Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

God information om Starbreeze fra Placera i Sverige.


50113 MaxProfit 18/12 2011 23:57
Oversigt


Jag har suttit och räknat lite på hur stora de baktunga betalningarna skulle kunna vara. Början av Syndicate-projektet gav ett positivt kassaflöde allt enligt betalningsupplägget. Allteftersom har sedan betalningarna blivit allt mer baktunga vilket var en av anledningarna till NEn för ett år sedan. Ser man till kassaflödet för den löpande verksamheten från två år tillbaka kommer man finna att det gått minus 76 miljoner. Enligt Starbreeze rapporter har de under samma tid haft ett resultat på minus 35 miljoner, vilket består av utökningar av Syndicate, egna IPn och produktionsförseningar. Skillnaden mellan kassaflödet från den löpande verksamheten och resultatet är 41 miljoner, dvs 41 miljoner som inte är en förlust, utan bara kan vara egen finansiering innan de baktunga betalningarna kommer.

Senaste kvartalet såg vi att en milstolpe på 18 miljoner kom in i kassan, det bokfördes som en kundfordring som minskade men syntes inte till i varken resultat eller omsättning. Däremot kan man se posten i kassaflödet, vilket styrker min teori. Kassaflödet för perioden blev plus 9,1 miljoner.

Räknar man på sammanlagda kassaflödet från verksamheten ser man då att det finns ca 32 miljoner kronor som kassan har minskat med, men som inte redovisats som förlust, vilket borde betyda att det finns ytterligare 32 miljoner i baktunga betalningar, alltså kostnader starbreeze ligger ute med själva.

Därutöver kommer den garanterade bonusen på 6,3 miljoner, ytterliggare milstolpar och slutbetalningar, vilka Starbreeze benämner som stora.

Med bakgrund av detta ser jag likviditetsrisken som liten och att Starbreeze har goda möjligheter att inom bara några månader få rejäla tillskott i kassan. Beroende på hur kommande milstolpar och slutbetalningar bokförs kan det dessutom resultera i fina positiva resultat.

Skulle vara trevligt med en vettig diskussion om detta, kanske att dekker som förmodligen har god insyn i hur redovisningen ska tolkas kan bidra med något spännande?

Sendt fra ProInvestor gruppen



TRÅDOVERSIGT