Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NEC salg


50621 Kenddinvare 3/1 2012 08:53
Oversigt

NEC har nu endeligt fået solgt aktiver så obligationsbetingelser overholdes frem til den store betaling i juli.
Det drejer sig mest om royalties og opgøres af NEC til at svare til 22.700 acres for ialt 26,7 mio.$ (se hele meldingen nederst)

Naturligvis alt for lav pris pr.acre. Uafhængigt burde man i markedet her inden SGEIS have kunnet få cirka det dobbelte. Det er dyrt at mangle penge. Men den gennem måneder alt for lave prissætning på NEC dog tydeligt demonstreret.

De tal man for frem ved at gange de tre procentsatser med tilsvarende acres giver for lav acre tilsammen, men noget af det ligger sikkert i at der er tale om overiding royalties og her skal det bemærkes, at NEC's leases generelt er med 20% royalties mod det normale 12,5%.

Der er dog 3 helt overvejende positive ting ved handelen
-en stor del dækker de hidtil upåagtede 50.000 acres i det vestlige New York. Disse har hidtil ikke rigtigt været medregnet, men nu ser vi at de skal tælles fuldt med.
Altså groft sagt viser handelen foreløbig (bliver langt mere ved senere højere acrepriser) på cirka 190 mio.$ (og ikke 140 mio.$). En grov risikofri opgørelse af NEC's værdi fra dagens handel er så disse 190 + værdi af pipeline/ROW og viden - gæld (100mio.$);
-handelen tærer ikke væsentligt på hidtil bogførte værdier, så vi har en reel værditilførsel, der sikrer at alle lånebetingelser er overholdt frem til juli;
-handelen er holdt nede i en størrelse som jeg tidligere har argumenteret for er optimal. Nok til at alle lånebetingelser er overholdt frem til juli og ikke så snert på så der ikke er plads til at igangsætte ny boringer. Der vil så formodentlig være tid til af få en eller to handler igennem til langt højere pris efter SGEIS og endelig er mulighederne for anden financiering af salg til at klare obligationsbetalingen i juli blevet langt bedre stillet.

Samlet i forhold til den risiko, der har presset NEC ned i et ellers latterligt lavt niveau vil jeg derfor tage udgangspunkt i at 2/3 er forsvundet, men det har på kort sigt kostet os et tocifret millionbeløb (kunne have været værre).


...
January 2, 2012

Norse Energy Corp. ASA ("NEC" ticker Oslo Stock Exchange, Norway;
"NSEEY" ticker U.S. OTC) announces that it has entered into a definitive
agreement to sell acreage and overriding royalty interests for cash
consideration of USD 26.7 million to undisclosed and unrelated buyers.

Norse is selling leases and fee interests totaling approximately 22,700
acres in Central New York and overriding royalty interests of (i) 2.5%
on 24,300 acres that are held by production ("HBP") in Central New York;
(ii) 3.75% on 84,000 non-HBP leased and fee acres located in Central New
York; and (iii) 6.25% on 33,000 acres located in Western New York.

Not included in this transaction are the Company's proved reserves,
including those reserves in the Herkimer Formation.

Upon closing, Norse received USD 21.7 million as the first installment.
The remaining cash consideration of USD 5 million will be held in escrow
to allow the buyers adequate time to conclude confirmatory due
diligence, whereupon the remaining funds will be disbursed to Norse no
later than March 31, 2012.

"This transaction represents an important first step in providing
liquidity for the company and reflects renewed interest in our New York
acreage," commented Norse CEO Mark Dice. "Norse remains hopeful that the
SGEIS approval process will be complete so that development of our
significant shale resources can commence in 2012," concluded Dice.

Following this sale, the Company retains a significant land position of
approximately 160,000 net acres in New York State of which approximately
110,000 net acres are in the Marcellus and Utica shale fairway in
Central NY.
3/1 2012 12:28 Kenddinvare 250636en kursfastsættelse ud fra dagens pressede pris er:

"Analytiker Teodor Sveen Nilsen i Swedbank First Securities tar forbehold om at transaksjonen er kompleks og lite gjennomsiktlig, men anslår at transaksjonen innebærer en prising på 412 dollar pr acre, som i så fall priser selskapet til 0,6-0,7 kroner pr aksje."

For den nærmeste tid er der spænding om hvordan afslutningen af høringsperiode for SGEIS 11.januar vil blive omtalt og om antallet af kommentarer er kommet væsentligt over 20.000 hvilket kan forsinke processen.
På helt kort sigt er der også lidt opmærksomhed på spotprisen på NY city Gate som til nytår steg voldsomt. Dog skal man være opmærksom på at meget (det meste) af gassen sælges på kontrakter f.eks. til kraftværker, som pga. den meget lave gaspris i forhold til olie og kul pt. ser store omlægninger.
Kraftværkernes priser for gas kan ses på http://www.eia.gov/dnav/ng/hist/n3050ny3m.htm

I forhold til den kortsigtede handel er der stor støtte i 0,31-33 og modstande i 0,40-42 samt 0,53/1 2012 12:54 JensHorka 250643NEC+QEC valuering efter ny Utica-handel
Total køber 25% af 619.000 Utica-acres for 2,3 milliarder USD - nyheden er ude masser af steder og ligger fx her:

http://www.bloomberg.com/news/2012-01-03/total-buys-2-3b-utica-stake-from-chesapeake-enervest.html

Transaktionen giver en pris på 15.000 USD pr acre, vi kan jo regne i runde tal og for nemheds skyld sige at QEC har 370.000 acres (fordeles på 230 mio aktier) og NEC har 110.000 acres (fordeles på 743 mio aktier).

Det giver rundt regnet flg prissættelse af selskaberne:
QEC = ca 24 USD / Aktie eller 144 NOK / aktie
NEC = ca 2,2 USD / Aktie = 13,3 NOK /aktie

sjovt nok betyder det at begge selskaber ved kurserne i skrivende stund (qec=3,98, nec=0,37) handles med en opside på ca 36 gange.

Konkret er der tale om acres beliggende i det vestlige Ohio, hvor Utica formationen er "halvvåd" og både indeholder olie og gas. QEC + NECs acres ligger helt ude østpå, hvor Utica formationen er tør og kun indeholder gas. Og dette skal man naturligvis holde sig for øje i dagens marked hvor gas ligger voldsomt underpriset i forhold til olie.

Men handelen understreger stadig potentialet i selskabernes besiddelser, og hvis man kigger på priserne i veletablerede shaleplays som Barnett og Haynesville (hvor 20-25k USD / acre ikke er usædvanligt) er en pris som den Total idag har givet for Utica i Ohio nok ikke helt hen i vejret. Dette selvfølgelig forudsat, at der kan komme fuld gang i udvindingen for SGEIS/BAPE og at især NEC kan få sine gældsforpligtelser under kontrol.

Jeg anser fortsat QEC som det klart sikreste bet langsigtet pga positivt cashflow, stigende produktion og stor kontantbeholdning. På den anden side kan NEC på den korte bane sagtens performe bedre, og har også en betydelig opside i sine marcellus acres (og Herkimer).

Som altid er det spændende at følge udviklingen: potentialet er enormt og når man holder sig det for øje, er det rart at have suppleret på lave kurser på sådan en grøn dag som denne. Menmenmen verdensøkonomien kan stadig ryge i hullet og der er ingen garantier. Så som altid skal man aldrig satse mere end man kan tåle at tabe.

God vind herfra

JH14/1 2012 23:32 lynogtorben 051534Hvordan vurderer i Nec´s næste træk ?

Der manger vel stadig omkring $15 mill.for at kunne indfri næste afdrag på gæld til sommer.
Ifølge Mark Dice (Q3) har det været målet at skaffe kapital til hele 2012, og da det endnu ikke er på plads, må vi forvente endnu et tiltag for at få penge i kassen.

Jeg må indrømme at jeg tror mest på endnu en konvertering fra bondlån til aktier, eller emision.
Et nyt lån vil være konge, men det virker urealistisk.

Hvad mener i ?15/1 2012 00:58 lynogtorben 051536122 acres i PA solgt for $8,8 mill i ejendomshandel.
http://www.loopnet.com/Listing/17371274/4163-PA-Route-2002-Hop-Botton-Susquehanna-County-PA/

Nu ved jeg ikke hvad der måtte ligge af dyre ejendomme på grunden, men mon ikke Marcellus/Utica har vægtet lidt i den salgspris.

Udover leases, ejer Nec 5.000 acres og selvom der ikke findes bedre områder end Susquehanna, så indikerer det alligevel at Nec har en vis værdi når SGEIS godkendes.17/1 2012 23:32 Kenddinvare 051675TRor faktisk at der mangler mere, da obligationsbetingelserne er noget mystisk skruet sammen.
Ser det som at (en del af) lån stammer flere år tilbage. Dengang med rimelige lånebetingelser. Nu med høje renter.
Sikkert skruet sammen ud fra den opfattelse at produktion ville sikre tilbagebetaling (og at man med salg af validerede acres/ nye lån kunne udbetale inden NEC-02 blev dyr). Manglende boretilladelser med HVHF har ødelagt hele scenariet og forhandlingerne i forbindelse med opsplitning NEC-PEN var NEC bestemt ikke heldige med.
Ordningen med DCF Capital med at købe 53 mio. nye aktier til kurs 0,40 var i og for sig et helt acceptabelt skridt på vejen, bortset fra hvis NEC kunne vide at de ville blive solgt på markedet i hurtigt tempo.
Så ud over mulige nye salgsmuligheder er det først og fremmest spørgsmål om DCF vil sælge yderligere
20+ mio. aktier, der afgør den kortsigtede kursudvikling. PAS solgte 3 mio. stk agressivt i går og 2,2 mio. mere uklart i dag.18/1 2012 01:09 lynogtorben 051683Hvis konspirationsteorierne har noget på sig (hvilket jeg ikke har nogen forudsætninger for at vurdere) så kan DCF ikke gå længere ned end kurs 0,24 uden at tabe penge.

Jeg solgte halvdelen ved kurs 0,30 med håb om billigere genkøb, men hvis ovenstående passer, kommer vi ikke længere ned end nu. Altså er det tid for genkøb. Køber i den teori ?22/1 2012 17:29 lynogtorben 051947Genkøbte i fredags på baggrund af det materiale Nec har offentliggjort i forbindelse med London conferrencen.

Først og fremmest fordi assets sale stadig ser ud til at stå højt på ønskelisten.
Desværre er prisen meget lav i øjeblikket, men så længe Nec kan beholde ROW + Herkimerproduktion + de 5.000 acres de selv ejer + omkring 50.000 acres, så kan de for min skyld sælge resten, bare salget fjerner al gæld.

Interessant endelig at se hvor de vestlige acres ligger. Altså ikke ved Steuben som vi længe har troet men primært i Cattaraugus County og at olie er en mulighed.
Bemærk iøvrigt at de bærer Risbergs varemærke...meget tæt ved eksisterende pipes.22/1 2012 23:05 Kenddinvare 051951Jeg har også set de 0,24 på Hegnar, men kan ikke se anden beregningsgrundlag en en person, der uden yderligere argumentation mener, at de kunne have indfriet obligationerne til kurs 60.

Jeg synes at DCF's handlinger under alle omstændigheder er mildt sagt mystiske og opfatter at de smider noget i retning af 1 mio.$ (ud af 2,6) ud af vinduet.
Der er derudover diverse mystiske ting omkring deres salg. Først kan man stille spørgsmål ved lovlighede af 23mio.aktier inden de havde dem. Men børstilsynet i Oslo er tilsyneladende blevet gjort opmærksom på problemet uden at reagere yderligere.
Dernæst har jeg fra DCT stod på 29 mio.aktier 13/1 og frem til og med fredag kun set salg på 10 mio. stk via PAS, som kan ligne et stort nedsalg, men alligevel var deres beholdning 21/1 af VPS under 7 mio.stk. Hvor er de andre 12 mio.stk blevet af?

Nå men godt at dette idiotsalg er ved at stoppe.
Ud fra PAS de seneste dage ser det ud til at smertegrænsen ved salg er 0,24.
Så det er vel et godt bud at 0,24 holder og at kursen begynder at gå op igen i løbet af den kommende uge. NEC kan dog være uforudsigelig.26/1 2012 14:24 Kenddinvare 052112Normalt er jeg ikke meget for konspirationsteorier.
Men en alliance (den pæne version, som også viser at et fuldstændigt og samlet forløb ikke nødvendigvis er med, da alliancepartnere på et eller andet tidspunkt har vigtigere egeninteresser) mellem obligationsejere kan forklare meget af det forløb vi har set der seneste halve år.

Med dagens book-building tilbud til obligationsejere (se nederst) er der umiddelbart at se frontalangreb mod en sådan alliance. Men uanset første udfald må obligationsejernes evt. motiver for at indgå i en konvertering have stor betydning for kursudviklingen i NEC det næste stykke tid.
Har deres spil stort set gået ud på at få en stor andel af NEC (i forventning om at SGEIS går igennem på et tidspunkt) og de holder aktierne er kursen opad ret sikker.
Men vi har set med DCF Capital at andremotiver kan spille ind. DCF har enten bare skullet realisere/og hurtigst muligt ud af enhver risiko eller også har de netop indgået i en alliance for at holde kursen nede (så større beløb har kunnet konverteres)

Set som en ren nutidsberegning vil en fuldtegnet konvertering betyde 21+297 mio. nye aktier så vi kommerop på 1113 mio. aktier. Med dagens kurs på 0,24 var/er CAP på 191 mio.NoK. 317 mio. nye i kurs 0,37 nedbringer gæld med 117 mio.NoK, så ny teoretisk kurs er 308/(317+795) = 0,277.
Der vil stadig være en betydelig obligationsgæld, men risiko i forbindelse med tilbagebetaling må være nedbragt væsentligt. Omvendt vil de 2-3 konverteringer i år have udvandet den enkelte aktionærs del af fremtidig CAP med ca.46%

..
January 26, 2012

Norse Energy Corp. ASA ("Norse", with "NEC" ticker Oslo Stock Exchange, Norway; "NSEEY" ticker U.S. OTC) announces that it has entered into an agreement with funds managed by Pioneer Investment Management, Inc. (collectively, "Pioneer funds") to convert bonds in NEC02 at nominal Value USD 12,455,050 into Norse shares. The transaction is structured in two tranches:

In tranche one, the Pioneer funds subscribe for 21,195,456 new ordinary shares in Norse at a subscription price of NOK 0.37 per share against delivering bonds with nominal Value USD 1,331,463. The equity issue will be settled by conversion of the Pioneer funds' claim on Norse from the purchase of these bonds, while Norse will pay the Pioneer funds the accrued interest. The shares are issued under the power of attorney granted the Board of Directors of Norse in the Extraordinary General Meeting on 22 November 2011. The new shares have nominal Value of NOK 0.36883488 per share.

In tranche two, the Pioneer funds shall deliver bonds with nominal Value of up to USD 11,123,587.00 against receiving new ordinary shares in Norse at a subscription price of NOK 0.37 per share. These shares will be issued in the settlement of the Conversion Offer as described below, as the Pioneer funds have pre-subscribed for such shares in the Conversion Offer.

The subscription price of NOK 0.37 per new share represents a 48% premium to the closing price for the Norse shares at the Oslo Stock Exchange on 25 January 2012.

The agreement with the Pioneer funds means that Norse reduces its outstanding NEC02 bond debt by approx. USD 12.5 million and improved its equity capital with a corresponding amount.

"Through this transaction with the Pioneer funds and other deals as previously announced, Norse has reduced its debt by approximately USD 37 million since the middle of 2011 through asset sales and issuance of equity above the market price. Norse is thereby taking significant steps to strengthen the financial condition of the company", commented Norse CEO Mark Dice. "We welcome a new major shareholder in the Pioneer funds", concluded Dice.

Conversion Offer to remaining bondholders

Norse is pleased to announce an offer to all its bondholders to convert bonds to equity in a book-building process that will be held open from Thursday 26th January 08.00 CET until Friday 27th January 2012 17.00 CET (the "Conversion Offer"). Holders of Norse bonds are offered to tender their bonds at par Value for new shares in Norse at a subscription price of NOK 0.37 or such higher price as set in the book-building process. Accrued interest for the tendered bonds will be paid in cash upon settlement. The Conversion Offer is limited to 297,260,031 shares, being the remaining amount available under the power of attorney granted the Board of Directors of Norse in the Extraordinary General Meeting on 22 November 2011. Shares will be allocated pro-rata in case of over-demand however Pioneer through its pre-subscription is guaranteed allocation of shares at the subscription price set in the book-building.

Settlement of the Conversion Offer is expected to take place on or about 6 February 2012 following a prospectus for the new shares being filed and approved by Finanstilsynet (Norwegian Financial Supervisory Authority).

Holders of bonds in Norse may contact Pareto Securities AS Fixed Income at +47 2287 8770 to participate in the Conversion Offer.

About Pioneer Investments

Pioneer Investments is a global investment management firm with USD 209.7 billion of total assets under management as at 31 December 2011. The firm provides a wide range of investment solutions including mutual funds and structured products to clients that include institutions, corporations, intermediaries and private investors around the world. With offices in 27 countries, Pioneer employs approximately 2,000 staff.27/1 2012 15:36 Kenddinvare 052177Efter i dag vil Pioneer få adgang til 198,27 mio. aktier i NEC.
Hvis ikke andre obligationsejere vil konvertere til aktier til kurs 0,37 bliver det ud af ialt 996,5 mio. i alt.
Ingen andre aktieejere vil have over 22 mio.stk.
og den største egentlige gruppe (Oslo-gruppen) vil have 60 mio. stk.
Pioneer vil altså have stor kontrol og vil ved at begynde opkøb efter kl. 17 i dag kunne udbygge denne kontrol til at sikre sig plads i ledelsen med mere. Hvis de blot er lidt smarte kan de sikkert skaffe ca.20-40 mio. aktier mere til gennemsnitligt omkring 0,30.
Da de samtidig med 210 milliarder $ i ryggen nemt vil kunne løse NEC's finansieringsproblemer uden salg af yderligere aktiver. Kan NEC hurtigt komme i den situation at der bare skal ventes til der kan bores efter skifergas og prisen for denne igen stiger. Vi vil da (om 1-2 år) sagtens kunne være i den situation at de 160.000 acres værdisættes med 3.000$/acres ~ 2,8 NoK pr. Aktie.
På det tidspunkt kan Pioneer så afgøre om de går efter yderligere gevinst (efter investeringer) i NEC eller om de bare vil score kassen.
Hvis Pioneer har denne strategi har de måske også været med til at presse kursen ned til 0,24.
Vi får første klarhed på mandag.TRÅDOVERSIGT