Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

AA´s redningsplan


50953 Sukkeralf 6/1 2012 11:34
Oversigt

Har købt Bavarian Nordic som mellemlang investering af følgende grunde:

Fremskridt i salget af Dendreons prostata cancervaccine Provenge er grunden på kort sigt. Som skrevet herinde i går, så offentliggjorde Dendreon Q4 salgstal som i den grad overraskede markedet. Q4 2012 salget var 25% større end Q3 2012 og hele 230% end Q4 2010. Salget i 2012 når samlet 228 millioner dollars - altså en omsætning på over 1 milliard efter 1,5 år på markedet. Det må siges at være flot.

Dendreon steg i går ca. 40% på meddelelsen og har nu en markedsværdi på ca. 8 milliarder (langt under tidligere tiders markedsværdi), mens BN har en markedsværdi på lidt over 1 milliard.

Bavarians kurs har tidligere fulgt Dendreon op- og nedture, så det vil være helt naturligt, at BN´s kurs løftes pænt på baggrund af dette - det burde give mere end de få procent vi ser. Desuden kunne man jo forestille sig udtalelser fra Nordea og Anders Hedegaard. Det øgede salg vil i hvert fald give bedre muligheder for at finde en partner til Prostvac eller evt. et salg af...............

Min mening om Prostvac har jeg skrevet om herinde flere gange (for at gøre historien kort, så tør jeg ikke eje aktien, når der kommer fase III data). Dette betyder dog ikke, at Dendreons fremgang i salget er uden betydning, for BN har trods alt i fase II vist langt bedre resultater (måske på en billig baggrund grundet ubalance i de to arme), men Prostvac er tillige en off the shelf vaccine, hvilket er en kæmpe fordel i forhold til besværlige Provenge.

Prostata cancer vaccinemarkedet er vurderet til at have blockbusterpotentiale - Dendreon er ved at komme godt efter det, da man jo normalt siger, at det tager omkring 5 år at opnå peaksale. Her vil det sikkert tage lidt længere tid, da det jo er første gang markedet præsenteres for en cancervaccine. Så lige over en milliard efter godt 1,5 år på markedet med de besværligheder der har været, tegner efterhånden lovende.

Angående Prostvac så er fase III jo i gang (med fast track og en SPA) - en stor del af kapitalen til gennemførelse af studiet er på plads - resten skulle gerne komme fra Infectious Diseases delen, altså primært Imvamune, så vidt jeg har forstået det.

Og når vi nu taler om Imvamune, så kan jeg jo afsløre en del af de tanker jeg har i den retning. For god ordens skyld så er de rent spekulative og ikke undersøgt helt til bunds endnu, for umiddelbart anser jeg det for mest realistisk, at nedenstående scenarie kunne ske i H2 2012.

Det er jo ingen hemmelighed, at den kære Asger Aamunds pengekasse er tom og spørgsmålet er hvor hårdt Nordea presser på, for at få del i deres penge. AA´s redning skal komme fra BN (ejer 5-10 procent af BN) og mon ikke Asger med den alder han har efterhånden har, ligeledes gerne så en løsning - og her kommer så Asger redning:

I de seneste præsentationer fra BN nævnes det, at der fra USA´s side skal tage stilling til optionsdelen formentlig omkring midten af 2012 og senest ved udgangen af 2012. Optionsdelen har tidligere kortfattet været omtalt som 60 millioner doser til en pris på 1,1 milliard dollar, men er i de seneste præsentationer ligeledes omtalt til, at kunne omfatte andre muligheder bl.a eksempelvis en warm base produktion.

Samarbejdet med USA omkring udvikling af en 3 generations koppevaccine har løbet i 10 år og USA har indtil videre kastet 700 millioner dollars i projektet - og der er intet som tyder på, at de er ved at trække sig ud. Senest er der jo indgået nye aftaler omkring udvikling af en frysetørret version.

Så i mine øjne er der meget store chancer for, at USA indløser optionsdelen i en eller anden form - ellers er hele deres investering i princippet tabt. Mine tanker går som også tidligere nævnt på, at modellen de vil anvende er en warm base produktion indtil den frysetørrede version er klar - altså at BN er sikret levering af eksempelvis minimum 7 millioner doser om året fra og med 2014 således, at de opretholder et konstant lager på 20 millioner doser (holdbarheden på Imvamune er jo 3 år). Desuden er produktionsapparatet klar, hvis behovet for flere vacciner skulle opstå.

Kigger man tilbage i tiden, så indgik Acambis i april 2008 ligeledes en aftale om en warm base produktion med 2. generations koppevaccinen ACAM2000 til en værdi på 425 millioner dollars (løber over 10 år med mulighed for udvidelse på et par hundrede millioner dollars mere, så vidt jeg husker) - og det er vel ikke meget forkert i at tro, at en trediegenerationsvaccine skal være 2-3 gange så dyr, hvilket passer fint med de 1,1 millard dollars, som værdien af optionen umiddelbart lyder på.

Skulle dette ske så vil kursen selvfølgelig hedde noget helt andet, end den vi kender i dag, men for at bringe Asger Aamund tilbage i billedet og den lovede redningsplan, så handler det jo om, hvad der i sin tid efterfølgende skete med Acambis.

I sommeren 2008, altså nogle få måneder efter at Acambis havde vundet warm base produktionen med ACAM2000 blev de købt af Sanofi Aventis Pasteur for 546 millioner dollars (ca. 65% procent bonus i forhold til kursen). På det tidspunkt havde Acambis været i økonomiske problemer og havde rettet pipelinen til, atlså lidt hårde tider for Acambis´ øvrige pipeline.

Sanofi A. P. havde i forvejen et samarbejde med Acambis omkring vaccineudvikling (kan ikke huske præcist hvad) - deres køb var som jeg husker det, begrundet med opnåelse af de fulde rettigheder til samarbejdet, at få ACAM2000 i hus og desuden udvidelse af produktionskapacitet.

Vaccinemarkedet er i dag kæmpe stort (omkring 22 milliarder dollars i 2009 og forventes at være 35 milliarder dollars i 2014) Sanfo Aventis Pasteur hører til blandt de 5 største sammen med GSK, Pfizer, Merck og Novartis. Cancer vaccine markedet forventes at vokse voldtsomt over de kommende år.

Derfor går min spekulation på (og AA´s redning), at Sanofi A. P. kunne være en mulig køber af Bavarian i H2 2012/H1 2013, såfremt ovennævnte sker fyldest (warm base produktion på Imvamune).

Købet kan begrundes med selve værdien af Imvamune, hvor de jo selv allerede er repræsenteret med ACAM2000, således vil de kunne dække hele USA/verdens behov for koppevaccine alene. Med både 2. og 3. generationskoppevaccine.

Dels har Sanofi A. P. erfaringer med cancervacciner baseret på pox-vektorer fra deres samarbejde med Oxford Biomedica - faktisk her lige præcis MVA-vektoren, som jo er BN´s kerneteknologi. Desuden tyder alt på, at cancervacciner bliver et hot område den kommende tid.

Slutteligt kan BN ligeledes tilbyde yderligere produktionskapacitet, som man måske kunne forestille sig, at Sonofi kunne anvende på sigt - om ikke andet så til produktion af Imvamune og muligvis Prostvac på sigt.

Altså stort set samme pakke som Acambis kunne tilbyde i sin tid !!

Dette indeholder jo en del forhåbninger og derfor vil jeg ikke komme med mulige kursmål andet end gentage, at Acambis blev solgt for ca. 2,7 milliarder - altså ca. 2,5 gange BN´s nuværende markedsværdi. Mon ikke AA vil kunne leve uden økonomiske vanskeligheder i årene fremover, hvis dette scenarie skulle blive en realitet.

Mvh
Sukkeralf
6/1 2012 13:18 benny 150963Flot indlæg Sukkeralf.

Jeg har i dagevis været forundret over og spurgt til det høje omsætning. Er der nogen der har et bud ?. Det virker næsten som om kursen med vold og magt bliver holdt her omkring og ikke får lov til at stige - som man ellers kunne forvente/håbe på efter Dendreon ?6/1 2012 15:59 Sukkeralf 150964Hej benny. Kursudviklingen i dag skuffer lidt set i lyset af, at kursen ikke rigtig nåede at tage fart fredag lige før lukketid.

Kan se at Barclays Capital Securities Limited Plc ligger som største sælger, så det tynger altid kursen, hvis en større investor vil ud i en forholdsvis illikvid Aktie.

Har dog ikke fuldt omsætningen i sidste uge.

Mvh
Sukkeralf8/1 2012 17:57 benny 151083Tak for svar Sukkeralf. "Problemet" er blot, at Bava er alt andet end illikvid i disse dage. Jeg er efterhånden temmelig irriteret over scenariet og forventer, at der pludselig sker noget: MEN HVAD ???? :−)6/1 2012 17:02 Alberto 450965Tak for et rigtig godt, tankevækkende indlæg sukkeralf!

Jeg er jo som du ved meget enig i din udlægning af muligheden for udnyttelse af US-optionerne: Det ville være at smide 10 års samarbejde,700 mill. doll. og et meget prestigefyldt projekt ud med badevandet at springe fra nu! PS: Husk også på præsidentvalget - det ser rigtig godt ud, at præsidenten med dette guldprojekt nu kan beskytte hele - eller i hvert fald den udsatte del af familien USA imod det værste i det kollektive amerikanske paranoiamareridt. US myndighederne har hidtil mere end holdt, hvad de har lovet og sagt -og de gør det igen! Selv ikke en økonomisk krise kan røre ved det....... Var der i øvrigt ikke noget med, at sundhedssektoren foreløbig var holdt ude af sparerunderne?

Da udnyttelse af optionen i Danmark nærmest ses som usandsynlig og overhovedet ikke er medregnet i aktiekursen pt. er egentlig rigeligt for mig til at se et kort/mellemlangt potentiale i aktien, idet denne optionsdel er det samme værd som hele BN's markedscap. pt. Dermed mener jeg, at risk/reward ratio 1.halvår 2012 ser særdeles favorabel ud. -Der kommer ingen skæbnesvangre data - med undtagelse af den nylig indliciterede ovarie, lunge og -brystcancer data, der endnu ikke fylder som "sum of parts" (og desuden spås gode udsigter) og jeg har svært ved at se, at aktien kan falde ret meget (35-38) hvorimod potentialet - hvis der skal være logik i markedscap. (hvad dagen idag med hjerteskærende ironi viser, at der så heller ikke er) må være omkring kurs 80-90 på ½ års sigt!

Dine sammenligninger af Acambis og BN var meget spændende læsning for mig! Det er som du siger spekulation, men puslespilsbrikkerne passer da overvældende godt! - Kunne Sanofi tænkes at være det/et af de selskab(er), BN allerde har været dybt inde i partnerskabsforhandlinger med omkring Prostvac.? For så er det måske ikke så underligt, at forhandlingerne trækker ud, da en underliggende dagsorden KUNNE handle om overtagelse af hele selskabet.....hmmm! -Jeg håber dog, du er konservativ i din udlægning af en de økonomiske muligheder i en sådan aftale! Jeg mener: Hvad var markedscap. på BN 2008 (da Acambis blev solgt)? -Idag er BN, som jeg ser det, et betydeligt mere modent selskab på mange områder, men cap'en er kun 1/4 af 2008 modellen...Så det må da gerne være betydeligt bedre end at gange med 4?!

-Og tak igen for dine tanker

A


6/1 2012 22:15 JKY_VH 150971Også tak herfra. Inspirerende tanker7/1 2012 00:04 Media 150978Bava fik i dag et naturligt lille pull-back, sådan fungerer elliott wave, samtidig med aktien kørte lige snært nok op af upper bollingerband.

Det gode er, at bava er gået i optrent, og vi ser snart endnu en Higher High.

Forvent en tre-fire dobling af kursen i år, senere kan den tre-fire doble igen.7/1 2012 00:27 Alberto 150985Tak for de trøstens ord!7/1 2012 02:15 centa50 050994tror i der kommer tvangsalg af AA post ? i løbet af 2012, jeg er begyndt at tro at endnu en verdens krak ligger lige om hjørnet, men er forsat i tvivl derfor er afvente, men jeg vil gerne påpege at risikoen vil være bava i kurs 20.7/1 2012 02:51 Media 150997Der er også risiko for kurs 120 i år, dvs. Risk-Award odds er store lige nu.

Et græsk krak er efterhånden indpriset i det europæiske marked, end ikke statsministeren kan tegne et mere pessimistisk billed.
7/1 2012 03:00 centa50 050999jamen bava gik i rødt idag selv på DNDN store stigning fra igår og idag. Og udelandet er begyndt at sælge, så risikoen ved kurs 20 er lige så stor som i 120, Helt enig. Mine analyser ser det som 50/50 og har ik fundet retningen endnu.

Men lige pt peger det mod 38,5 område7/1 2012 23:58 Media 151056De nervøse solgte, aktien er i optrend, der ligger et kæmpe potentiale i aktien, det samme med Vestas.9/1 2012 11:12 centa50 051134Goldman sach største sælger pt. det indikere vidst videre ned for kursen.

så jeg hælder satdig for 38-39 først kan vi tage den derfra igen.

Men risiko til 20 kan godt ske hvis verdensmarked krakker9/1 2012 20:59 Nakskov 051159Det er ikke nemt med den her Aktie, er noget urolig! Centa50 du mente at den ville dykke idag, men det modsatte skete og steg med ca 2%. Hvad siger du så om dagen imorgen? Men lige meget hvad, så er det godt nok en spændene Aktie med liv i ;−)Håber virkelig den vil stige stødt de næste par dage!?10/1 2012 01:16 Media 051172Jo, det er nemt, køb og sluk for skærmen indtil julerally 2012, husk det nu. ;−)10/1 2012 10:35 Sukkeralf 151176Begriber ikke at Bava kurs ikke følger Dendreon en smule - den er nu steget ca. 75% og det lader dermed til, at troen på salget af Provenge vender tilbage.

Dendreons markedsværdi er steget med ca. 4 milliarder, mens Bavarian overhovedet ikke rykker sig - det er ganske enkelt en fejl.

Nu skal Bava jo ikke drage fuld nytte af Dendreons succes overhovedet - ikke bare i nærheden, det ville jo svare til at Bavarian steg 400% på dette, men at den ikke løftes forstår nu heller ikke.

Vi må se om tiden viser noget andet !

Mvh
Sukkeralf10/1 2012 10:56 centa50 051177bavarian har fulgt kursen lidt opad med DNDN. den er steget fra 35-38 til 44-45 så det er vel også en okay stigning at tage med.

Jeg vil tro kursen kan falde til kurs 20 herfra. Hvis den ikke snart springer opad.


Jeg har solgt bava , og der er nu risiko til kurs 20. kostede 20 kr i 2002 oktober10/1 2012 11:23 Sukkeralf 151180Nu kan man altså tillægge dine voldsomme ændringer i kursmål nogen som helst betydning Centa50 - og slet ikke hvis baggrunden er, at verdensmarkedet krakkelerer

Kursen lå i 42 da Dendreons opjustering kom og dermed er stigningen pt under 5%, hvilket ikke er meget set i lyset af vigtigheden i, at en cancervaccine rent faktisk kan sælges.

Mvh
Sukkeralf
10/1 2012 11:30 centa50 051181DNDN er ude med deres produkt derfor meget legalt at se deres Aktiekurs stige fra 7 til 13-14, men der er mange år frem før bava kommer ud med deres produkt og det er jo ikke sikkert at de kommer med lovende fase3 resultater ud, derfor stignignen fra 35 til 44 er en okey stigning at tage med , man skal ikke forvente meget mere og samligne med DNDN. BAVA er stadig bagud, og husk nu jeg skriver risiko til 20 hvis verdens marked krakker, som jeg tror den er meget tæt på, derfor meget god ide at sælge bava netop på toppen nu i 44-45

og jeg tror nu også DNDN har toppet ud, omkring 14,5. som også kan falde til en flad 10 igen10/1 2012 11:37 Sukkeralf 151182Altså det giver jo ingen mening at diskutere en enkelt akties kursmål ud fra argumentationen om, at verdensmarkedet krakker - så falder alle aktier. Så har du travlt med at kommentere i alle tråde ????

Bava lå stadig i 42 da meldingen om Dendreon kom. Ved godt at du var med tidligere og har solgt - og dermed ikke ønsker Bava stiger mere. Fint nok !!

Markedspotentialet for en cancervaccine er vigtigt at få på plads - derfor er Provenge salg vigtigt. Dendreons stigning svarer til, at Bavarian skulle stige 400% - det er der jo ingen der forventer !!

Det var alt herfra til dig Centa50.

Mvh
Sukkeralf10/1 2012 11:45 centa50 051183held og lykke med bava , det er kun nordea der samler, og SVB og udelandet sælger forsat..

Vi tales ved igen i kurs 2010/1 2012 12:07 troldmanden 151184Hej sukkeralf

Tak for en rigtig interessant analyse!

Prostvac data ligger relativt langt ude i fremtiden. Jeg føler mig derfor ikke så ovebevist om at det stof på den lidt kortere bane vil få den store indflydelse på kursdannelsen. Dendreon nye stigning kan muligvis betyde lidt. Men jeg tror ikke det bliver voldsomt meget på den front. Det skulle da lige være hvis Dendreons nye succes sparker fornyet interesse i at indgå en partneraftale. For en sådan vil naturligvis få kursen til at stige MASIVT.

Ellers så ser jeg som dig Imvamune som den store joker for 2012. Og jeg tror så meget mere på varmebase muligheden end udnyttelse af den fulde option. Jeg har ved flere lejligheder forsøgt at gå bava lidt på klingen om hvorfor US skulle vælge at bruge SÅ mange penge på den eksisterende version når nu der er en langtidsholdbar frysetørret version på vej. Men de har nu hidtil ovefor mig fastholdt sandsynligheden for den fulde option. Så jeg er faktisk fint tilfreds med hvis de nu selv begynder at nævne varmebase muligheden.

Vh
T.Heller ikke selvom Dendreon for alfor begynder at røre på sig igen.10/1 2012 12:57 Sukkeralf 151185Det er jo ikke utænkeligt, at en af grundende til en manglende aftale var svigtende salg for Provenge og en smule mistillid til cancervacciner og deres potentiale !

Optionsaftalen bliver meget afgørende for Bavarian - både hvad angår hele selskabets økonomiske situation på længere sigte, men i endnu højere grad også for Imvamune.

Droppes den er det slut med imvamune - og udskydes den vil der opstå enorm usikkerhed, så udspillet skal komme i år !

Mvh
Sukkeralf10/1 2012 13:24 Nakskov 051187Det er fantastisk dejligt med nogle seriøse analyser. Da jeg er meget meget grøn her inde, vil jeg da godt have lov til at rose for nogle gode og brugbare indlæg. Og med mit kendskab til bava, virker det også for mig meget mystisk at den ikke stiger, da bavas produkt skulle være meget bedre end DNDN`s.10/1 2012 13:37 troldmanden 151188Ja det er hmm skal vi sige mindre heldigt for bava hvis us fuldstændigt dropper optionen. Men så slemt tror jeg nu helelr ikke det går. Netop en varme base kan gøres signifikant billigere end udnyttelse af alle 60 mio doser10/1 2012 17:47 Alberto 151206Hvordan ligger det så med bava's provenu, hvis der skulle blive tale om en varmbase udnyttelse af optionen? Den falder vel, eller?

Faktisk tror jeg, at bare der kommer en eller anden udnyttelse af optionen - også selvom den ikke er 100%, vil det føre til en markant højere kurs...... og det tror jeg som sagt er alt overvejende sandsynligt!

A
10/1 2012 19:50 centa50 051211DNDN falder pt %4,51 , går ud fra det er en lille gevinsthjemtagning folk hiver hjem. jeg ville ellers se toppen for dndn var i 14,5,,kan (være) den forsætte sit sidste optur imorgen.

Men hvis det var toppen for dennegang, så passer det også fint med toppen for bava i 44-45 :) og ned igen i 35-38 kom så
10/1 2012 22:30 Nakskov 051216Hvorfor kan du ikke bare glæde dig over de mennesker der ikke har solgt deres aktier endnu? Du har jo selv truffet dit valg ved at sælge, derfor behøver vi andre da ikke at høre på det ævl centa50!10/1 2012 21:09 JKY_VH 151212Hvad mon finnerne har set i Bava?
FIM Securities Ltd er største nettokøbere i dag.10/1 2012 23:34 Media 051223BAVA stikker snart af, det er en 4- til 5-dobler i år.

Lad de nervøse Cents 50 komme ud og kursen eksploderer. ;−)11/1 2012 12:20 Sukkeralf 051253Ja billigere på den korte bane, men en warm base produktion med eksempelvis 7 millioner doser løber jo også hurtigt deropad, når prisen ca. er 75 kr pr dose - det er jo lige omkring en halv milliard om året.

Mvh
Sukkeralf11/1 2012 12:38 troldmanden 051254Jeg vil tro en varmbase ordre vil være tættere på 100 kr per vaccine.11/1 2012 20:28 Nakskov 051279Er der nogen der har en anelse om der snart kommer et pullback på BAVA? For den er steget rimeligt fint det sidste stykke tid.12/1 2012 11:00 Sukkeralf 151303Ikke i dag i hvert fald

Gevinsthjemtagning kommer på et tidspunkt - det kan ikke undgås i biotekaktier. De er meget volatile, så på et tidspunkt vil den dykke lidt ned igen.

Men pt har den momentum den anden vej, så må vi se hvor længe det holder. TA folk kan nok se det bedre (og her tænker jeg ikke på fifty cent).

Mvh
SukkeralfTRÅDOVERSIGT

50953 AA´s redningsplan
6/1 11:34 Sukkeralf 14