Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

hvordan skabes en ny ledelse?


50831 Moneyloss 5/1 2012 07:40
Oversigt

Da bestyrelsesformanden jo mener at Vestas er hans, og han også mener Ditlev er hans mand hvordan opnår investorerne så hvad de ønsker - nemlig ny ledelse ?

For der er jo ingen tvivl om at hverken bestyrelsesformand og chef går frivilligt.

Men der er jo ingen rigtig store investorer i Vestas med 25-50% af aktierne så hvordan kan investorerne opnå deres ønske om ny ledelse ?

Resten af bestyrelsen i Vestas lader nemlig også til at være tilfredse. Måske fordi bestyrelsen er meget gammel - jeg ved det ikke. Det ses vist ikke særlig tit at et selskab kan ledes på den måde uden kobling til investorerne.5/1 2012 08:04 Kongkurs 050834Godt spørgsmål - og jeg kender ikke svaret, for jeg tror at du har helt ret. De vil klæbe til taburetterne til sidste minut. De har alle deres på de tørre.

Måske kan aktionærerne samle sig og få valgt nye folk ind i bestyrelsen. Det er hård tiltrængt. Ligesom en ny ledelse er det.5/1 2012 08:18 Jacobs1 050837Sidst i næste uge ved vi meget mere.
INGEN, heller ikke DE eller bestyrelse, ønsker denne her situation og jeg har derfor fuld tillid til, at de gør det der er nødvendigt, for at komme bedst muligt videre. Men som sagt, sidst i næste uge ved vi meget mere5/1 2012 08:27 Conner 050839Hvor er det rart at se en mand, med ikke blot tillid, men fuld tillid5/1 2012 08:53 chreller 050841Ja det er lidt problemet med mange små aktionærer, men det kan faktisk lade sig gøre at presse noget igennem.

Det skete i DNO i norgen hvor en masse mindre aktionærer gik sammen og dannede DNO-initiativet(DNOi) De fik faktisk rigtig mange ting igennem, men det kræver at nogle tager initiativet, og har overskuddet til at køre det til dørs...

Desværre vælger Carlsen og DE nok ikke på eget initiativ at gå, de hænger sikkert i med neglene til det sidste.5/1 2012 10:36 Triplus 050849Jeg tænker om man ikke kan give fuldmagt til en anden, som stemmer på generalforsamlingen. F.eks. hvis ATP gik forrest, og man kunne give dem fuldmagten såfremt man var af samme holdning. Så bliver de små investorer også hørt. Men jeg ved ikke om det kan lade sig gøre...5/1 2012 11:25 mccarthy 050857Til kommende generalforsamling kan der stilles forslag. F.x. kunne en investorkreds stille forslag om udskifning af ledelse. Dette kan man som enkeltinvestor stemme for eller imod, og det er tilladt at overlade sin stemmeret til andre ( proxy voting ). Ledelses udskifning ordnes altid i mindelighed, forstået på den måde at hvis personen, der skal udskiftes, ønsker en fremtid indenfor ledelse af anden virksomhed så takker han pænt af, og overlader roret til en allerede udpeget person. Hvis der sker en udskiftning i Vestas ledelse, så tror og håber jeg det sker gnidningsfrit.5/1 2012 15:08 Triplus 050876Når DE står selvsikkert og siger, at han fremlægger meddelelsen den 12/1 og årsregnskabet den 8/2, så får jeg den tanke, at han den 12/1 bla. vil melde ud, at dele af den nuværende bestyrelse ikke vil genvælges på generalforsamlingen.

Det åbner mulighed for nye kræfter i bestyrelsen, som efter generalforsamlingen kan beslutte om de synes, at DE er den rigtige til at stå i spidsen på Vestas.

Så sker det hele rimelig udramatisk, uden at noget rigtig taber ansigt.5/1 2012 17:21 Dilbert 050897Nu mere end antyder bestyrelsesformanden jo at han og formentlig flere andre af den gamle garde tjekker ud d 12.

http://borsen.dk/arkiv/artikel/3191359/

Ikke at det er specielt overraskende, men kunne godt ligne en tiltrængt udrensning og lidt friskt blod.

Også ret interessant at læse denne om deres organisering i ledelsen. Også selvom kildematerialet alle er anonyme

http://borsen.dk/arkiv/artikel/3191315/5/1 2012 17:43 Triplus 050899Kan desværre ikke læse artiklerne, da de kræver abonnement... Hvornår er de fra?5/1 2012 18:16 Dilbert 050904Jeg har ikke abonnement og kan uden problemer læse dem?

Ellers prøv via dette link http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/222729/store_ledelsesproblemer_truer_vindlokomotiv.html

Omhandler meget af det samme. I artiklen er der to link til "Vestas styres af tung ledelse" og "Formand lover frisk blod i bestyrelsen"

Det var den vej jeg fandt dem og har intet abo til Børsen - desværre ;−)5/1 2012 18:32 Dilbert 050905Ellers er hovedbudskabet i den ene at de i Vestas tilsyneladende har 15 bestyrelser!!!

En for hver specialeområde og en for hele butikken. Det lyder helt vanvittigt og en kilderne peger på at det er derfor der kan ske sådan nogle fejl at IR chefen melder ud at de når i mål - måske hans eget mål og imens forbereder man en voldsom nedjustering.

Der snakkes om at der ikke er særlig meget overblik mellem de enekelte enheder og sammenlignet med konkurrenterne og lignende virksomheder virker det meget tungt organiseret, med alt for små anvarsområder.

Bliver spændende at høre hvad der kommer ud af organisationsændringen efter at have læst denne for det virker ret skørt...

Den artikel med formanden omhandler at Vestas kun med nød og næppe overholder uvildighedskriteriet for en bestyrelse da flere har siddet der i mere end 12 år, hvilket ifølge god praksis hvor man ikke længere kan karakteriseres som uafhængig. 3 ud af 8 i bestyrelsen har siddet der længere. Endvidere er en advokat i bestyrelsen samtidig rådgiver for Vestas og betegnes således ej heller som uafhægngig.

Bestyrelsesformanden er 67 og vil ikke engang bekræfte han selv genostiller men henviser til at man ikke kan blive til mere end 70, men at det jo ikke betyder man bliver siddende indtil da...

Som Troldmanden allerede har været inde på lugter det af en ny formand som minimum, men nok også et par andre af de gamle.


5/1 2012 18:47 Triplus 050908Tak for det Dilbert.

Det tyder på en rimelig fornuftig reorganisering.5/1 2012 20:17 mccarthy 050913Hej triplus.
Ditlev kan jo ikke sige andet sålænge han er direktør. Han han indgive sin afskedsbegæring, men ikke fyre sig selv.
Hvis der er sat et nyt hold - og det håber jeg inderligt - så er processen for dette startet for måneder siden og ikke en konsekvens af sidste nedjustering. Og udmeldingen omkring ledelskifte kan så komme i dag, i morgen, hurtigst muligt. Hvis beslutningen om ny ledelse er en konsekvens af sidste nedjustering og man ikke har en CEO i kulissen - en plan B, så kan vi risikere, at der gå måneder inden der sker noget. Det sidste tør jeg slet ikke tænke på. Jeg erindre ikke at have oplevet en så rodet forestilling i mit lange liv.5/1 2012 20:31 Triplus 050915Nej, selvfølgelig kan han ikke sige andet :−)

Men den sidste nedjustering kan jo godt indikere, at processen er sat i gang for længe siden, som du siger. Nu er der gjort rent bord så en ny CEO kan starte på et rent grundlag.

Rodet forestilling - helt enig! Det er også det der giver næring til alle disse gisninger. Måske skal man bare slå hjernen fra, og så nyde forestillingen. Det gøres ikke bedre på Det Kgl. Teater...5/1 2012 23:00 Dilbert 050932Artiklen omhandler bestyrelsen ikke direktionen

Det er ikke DE, men formanden for bestyrelse Bent Carlsen der direkte adspurgt ikke vil bekræfte at han genopstiller i artiklen, men snakker udenom. Ikke engang et paradesvar om at han ikke har planer om at gå nogen steder...

Tværtimod fortæller der kommer til at ske udskiftning og så en lang sang om at flere er gamle og skal gå senest som 70 årig, men man jo ikke SKAL sidde så længe. Manden er 67.

Guidance er også at et bestyrelsesmedlem ikke er uafhængig efter 12 år og 3 ud af 8 i Vestas har siddet længere. Formanden en af dem. Det er selvfølgelig ikke en lov at man ikke må, bare ikke god praksis - en guidance.

Når der så er tillidsproblemer er det vel netop et problem, så tror der bliver storvask i bestyrelsen. Hvad der så skal ske med direktionen, bliver jo den nye bestyrelses opgave at finde ud af. Kan da godt være det i samme omgang bliver exit DE som topfigur, men synes det ville være mærkeligt at lade hoveder rulle massivt i både direktion og bestyrelse samtidigt, for så efterlader man jo en hovedløs kylling. Tror det kommer til at ske mere flydende. Ikke dermed sagt DE ikke ryger med det samme, tror bare så de vil være tvunget til at rekruttere fra egne rækker og spm er om det er det man vil se i markedet. Skulle de få både en ny top i direktion og bestyrelse ind udefra i samme ombæring, så vil der jo være en lang læreperiode før de nye kender branchen.

Men spændende bliver det.5/1 2012 23:14 Dilbert 050933Synes også det er en spændende vinkel på selve virksomhedens organisation. 15 bestyrelser!!! Det har jeg aldrig hørt om før. Hvis specialomrpderne tårne, vinger, offshore osv virkelig skulle have sin egen mini bestyrelse.

Ok de snakker tilsyneladende sammen jævnligt, men ligner sgu et tungt bæst med stor risiko for at der ikke er en helt klar rød tråd på tværs. Kunne jo være en spændende vinkel på hvorfor så mange ting bliver opdaget så sent og kommunikationen er så flagrende. Det lyder jo næsten som en virksomhed af små virksomheder. Ved så ikke om det er journalisten der har misforstået noget...

Synes i hvert fald der er en interessant tanke set i lyset af showet op til nytår, hvor IR chefen melder ud 'vi når målene' og samtidig er endnu en nedjustering ved at blive planlagt.

Eller at de med nedjusteringer melder ud vi troede på tallene, DE troede på tallene, men de viste sig så at være forkerte.... Lyder sgu ikke som en butik hvor man har overblik over hvad der foregår på tværs.

Så mon ikke også en del af omstruktureringen vil adresse hvad der i hvert fald udefra lyder som en ret tung og spøjs virksomhedsstryktur?6/1 2012 00:15 Kongkurs 050937Konklusionen i denne artikel er at der er udskiftninger på vej:

http://www.business.dk/ledelse/vestas-ledelsen-er-loebet-toer-for-forklaringer6/1 2012 08:42 mccarthy 150944Hej Konkurs.
Den artikel du henviser til er vist dansk journalistik når det er bedst:
'Vindindustrien er en ung, fremadstormende industri, men den kan kun klare sig ved store, statslige tilskud' - det er squ da gået meget godt i Danmark hvor staten netop ikke giver en krone i tilskud. U.S.A. yder 2,2 cent - en rund 15 ører - og første stat skal nu til at beskatte vindmøllestrøm.
'står i skærende kontrast til det store produktionsapparat, som Vestas har opbygget, og som den danske koncern får besvær med at fylde i de kommende år' - er det ikke netop nu at fabrikkerne forventes at opnå højeste udnyttelsesgrad siden opstart.
'som virksomhed er ramt af den generelt faldende, globale efterspørgsel' - salget er da gået som forventet.
Og derfor har jeg ikke tillagt netop denne artikel nogen værdi.6/1 2012 10:37 Kongkurs 050955@mc - ja den danske journaliststand er ikke noget at prale af, men konklutionen er jo ikke journalistens, men fra hans kilder.Og derfor er den af interesse. Den er en lille brik, der er med til at tegne et større billede.6/1 2012 00:23 Kongkurs 050938Dilbert - jeg er helt enig - det lyder som en vildt gammeldags måde at organisere sig, og lægger man der til en COE der flagrer verden rundt med sine powerpoints i stedet for at drive biksen, så kan det jo næste kun ende galt.

Den ene hånd aner tilsyneladende ikke hvad den anden laver, og det dur jo ikke.
Mon ikke Vestas har spredt sig på for mange adresser? Og for mange høvdinge.

Det skal luges ud i laget af mellemledere når organisationen skal slankes, og slankes skal den, da de ikke tjener penge.

Der skal også luges ud i toppen, for den har åbenlyst ikke løst sin opgave.
TRÅDOVERSIGT