Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

PP - PROFIT PROTECT


50873 TKWBS 5/1 2012 15:30
Oversigt

Jeg er forholdsvis ny i investering.

Jeg har hørt så mange nævne at hvis man begynder at have overskud på en af sine aktier, så skal man huske sin PP.

(nu har jeg ikke prøvet at have overskud i en Aktie før, så har ikke været nødt til at rode med det problem :−)

Hvornår skal man PP ?

Hvis man nu f.eks. fra begyndelse har investeret 250k i en Aktie, og de nu er noget over 300k værd, - hvordan skal man så PP ?

Er det bedst at sælge det hele, og så genkøbe (idet man stadig tror på den kan stige) for de samme 250k man startede med ?

Skal man bare sælge det antal af sin beholdning som svarer til overskuddet og så beholde resten af aktierne ?

Andre forslag ?5/1 2012 15:58 fmads 150875Når jeg handler aktier benytter jeg et stoploss. Dette stoploss flytter jeg med op når kursen stiger og derved sikre mig at det aldrig ikke løber løbsk.

Når stoploss'et så har nået over købskursen, er jeg sikret profit.5/1 2012 16:16 turin 150877Hvis du har fx aktier for 250K der er steget til 300K, ville en fornuftig strategi være at sælge aktier for 50K, men beholde resten.

Én ting du skal vide er at PP (protect profit) og SL (stop loss) er taber-strategier. Det er kun blandt private investorer at rygtet florerer at man bør gøre sådan. Tro mig, i LD-invest opererer de ikke med noget så idiotisk som SL.

- turin5/1 2012 21:58 BiopOrBust 250920At kalde PP og SL for taberstrategier er vel nok lige at stramme den Turin, jeg kan sådan set godt forstå hvad du mener men i intradayhandler vil jeg nu alligevel vove den påstand at begge dele - og især SL kan være din bedste ven.

Om det så betyder at jeg handler idiotisk i dine øjne, det lever jeg med - men ikke desto mindre havde jeg haft et plus på 7 kr. pr Aktie i dag i FLS hvis jeg havde husket SL da den dykkede fra 357 til 354 på ingen tid (og mens jeg havde ryggen til), i stedet for det plus på 5 kr. dagen endte med...

Uden at vide noget om hvordan fx LD invest forvalter deres midler, så vil jeg tillade mig det gæt at de har en lidt længere horisont end jeg har i de handler hvor jeg benytter mig af PP og SL.5/1 2012 22:13 turin 050924Jeg mente det nu også kun som en provokation. Er du ultralangigtet investor (typisk 20 år+) som fx LD, arbejder man jo ikke med SL. Det ville være helt bimlende og slet ikke give mening i sammenhæng med ens strategi. Er du derimod daytrader er et stramt stop-loss på mellem 2 og fx 4% helt nødvendigt. Det er dog de færreste der er daytradere og for disse øvrige mener jeg at stop-loss er penge ud af vinduet.

- turin5/1 2012 20:13 Kristensen 650909Man skal passe på man ikke roder begreberne sammen. Jeg kan også tage fejl, så ret mig, hvis jeg er forkert på den. Du skriver godt nok PP (protect profit), men mener måske i stedet "trail stop", som "fmads" beskriver.

PP handler i princippet bare om at tage profit så længe den er der. Hvis man ikke husker at tage profit, taber man. Spørgsmålet er bare hvornår man skal tage profitten - som udgangspunkt er det jo på toppen, men den er svær at spotte. PP bruges ofte i mere spekulative handler, i risikobetonede aktier, som kan tage nogle gevaldige spring på baggrund af diverse kurstriggere.

Trail stop derimod, betyder at SL løbende flytter sig med op, når kursen bevæger sig op, mens den forbliver "på sin plads" når kursen falder. Har du heletiden en Margin på 7%, betyder det at når kursen falder 7% fra seneste top, bliver du stoppet ud. Jeg har vedhæftet et billede som viser det meget godt.

Om strategierne er brugbare eller ej, tror jeg afhænger lidt af ens tilgang til markedet. Er man daytrader, er det vigtigt at have SL, således man stoppes ud, hvis aktien ikke arter sig som forventet. Er man langsigtet investor, med vægt på det fundamentale, betyder det måske ikke så meget med de sidste procenter, hvis man har tillid til potentialet i det lange løb og casen/potentialet ikke ændrer sig. Eller som Lars Tvede siger; "Overvej hver dag, om du ville have din aktuelle portefølje, hvis du skulle starte forfra. Hvis ikke, så lav porteføljen om." Endvidere siger han at en typisk begynder fejl er, at lukke positioner med profit, mens man beholder positioner med tab. Så længe casen er i en given optrend bør man altså holde fast.

protect profit, strategi, trailing stop
5/1 2012 20:30 turin 050912Kristensen, den må du altså uddybe: "Hvis man ikke husker at tage profit, taber man". Hvad i djævelens skind og ben mener du med det?

- turin5/1 2012 21:44 Kristensen 050916Ja det kan jeg godt se er en lidt skæv forklaring. Men på et tidspunkt skal profitten jo tages, ellers er der risikoen for det bliver et tab. Det store spørgsmål er bare, hvornår tidspubktet er det mest optimale.5/1 2012 22:00 turin 050921Så nemt slipper du ikke Kristensen. Mine mest succesfulde investeringer gennem de serere år er de jeg IKKE har rørt: BOL.ST ASSA.ST UIE.CO SAT.CO og T.
OK, SAT giver sig ion at den bliver afnoteret. Men hvilken profit er det jeg skulle have taget? Hvilken profit skulle jeg ikke kunne tage nu?

- turin7/1 2012 01:07 Kristensen 050990Jeg er skam ikke uenig med dig turin - men igen et spørgsmål om horisont og strategi.5/1 2012 22:08 Bryan 050923Ja det optimale rammer vi nok sjældent. Jeg benytter regneark hvor jeg taster data ind i fra selskabernes rapporter. På den måde får jeg et nogenlunde overblik over min portefølje. Det giver mig muligheden for at følge dit Lars Tvede citat. Dog ikke hver dag, men da rapporterne kommer jævnt spredt over hele året bliver det da ret ofte. Det bliver en vane lige at kigge på tallene for hele porteføljen, når man alligevel har regnearket åbent for at opdatere nøgletal for et selskab. Jeg handler dog sjældent og kun efter en ny vurdering af aktien, aldrig efter noget med automatisk PP, StopLoss eller lign.5/1 2012 21:53 TKWBS 050919Tak for jeres svar - og tak, Kristensen, for eksemplet med Trail Stop.

Såfremt man er af den overbevisning at aktien vil blive ved med at stige, så er der vel ingen grund til hen ad vejen også at tage profit. Hvis man begynder at sælge ud af beholdningen, så "mister" man jo de ekstra kroner som de aktier man har solgt også ville kunne have givet.
Trail stop er vel det vigtigste at overholde, så man ikke ender op i en situation, hvor man forelsker sig i en Aktie og bliver ved med at holde ved fordi man hele tiden tror den nok skal komme op igen, selv om den bliver ved med at falde....måske endda til under ens første indkøbspris.5/1 2012 21:50 Bryan 250917Der findes mange smarte udtryk som alle har deres tilhængere og modstandere. Det der virker for en investor behøver ikke nødvendigvis at virke for en anden. Der findes også et udtryk der siger " Let your profits run ", og det siger vel næsten det modsatte af PP. De kan dog kombineres som andre har beskrevet.
Det vigtigste er at du har en klar strategi og overholder den. Er du langsigtet eller daytrader eller noget der imellem ? Handler du efter FA, TA eller "mavefornemmelser" ? Høj eller lav risiko ? Få eller mange aktier (og herunder en evt. grænse for meget en enkelt Aktie må fylde i depotet ) ?
Først når du er helt afklaret omkring disse spørgsmål ( plus dem jeg har glemt), kan du begynde at tænke på StopLoss og PP, og om det er relevant for dig. Derfor er det også svært for andre at give gode råd uden at kende dine svar på spørgsmålene.

Jeg personligt handler langsigtet, spreder mig over en del aktier og benytter FA kombineret med mavefornemmelser. Jeg benytter hverken StopLoss eller PP. Jeg reducerer altså kun hvis en Aktie begynder at fylde for meget, som følge af stigninger, eller jeg vurderer at casen er ændret siden jeg købte.

Men uanset din strategi giver det dog ikke mening at sælge det hele og genkøbe. Derved beskytter du jo ikke din profit, men får blot flere omkostninger.

5/1 2012 22:21 TKWBS 050925Bryan
Jeg har desværre ikke haft en strategi, men er igang med at prøve at se om jeg kan lave en.

Jeg vil mene jeg kan stemples som daytrader (eller måske nærmere week trader).

Har kun få aktier (4 pt) - og jeg handler på "mavefornemmelser baseret på en vis indsigt". Jeg forsøger at sætte mig ind i hvad firmaet laver, deres regnskaber de sidste år samt hvad potentiale jeg mener de har i nuværende markedssituation. Alle aktier jeg har er hvad man normalt vil betegne som højere risiko.

Jeg har indtil nu ikke haft en grænse for hvad en Aktie må fylde.

Jeg har en f.eks. en Aktie som fylder 30-40% (købsværdi) men som er blevet ved med at falde. Denne har jeg valgt at beholde da jeg tror på casen (Derudover er den er også nået til et punkt nu hvor de 50-70.000,- jeg yderligere kan tabe hvis firmaet går konkurs betyder at det ikke er det værd endda at tænke på at sælge)
Klogt eller ej. Det er det nok ikke, men jeg tror stadig på fremtidsperspektiverne.
5/1 2012 22:45 Bryan 050927Du startede jo også med at skrive at du er forholdsvis ny i investering. Jeg tror de fleste er startet uden egentlig strategi, og jeg prøvede da også lidt af hvert de første år. Det handler så bare om hurtigst muligt at finde ud af hvad man har mest succes med, og så få lavet en strategi ud fra det. Din (kommende) strategi er dog så væsentlig forskellig fra min, så jeg bør nok overlade til andre at svare i denne tråd.5/1 2012 22:57 TKWBS 050928ja, men tak for svarene og kommentarerne alligevel.
Jeg værdsætter det hele - og tager alt hvad jeg hører til eftertanke, så jeg forhåbentligt finder ud af hvad for en strategi der passer bedst til mig
:−)TRÅDOVERSIGT