Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

En aktionærs daglige nyhedsforbrug


50767 akademikeren 4/1 2012 13:12
0
Oversigt

ProInvestor omdefinerer sin tilgang. Lad os prøve og tale sammen om hvordan jeres informationssøgningsbehov egentlig er og hvornår på dagen det er:

Hvad er vigtig for aktierne?
olie
guld
bdi
rente asien
arbejdsløshed
bolig
bil
inflation
forbrug

Fordelt på regioner:
us
eu
dk

Snapshots:
index, DAX, nikkei, us, dk
råvarer: guld, olie
bdi

Lad os prøve at lave noget der er enkelt og fedt, men som ramme vores behov for informationer ud over vores debat, og kurserne, og børsmeddelelse4/1 2012 13:52 Conner 150775Ideen er rigtig god, men en simpel krystalkugle tror jeg ikke der findes. Årsagen er at markedet er komplekst, og styret af så mange ting, at nogle få informationer ikke vil være dækkende.

F.eks så har vi på det seneste hørt om en stigende statsgæld i US, senere var det sydeuropæiske lande der var ramt af gældsproblematikken, som også truer euroen. Ind i mellem kommer der lyspunkter om faldende arbejdsløshed i US, men også falde boligpriser i Kina. Dette kan vi så krydre med en stigende verdensbefolkning, som vil skabe et øget prispres på energi- og fødevarerpriser m.m.

Det er så komplekst, at man ikke med ganske få barometre, kan sammensætte krystalkuglen. Ikke mindst fordi, at verden er under stadig udvikling, så det der betyder noget i dag, kan være knap så vigtigt i morgen.

Beklager det meget lidt hjælpsomme indspark, da jeg rigtig gerne vil være positiv overfor ideen, men det kniber lidt

Mvh4/1 2012 14:22 turin 050777Tak et kig på http://online.wsj.com/mdc/public/page/marketsdata_eur..

På trods af en meget høj informationstæthed er siden faktisk overskuelig. Man kan diskutere hvilken information der skal være tilgængelig. Jeg kan specielt godt lide deres "MARKETS - AT A GLANCE" og "INTERNATIONAL MARKETS". Det giver et hurtigt overblik med mulighed for at gå mere i dybden via popup kursgrafer og links til mere information.

- turin4/1 2012 14:55 Nippon1976 050779jeg bruger altid EUR/USD til mine analyser over S&P500. Ligeledes skæver jeg også til olieprisen når jeg handler OSEBX4/1 2012 17:12 mfa 150784Jeg er selv ikke inde i aktier for øjeblikket. Ejer dog en del guld og sølv. Disse aktiver har dog ofte meget med hinanden at gøre.
Derudover er guld ofte brugt til at "måle" inflationen - prisen på forskellige ting og sager giver nemlig ikke mening hvis man måler det i en valuta som inflaterer konstant. Et hjem til 1.000.000 koster måske det dobbelte om 10 år?

DERFOR mangler jeg ofte et værktøj til at sammenligne prisen på ting med prisen på andre ting. Altså et værktøj hvor man kan generere ratio's (f.eks. dow/gold, GDP/debt osv.). Hvis man havde en database med forskellige nøgletal tænker jeg det ville være ret simpelt at generere ratios. (det er jo bare x/y).

Endnu federe ville det være hvis man kunne generere charts med disse sammenligninger for at se udviklingen gennem en årrække.

Det er fint i har 3 indikatorer i toppen af siden og så en liste med valutakurser og lidt regnskabstal. Min tilgang til investering er bare langt mere langsigtet og derfor synes jeg de makro-tal er langt mere interessante....

Håber i vil overveje det, aka og resten af crewet! :)4/1 2012 19:42 renek 050797Indtil Aka finder et format der passer til PI kan du se ratios på f.eks. DOW/GULD på stockcharts. Tryk på "linkable version" efter du lavet dine indtastninger og så kan du smide linket op i din menubjælke:

Her dow/guld - plain & simple

http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$INDU:$GOLD&p=D&yr=1..4/1 2012 21:00 Kongkurs 050804Følger guld og olie dagligt. Så det ville være fint om der var adgang til dette.5/1 2012 00:04 Aspekulant 850826Som det kan ses af denne tråd, er der stor forskel på hvilke emner folk er interesseret i, og som Conner skriver vil det for den enkelte tilmed ændre sig løbende.

Jeg har en ide til hvordan det kunne laves både enkelt og fedt, men samtidig ramme den enkeltes behov. Ideen er inspireret af iGoogle, og til de der ikke har leget med det tidl er her et link: www.google.dk/ig

På iGoogle kan man selv sammensætte sin egen personlige "portal" eller informations side via en række gadgets, som i øvrigt kan trækkes rundt og organiseres som man lyster.

Det samme kunne I lave her på PI og det behøver naturligvis ikke at være helt så fancy som iGoogle. Det er konceptet om at hver enkelt bruger, selv vælger indhold til og fra, og organiserer det efter behov jeg foreslår.

Jeg forestiller mig i laver en række moduler/vinduer, som man fra en konfigurations side kan vælge til/fra, og bestemme deres indbyrdes placering. Disse moduler skal designes sådan at de kan sættes sammen som lego klodser, hvilket betyder krav til højde/bredde etc.

Moduler kunne bestå af Børsmeddelelser, Indeks, Valuta, Guld, Olie, nyheder for en region (dk/eu/us/asien etc), enkelte/flere aktier, økonomisk kalender osv osv.

De enkelte modulers indhold skal selvfølgelig også kunne konfigureres, så man kan vælge hvilke indeks man vil se i Indeks modulet; hvilke nøgletal/nyheder i kalenderen;hvilke valutaer i .. osv.

Hvert modul skal desuden eje en underliggende side, som viser "alle" informationer vedrørende dette moduls indhold. Alle indeks for indeks-modulet eksempelvis, så man ved et enkelt klik kan se disse/en udvidet liste.

Lav et defaultview af moduler som I tror rammer størstedelen af brugerne, så man ikke nødvendigvis skal igennem en opsætning for at se noget på siden. Evt nogle forskellige templates man kan vælge mellem, som fokuserer på forsk områder, som Råvarer/valutaer/DK/US etc. Giv mulighed for at opsætte flere "sider" med moduler?

Nå, det var lige lidt brainstorm herfra, håber det kan bruges som inspiration til designet af jeres "nyhedsportal" :)

PS. jeg kunne godt tænke mig en kalender over obl auktioner fra EU lande, gerne med historik over tidl auktioner og deres resultater.5/1 2012 12:00 actdk 050861Rigtig god ide. ProInvestor Widgets!

De har det allerede på NASDAQ.

http://nasdaqomxnordic.com/nordic/Nordic.aspx5/1 2012 12:04 akademikeren 250862Vi havde det også i version 1 af PI Vi graver noget vintage kode frem5/1 2012 13:26 turin 050868Ja det fandtes i PI 1.0 men forsvandt. Ideen er jo den helt rigtige.

- turin5/1 2012 13:29 polopolo 150869Godmorgen (sidder i tidszone -4) Vil blot kommentere denne dejlige formulering af ældre computer Soft/hardware Eks-vis Vintage kode -eller som jeg så for et par år siden: en Apple Classic. Det er INTET i vejen med disse udtryk de viser blot at tiden går . For mig er Classic noget med biler fra 50'erne Vintage noget med postkort ( nogle endda vovede) fra 30 'erne.5/1 2012 14:22 vouskootia 050872Til cycle-investing/langsigtet kigger jeg på tallene her:
http://aktiehaj.dk/
(jeg er hobby udvikler på aktiehaj også)

masser af fine data kan hentes fra statistik bureaurer (gratis!) - bla. OECD, IMF, Eurostat.

Tror iøvrigt at det kunne være en ide at segmentere data i forhold til ens investor stil - fx. efter de data som hver profil nu kan bruge - fx. TA, kort/lang, cycle, Value, EU, US, DK, Norden.
Man kunne så krydse af på en skala hvor interesseret man er i de forskellige investor temaer - og sitet så skrædersyes med informationer præcist med det (og ikke andet)5/1 2012 15:40 akademikeren 050879Hvilken viden vil i godt dele med andre omkring nyhederne og hvilke inputs kunne i godt tænke jer at få fra jeres medinvestorer?TRÅDOVERSIGT