Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

T-Dag = TradeTrack!


49990 16/12 2011 11:44
Oversigt

TradeTrack - vidensdeling og belønning

For nogle år siden mødtes nogle investorer i min lejlighed. Formålet var at stifte en ny type investeringsportal der senere hen skulle blive til ProInvestor.

Der er løbet meget vand i åen siden da, men en af de ting der stod ud ved det første møde var en banebrydende ide som tændte alle rundt om bordet. Nemlig muligheden for at følge dygtige investores handler i realtid.

På det tidspunkt hed det BuyTrack (og det hed det faktisk helt frem til at programmørerne - af alle - fandt på et bedre navn for 2 uger siden).

BuyTrack levede lykkeligt i vores prospekter til andre potentielle investorer i 2009 og 2010. Sidenhen lidt mere ulykkeligt på tegnebrædtet i vores udviklingsafdeling.

For udfordringen var nemlig: Hvordan kan vi med troværdighed måle en investors performance, som kan replikeres?

Hvis performance ikke er målt af os - og i realtid - kunne det ikke lade sig gøre.

Den enkle løsning er at udvikle et system der kan vise realtidskurser, så det gjorde vi.

Dernæst er udfordringen at finde aktier der er så tilpas likvide at man som TradeTracker rent faktisk kan komme ind og ud til de samme priser.

Med C20-aktiespillet er alt dette pludseligt blevet muligt og derfor lancerer vi nu et nyt produkt "TradeTrack", som er et produkt hvor du får en valgfri investors aktiespilsportefølje historik ud på mail, samtidigt med at du får en email hver gang der handles i den af investorens porteføljer du tracker.

Vi kvitterer med at give enhver skribent der bliver TradeTracket af 5 gratis plus medlemskab.

ProInvestor bliver dermed de første i Danmark og muligvis i Norden, der arbejder med et koncept hvor man belønner investorer i et community for deres indsats. Det er en udvikling vi rigtigt gerne vil gøre mere ud af, så der er flere ting på vej.

ProInvestor er rigtigt glade for vores skribenter og brugere. Det har vi altid sagt i tale og i ord, nu sætter vi så også penge hvor vores mund er

Og husk - at historisk performance IKKE er en garanti for fremtidig performance!

Keep Talking and Trading and ProInvestor will keep Trucking!

Glædelig Jul fra ProInvestor Teamet!



16/12 2011 12:01 renek 349995



Det er rigtigt fint produkt

Jeg kan endnu ikke se, hvordan det fungerer i praksis, så ville høre om det er muligt for "traderen" at tilknytte kommentarer til sine trades, således at dem der tracker kan være opdaterede med alt relevant. Det skal også helst være sådan at de bliver adviserede, når der nye kommentarer til et trade.

Jeg savner virkelig denne funktion under de tekniske analyser (ja det er vist ingen hemmelighed, at det er mig som står bag dem sålænge PI ønsker det), hvor Plusser ikke har mulighed for at blive adviseret, når jeg kommenterer på noget - deraf meget få kommentarer fra mig....og måske læserne, hvor jeg heller ikke får nogen advis.



16/12 2011 12:08 049996



Denne funktion skal udbygges til vi slet ikke kan få nok af den. Vi har foreviget den i vores finansordbog.

TradeTrack værsgo!

http://www.proinvestor.com/finansordbog/187/TradeTrack



16/12 2011 12:50 renek 450005



Cool - very cool

Det jeg tænkte med kommentar som jeg ikke kan se af billedet af realtid email er en kommentar omkring trade:

f.eks. "Target 110. Hvis ikke nås over 3 dage sælges ½ delen. Stop Loss i 97"

Altså ikke noget skal formaliseres, men som traderen kan skrive ind, hvis det skønnes nødvendigt. Samtidig skal traderen senere skrive en kommentar til traded, f.eks:

"Target 110 skønnes ikke opnåeligt grundet selskabsmeddelse. protect profit rykkes til break even på ½ og resten i 105"



16/12 2011 13:32 250011



Ja det er en god ide. Man kunne måske gøre det sådan at investoren kunne kommunikere kun med dem der fulgte ham.



16/12 2011 16:38 Aspekulant 150041



Rigtig lækker feature i her har tilføjet!

Har I overvejet at give brugere mulighed for at markere egne porteføljer som "trackable"?

Alternativt give mulighed for at oprette en ekstra portefølje dedikeret til TradeTrack. Denne skulle så ikke kunne vinde præmier i aktiespillet, men udover det fungere som de øvrige porte.

Grunden til jeg stiller spørgsmålet er at brugere potentielt vil handle anderledes i et Aktiespil, end de ville gøre for egne penge.

Jeg mener ikke I skal fjerne muligheden for at tradetracke enhver portefølje, men blot give mulighed for klart at signalere hvilke porteføljer brugerne selv mener kan bruges til formålet.



16/12 2011 16:54 050046



Tak Aspekulant, vi rykker det gamle porteføljesytem over og så kan det blive en mulighed. Vores udfordring med det er at vi ikke så gerne vil tracke på små illikvide aktier i DK f.eks, fordi de er lette at manipulere og svære at replicere.

Men vi vil gerne give brugerne lidt mere mulighed for at kommentere, helt sikkert.



16/12 2011 12:25 vouskootia 050000



http://covestor.com/

kan nok hive lidt flere ideer ud af dette site ;−)

bla. link din broker account direkte (verfied accounts - hvor det ogsaa er rigtige accounts der trades - rigtige handler/performance man ser)




16/12 2011 16:13 250038



Vi fejrede det første salg med TradeTrack kage til teamet. Direktøren smed 1 krone i kassen også for der var 2 for 30.

T-dag, TradeTrack




16/12 2011 16:47 fillandkill 050042



Lagde for lidt tid siden en ide op om et short barometer, eller, Fill-o-meter, om du vil

kunne man lave et short barometer, der trackede top 5, 10, 100 af de mest succesfulde investorer i aktiespillet, og måske endda på hver enkelt Aktie, igen med track fra top 100 i aktiespillet.

Så ville man kunne lave et system der kunne replikere et gennemsnit af de dygtigste investorer.

Under barometeret, kunne man evt. lave plads til kommentarerne, når i havde oprettet mulighed for at kommentere på en handel, -den kunne laves dynamisk, så man kun valgte kommentarer fra dem man trackede, eller fra top 100 i aktiespillet.

mht. adviseringen, email er fint, men hvorfor ikke en akustisk lyd, eller noget bling bling på PI, hvor man alligevel sidder, så man bliver adviseret asap.



16/12 2011 16:49 fillandkill 050043



nu siger jeg shortbarometer, måske ikke helt korrekt i denen sammenhæng, men den kan jo bruges begge veje, så måske et bull/bear barometer..



16/12 2011 16:50 050044



det er en ganske god ide og vi har lavet adviseringen så den kommer op asap når man er på ProInvestor. Tjek 3. billede af TradeTrack.

Fill-o-meteret er vi på, men det tager gerne noget tid.




16/12 2011 19:37 Spekulant.dk 650059



Det er et udmærket initiativ, og har egentlig kun gået og ventet på, at enten I eller EI indførte det, men jeg vil tro at I vil kunne få lidt flere dygtige tradere ind i stalden, hvis de fik andel i indtægterne fra TradeTrack, evt. et 50/50-split pr. tilmelding. Tvivler på (uden at fornærme nogen på PI) at gratis plus medlemsskab er gulerod nok... :)

Et eller andet sted synes jeg måske også det vil være på sin plads, at de enkelte tradere selv skal kunne afgøre om de ønsker at offentliggøre komplette porteføljer og handelshistorik, hvis man fravælger går man så tilgengæld glip af en potentiel indtjeningsmulighed. En del af spændningsmomentet / ufordringen i jeres Aktiespil går vel også fløjten hvis alle kan sidde og "copy-catte" de bedst performende porteføljer, kan dog tildels sagtens forstå at I har taget det valg, da et flertal af deltagerne sandsynligvis med stor interesse gerne vil tjekke "kortene" ud på de øverstplacerede eller generelt dygtige tradere... :)

Sidst men ikke mindst, vil der givetvis være tradere, som jeg tror brugerne vil være villige til at betale mere end 29,- om måneden for at kune følge i realtid. Særligt dygtige tradere vil helt sikkert også kunne trække et ekstra antal brugere til jeres site.

Alt i alt lidt at tænke over. Hvis kortene spilles rigtig i fornuftigt samspil med tradere som kan trække abonnenter til, kan det godt gå hen og blive en pæn succes... :)

--
Aktier og investering ' http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger ' http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til Daytrading med Kozok ' http://www.spekulant.dk/kozok



17/12 2011 01:27 ToxicAss 250070



100 % enig AgntCoopr. en split - måske mindre - ville kunne øge de incitamentet og skabe mer-værdi for begge parter.




17/12 2011 01:31 ToxicAss 050071



gik lige hurtigt nok, men i forstår nok:−)




17/12 2011 01:52 ToxicAss 250072



det ville for øvrigt også kunne udkonkurrere samtlige investorsitets, hvis brugerne gode analyser blev økonomisk belønnet med småpenge - efter point feks (der skal selvfølgelig laves en sikring, så brugeren ikke kan give sig selv point. måske en juridisk bindende aftale a la den som google laver)

der ville komme meget større trafik, og indtjeningsgrundlaget vil blive væsentligt større end udgifterne hertil.

Aktiespillet på 25000 kr + småpræmier har garanteret samme effekt på trafikken. der er mange der kommer for at jagte præmien - altså utroligt meget trafik for små beløb.




17/12 2011 03:10 250073



Det er lidt absurd at sammenligne os med EI, fordi alle i branchen VED At EI aldrig ville have introduceret det her. Så man skal være ret speciel hvis man tror det bare var et spørgsmål om tid. Giv os lige lidt kredit. Deres mentalitet er en hel anden. Så der er naturligvis kun en der har kunnet introducerer det her og det er PI og det har vi så gjort. Længere er den jo ikke. Og det er vel egentligt historien om PI ? Vi gør det som alle andre gerne ville have gjort efter vi har det gjort. Det her er slet ikke en kamp mellem os og EI, fordi vi er investorer og det er de andre ikke.

Nå det var lidt galde fra AKA.

Hvad angår fordelingen så er PI lige nu det bedste sted for investorer der ved noget, der er vi, med eller uden TradeTrack.

PI er jonret beset de eneste der tager private investorer seriøst og hvorfor?

Fordi vi er ligesom jer. Simpelt.




17/12 2011 09:48 actdk 350076



AKA læs lige hans indlæg igen. Synes da ikke der er meget sammenligning med EI? Nærmere glæde over at I kommer med denne feature..

Synes det er en rigtig fed feature, og ser mange muligheder i den.

Der er dog en vigtig pointe i indlægget. Hvis JEG skal betale for at følge en anden investors handler (og eventuelt følge disse med min egen kapital), så skal jeg have noget commitment fra denne investor, og vide hvad der handles efter (have metoden dokumenteret). Førstepladsen i aktiespillet efter 2 måneder gør det ikke alene..
Man behøver/bør naturligvis ikke handle efter disse handler - meget bedre er det hvis man lærer af dem, men så skal man igen vide hvad der handles efter. Uden dette forsvinder informationsdelingen i min optik, og det er vel det PI handler om?? Heldigvis har vi da også nogle herinde der meget gerne vil lære fra sig!

Der hvor jeg vil hen er til AgntCoopers pointe om at for at få denne commitment skal der måske lidt deling af betalingen til.. Tænk App Store - blot PITT Store ;)

Glæder mig dog til at se hvad det kan bære ad sig.



17/12 2011 11:02 350078



Ja der er vi nok enige og læste den måske lidt forkert så. Dokumentation bør der selvfølgelig være også med kommentering fra investorens side.

Indtil det er integreret i porteføljen kan man dog bruge enten debatten, personlige eller private beskeder, eller sin egen profil til at skrive hvilken metode man bruger.

G



17/12 2011 14:20 Spekulant.dk 650083



Ja, mit indlæg er vist blevet misforstået temmelig meget.

1) Det er et superinitiativ I har søsat.

2) Jeg kom med et forbedringsforslag som kunne gavne både jer og brugerne. Som en anden er inde på i denne tråd, kan man tænke lidt af Apple's App-store ind i konceptet. På sigt bør I nok overveje at lade de enkelte tradere selv sætte prisen; det kan øge kvaliteten og øge indtægterne til både PI og traderen som stiller sine handler til rådighed. Det site som kan give mest Value til alle partere er det som får flest brugere, herunder betalende.

3) Nå jeg skriver at det kun var et spørgsmål om tiden før nogen her i landet indførte et koncept som TradeTrack (hvilket i øvrigt er et rigtig godt navn til konceptet) handler det om, at jeg ser det som en naturlig udvikling af et investeringscommunity, hvor informationer deles.

For at det skal kunne fungere kræver det et site med forholdsvis mange brugere; det har både I og EI. At PI kom på banen først er tilgengæld ingen overraskelse; I har helt klart vist større vilje til at udvikle nye services hurtigt og få dem implementeret. Jeg synes samtidig det er godt tænkt at I bruger aktiespillet til at promovere TradeTrack. Aktiespillet er med til at rigtig mange har oprettet porteføljer.

4) Hvis PI får succes med TradeTrack må i dog nok forvente at andre (EI mest sandsynlig pga. et stort community) laver et lignende koncept nøjagtig som andre har lavet alternativer til Apple's App-store. Den der vinder det game, er den der skaber bedst Value for flest mulige.

5) Hvis vi endelig skal sammeligne EI og PI, så tyder noget på at man langsomt er ved at vågne op igen hos førstnævnte. De er begyndt at tillade at man kan linke til jeres site i debatten (blokeringen før var at gå i ekstremt små sko), de har ansat en moderator, og jeg er sikker på at de også arbejder med nye ting. At man ansætter en moderator er ingen garanti for succes, der skal mere til. Det optimale er "selvmodering" hvor brugerne er i stand til at opføre sig ordentligt og respektfuld overfor sine medskribenter, det synes jeg generelt fungerer ganske godt her på PI. EI har et problem hvad det angår.

6) Sidst men ikke mindst må vi give EI den cadeau at det var dem som i høj grad her i Danmark var med til at bygge en community-kultur op blandt investeringsinteresserede. Uden EI som inspirator (og kilde til forbedringsmuligheder) tror jeg ikke vi havde set det nuværende ProInvestor...

--
Aktier og investering ' http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger ' http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til Daytrading med Kozok ' http://www.spekulant.dk/kozok



17/12 2011 15:37 MaxProfit 250084




Hej Cooper,

Først tak for et super godt indspark til debatten !

Dernæst så er vi her vel alle et afkom af EI fra svundne tider ?

Man kommer ingen vegne ved at miskreditere EI, som klart er arnestedet for aktiekulturen her i DK.

PI er tilgengæld stedet for investoren der stiller krav til omgivelserne herunder PI, og det skal vi blive ved med at gøre, for netop at udvikle og motivere nuværende og kommende skribenter her !

Ser frem til et godt 2012 :−)

MP






17/12 2011 16:32 150085



Hej agent,

Rigtigt godt indspark og vi er helt enige. Jeg havde læst indlægget forkert og det beklager jeg.

Dine indspark er altid seriøse og konstruktive og det takker jeg for.

Med hensyn til ideerne du kommer med er de rigtigt interessante og også noget vi har drøftet og det er klare måder at videreudvikle konceptet på.

Med hensyn til EI/SAXOBANK har jeg stor respekt for dem ligesom jeg ved de har for os. Og nej uden EI ville PI ikke have været her.

At vi bliver nævnt i samme sætning som et børsnoteret firma som har mange flere medarbejdere er jeg skam også glad for.

Den der vinder gamet er ikke altid de bedste, men dem der kan gøre det de vil med størst effektive eksekvering. Saxobank har mange penge i ryggen, men vi har i mine øjne det bedste team.






17/12 2011 19:24 Spekulant.dk 150086



Hej MP og AKA,

Tak for feedback fra jer begge, og godt at pointerne nu er kommet på plads.

Som udgangspunkt synes jeg det er helt ok, at I til en start kører TradeTrack til en fast lav pris, det handler også om at få brugerne ind og afprøve konceptet. I kunne måske endda overveje muligheden for at man kan følge f.eks. 5 favoritradere til 99,- pr. måned, eller måske lade det være en del af PlusPakken; ja, jeg tror I ville få flere "Plusser" hvis det var en mulighed. På lidt længere sigt kunne der åbnes op for differentieret betaling, hvor investorer som stiller handler, kommentarer osv. til rådighed selv er med til at bestemme prisen på servicen. I har det komplette setup/butikken, og så handler det jo om at få nogle varer med høj værdi ind på hylderne. Den værdi kan helt sikkert øges mærkbart, hvis "leverendøren" selv får en bid af kagen a la Apples App-store.

På længere sigt tror jeg der er plads til både PI og EI/SAXOBANK; og det er der jo også allerede nu, men jeg vil tro at I på PI faktisk kan være med til at gøre EI bedre, fordi de bliver nødt til at oppe sig hvis ikke de vil falde helt af dansen med brugerne, som opdager nye muligheder og stiller stadigt større krav. Det stiller så igen krav til jer, hvis I vil forblive med at være et skridt foran på nye muligheder. Thumbs up for i et godt stykke tid nu, at have været foran på nytænkning, samt ikke mindst den altafgørende eksekvering.

Alt i alt en sund konkurrence, og vi kan blot være glade for at der på det her område formodentlig aldrig kommer til at opstå et monopol.

Nu driver jeg et endnu mindre site end jeres, men ser det som en kæmpefordel at I er flere aktører derude, som kæmper en brav kamp om at levere de bedste produkter til brugerne. Når der er mere end ét kvalitetsprodukt fra mere end én leverandør, er der også brug for et site som giver overblikket og guiderne brugerne derhen - så keep up the good work! :)

--
Aktier og investering ' http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger ' http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til Daytrading med Kozok ' http://www.spekulant.dk/kozok



TRÅDOVERSIGT