivt pitch, pre-bend, vinkle akslen.
Det er en stor fordel man kan lande på den og ikke bare fire ned.
Det kan være Envision.
Vores 6MW som jo er en kinesisk producent med dansk R&D er 3-bladet :−)



16/12 2011 14:49 ChristianIA 050025






16/12 2011 14:51 troldmanden 050027



Jep. Envision



16/12 2011 15:47 cykling 150035






16/12 2011 16:00 troldmanden 050036



Fin artikel



16/12 2011 16:21 cykling 050039



Jeg tænker lidt på om de 300 milliarder dollers kina vil investere i europa evt kunne være i bla Vestas, når de nu alligevel til dels vil investere i virksomheder i europa og samtidig har ambitioner på energi markedet, købet kunne også bruges teknologisk i kina, så hvorfor ikke.



16/12 2011 20:15 cykling 050060



Med hensyn til dagens udsving fra over 4% i stigning til luk i minus skulle man tro at nogen regnede med at der var ordre på vej og blev skuffet.Den annoncerede ordre i dag blev nok hurtig gennemskuet som dobbelt konfekt, så måske kommer der noget i Weekenden.



16/12 2011 20:52 cykling 050061



Der er en reel chance for at siemens for problemer med deres gearløse mølle

http://theenergycollective.com/energynow/72439/chinas-rare-earths-monopoly



16/12 2011 23:45 ChristianIA 050064



Enig at kvaliteten lader en del tilbage at ønske. Men nogle kinesiske firmaer har indset at der skal puttes mere knowhow og kvalitet i møllerne.
Det kan man se ved at Envision er tilstede i DK.
Så er det R&D udviklingshuse som os...vi har 3 kinesiske kunder som vi udvikler møller for, både onshore og offshore og i størrelsen 6 MW.
Selvfølgelig bliver deres møller dyrere end "normale" kinesiske møller, men det giver dem mulighed for at leve op til strengere krav. Og ja, de har alle LVRT :−)



17/12 2011 08:25 cykling 050075



Erfaring er ikke altid en fordel i en konkurrence situation, Vestas er først nu ved og få gang i salg af V112 offshore, den almindelige antagelse er at de står svagt i forhold til siemens.Siemens er nu ved og vide lidt om hvad der koster og håndtere møller på havet og måske bliver de ikke så billige som de har været og vestas får det lidt nemere.



17/12 2011 14:08 cykling 050082



Måske en Vestas ordre,leverandøren er ikke valgt , men 130 gange 3 er en mulighed

http://www.wind-watch.org/news/2011/12/16/county-board-approves-giant-wind-farm-project/



17/12 2011 19:34 cykling 050087






18/12 2011 11:12 Repsac 050094



http://www.finansnyheder.dk/news/ShowNewsStory.aspx?StoryId=11863825

NRG Energy vil sælge Bluewater ud for Delaware.



18/12 2011 22:02 troldmanden 050109



Ja det kan potentielt godt blive et vestas projekt. De siger selv de forhandler med Vestas, Siemens, GE, Suzlon og Repower. Lydstudierne er dog lavet med en 2,3mw Siemens mølle. Så de må være favorit




19/12 2011 16:39 Jacobs1 050135



Man kan som investor i det stille undre sig over, at hvorfor Vestas ikke oftere melder ud omkring ordrer. Der oplyses eet tal for forventet salg et givent år, men kunne det ikke være beroligende for aktionærer og for markedet, hvis der hver måned oplyses forventede ordrer de næste 1-3 måneder (må kunne oplyses med rimelig sikkerhed) og forventede ordre de næste 4-6 måneder. Hvis Vestas oplyste antal Mw der er i pipelinen vil det lægge en dæmper på et MEGET UROLIGT marked.Ikke sætte navn på projektet, men blot nævne antal MW. Tale er sølv, tavshed er guld. Bare ikke lige i dette tilfælde.
Og som situationen er lige p.t. burde ALT FOKUS i Vestas være rettet ind på at få hentet ordrer hjem. Når denne vel væsentligste del af forretningen så igen "kører på skinner" kan noget af fokus flyttes over på supercomputer, sejlads og elbiler m.v. Der er spændende områder, som har betydningen for forretningen Vestas. Men lige nu.........fokus på ordrerne.



19/12 2011 17:44 troldmanden 050138



Det vil jeg kun synes vil gøre vestas mere sårbare. Hvad så hvis de får mindre i Qx fordi et kæmpe projekt bliver skubbet ind i det næste Q.

Hvorvidt de får x eller y i det enkelte kvartalt betyder ikke så meget. Det er hele året der har betydning.



19/12 2011 18:45 Jacobs1 050139



Det er hele året der har betydning. Men hvis Vestas pr. 01 december havde oplyst, at de når målet, havde troen på det været større. Selv med de seneste nedjusteringer "gider" DE jo ikke engang komme på banen og sige: "Vener, vi når det" eller "Venner, vi når det ikke". Information kan forhindre en masse spekulation Og der er vel netop i "krisetider" som disse, at DE skal på banen og vise ansigt. Selvom det jo selvfølgelig er sjovest at optræde i pressen, når tingene går godt. Det er usikkerheden, der får aktien til at falde. Havde vi sikkerhed for at de nåede det, eller en indikering af hvor meget det ville komme til at mangle, så ville "ruscheturen" have været noget mindre. Jo mindrerutceturen er, jo hurtigere kan aktien komme tilbage. Husk på at et fald på 50% kræver en stigning på 100% for at nå tilbage i samme niveau. Det er nu Vestas OG aktien skal forsvares. Eller gemmer DE sig, fordi han ikke kan ?



19/12 2011 20:35 vebrand 150142



Tænk for under 2 måneder siden havde Vestas officielt en målsætning omkring triple 15.

Det betød EBIT på 15 % i år 2015 på en omsætning på 15 mia Euro = overskud i 2015 på over 16 mia kroner, ja idag er aktien kun 12 mia kroner værd.

Vestas handles under 0,60 af indre værdi, det er jo helt hen i skoven især når man forventer et EBIT på 4 % som er lig med 1,9 mia kroner ved en omsætning på 6.4 mia Euro.

Næste år vil EBIT sikkert ligge på omkring 7 % på en omsætning på min 7,0 mia Euro, som er lig med 3,65 mia Euro.

Det er måske verdens billigst vækst Aktie, selv bankerne bliver handlet til en højere kurs iforhold til indre værdi.

Husk så længe en Aktie handles til under indre værdi, og der ikke er udsigt til underskud, så må det altid på den lange bane være et godt køb.



19/12 2011 21:45 cykling 050144



Ja det råber til himlen,i bund grund er der måske også kun ca 10 til 20 % af de samlede aktien der handles, resten 80-90 % har vel mellem 200 og 500 i gennemsnitlig købs kurs,det man prøver på er vel og slå hul og få folk / selskaber til og sælge med tab.Det store spørgsmål er hvilken fremtid har vestas.Har branchen eller har branchen ikke en fremtid.



19/12 2011 23:00 vebrand 050146



Lige en "lille fejl"
Næste år vil EBIT sikkert ligge på omkring 7 % på en omsætning på min 7 mia Euro som er lig med 3,65 mia KR og selvfølgelig ikke Euro.

SORRY ;o)



20/12 2011 08:42 Jacobs1 050150



Der er stadig håb.....
Fik svar igår aftes (19.december) fra IR.
Der forventes fortsat en ordreindgang på 7000-8000 MW i år.



20/12 2011 11:31 ChristianIA 050158



Selvfølgelig siger de det til dig, alt andet er vel at overtræde børsreglerne.



20/12 2011 13:08 cykling 050161






TRÅDOVERSIGT

























49999 tæt til kroppen :-)..
16/12 12:20 mrdeeds 0




















50033 Klart... :-)..
16/12 15:14 Triplus 0



50027 Jep. Envision ..
16/12 14:51 troldmanden 0


50036 Fin artikel..
16/12 16:00 troldmanden 0