Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Engelsk smallcap m højt udbytte.


50970 Bryan 6/1 2012 22:15
Oversigt


Laura Ashley Holdings er et selskab noteret på FTSE Small Cap. Forretningsområdet er design, fremstilling og salg af modetøj, møbler, gardiner og tæpper m.m. Salget foregår globalt fra egne butikker. Desuden salg over internettet via :

http://www.lauraashley.com/

De finansielle data kan ses her :

http://markets.ft.com/research/Markets/Tearsheets/Fin..

Omsætningen er stigende de seneste 6 år . Resultatet har været mere svingende grundet stigende omkostninger. Det er der dog fokus på og det har bl.a. ført til lukning af underskudsgivende butikker. Resultatet er da også væsentligt forbedret fra 2010 til 2011. Selskabet har ingen gæld og udbetaler en stor del af overskuddet til aktionærerne. De udbetaler udbytte 2 gange om året, i juli og november. I 2011 betalte de begge gange 1p i udbytte pr Aktie svarende til et samlet Yield på lige over 10% i forhold til nuværende kurs.
Aktien er som nævnt small cap og dermed lidt illikvid. Men er man langsigtet og interesseret i et højt udbytte, kunne den måske være en mulighed. Jeg har selv købt i december og januar, og vil følge aktien for evt. senere at supplere yderligere.

Laura Ashley Holdings PLC
ALY.LSE
GB0000533728

http://www.lauraashley.com/content/ebiz/lauraashley/resources/docs/Annual_Report_Jan_2011.pdf
8/1 2012 13:36 Bryan 051065
Jeg har prøvet at se lidt mere på den væsentligt forbedrede indtjening fra 2010-2011. Her fandt jeg bl.a. denne artikel og den seneste børsmeddelelse :

http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/retai..

"LAURA ASHLEY HOLDINGS PLC
Interim Management Statement
16 December 2011
Laura Ashley Holdings Plc announces its Interim Management Statement for the 19 weeks to 10 December 2011.
In the first 19 weeks of the second half to 10 December 2011, total UK retail sales decreased by 1.7% year-on-year, primarily as we continued our store portfolio rationalisation. We have closed 5 unprofitable stores this year in addition to the net closure of 14 stores last year. During the period, like-for-like sales increased by 1.4% taking the year to date like-for-like sales growth to 2.5%.
E-Commerce has recorded sales growth of 9.0% in the same reporting period. This has been helped by the recent enhancements to our website which now offers a fully comprehensive upholstery and made-to-measure curtain range on an interactive platform."

Det interessante er at der stadig foregår en process med reducering af omkostninger ved at lukke de mindst rentable butikker og øge salget over internettet. Kan man fortsætte omsætningsvæksten (som forventet) samtidig med at man reducerer omkostningerne ser det jo lovende ud.

Lidt aktuelle tal lånt fra The Telegraph :
Company Name Laura Ashley Holdings Plc
Last Update of Data 05/01/12
Share Price (p) as of 05/01/12 19.00
Shares in Issue (Current) (m) 727.76
Market Cap (Current) (£m) 145.55
P/E Ratio (x) 8.96
Earnings per Share - Last 12 months (p) 2.60
Dividend Yield (%) 10.00
ROCE (%) 36.10

Et tegn på den positive udvikling ses bl.a. i nøgletallet ROCE. Iflg. Morningstar.uk var tallene for de sidste 3 år ved årsregnskabet 15,62 - 18,04 - 29,14. Seneste tal på 36,10 indikerer en fortsat øget rentabilitet.

Som jeg ser det burde der være gode muligheder for fortsat stigende indtjening og dividende.

8/1 2012 13:50 akademikeren 051066Hvis det ellers er den Laura Ashley som jeg tror det er, så er det et ret kendt luxury brand indenfor interior design. Så den er klart interessant, men hvad sker der med sådanne virksomheder i en begyndende recession?8/1 2012 14:13 Bryan 051069Ja det er den Laura Ashley. Hun var grundlægger af selskabet og den kreative designer. Hun lever ikke længere og der har været nogle udskiftninger i ledelsen. Det er tilsyneladende en del af forklaringen på at økonomien er rettet op efter nogle vanskelige år tidligere.

Det andet spørgsmål er jo sværere at svare på. Artiklen berører det måske lidt her :

"its all-important like-for-like sales increased in recent months - in sharp contrast to many high street retailers, especially fashion chains, which have seen a deterioration in trading".

Det indikerer jo svære tider for branchen, som Laura Ashley har klaret flot med yderligere fremgang. Det er naturligvis ingen garanti for at det kan fortsætte. Men så er det vel positivt at de reducerer omkostninger og ikke har gæld, hvilket burde minimere risikoen.
8/1 2012 14:43 akademikeren 051072Ja præcis det gældfrie lægger jeg meget i når jeg investerer efter 2008.

Man skal simpelthen passe rigtigt meget på i virksomheder med meget gæld, også i de store kendte virksomheder (Torm).

Det samme gælder virksomheder med behov for meget arbejdskapital (Vestas) - det er slet ikke givet at man kan drive forretning på den måde i den nærmeste fremtid.

Vestas er måske ikke det bedste eksempler, men tag så moderne banker, som får at drive en - for investorerne - god forretning skal geare deres egenkapital mindst 6-8 gange for at få nok indtægter. Det er muligvis en helt broken model i den nære fremtid.

Tilbage til Laura Ashley. En recession vil så påvirke vækstudsigterne og det man skal så være opmærksom på er om de klarer sig bedre end peers og om de evt. kan bruge til at købe peers op, for man må gå udfra at man ikke bare kan fylde efterspørgslen med Laura Ashley hvis et andet interior brand går ned. Men jeg skal have denne på listen over obs.

Ved du hvordan salget fordeler sig globalt? Det kunne jo være fedt hvis kineserne bare måtte noget Laura Ashley8/1 2012 15:02 Bryan 051073Jeg læste et sted noget om at de ville åbne flere butikker i Asien og Østeuropa, så det er noget de også fokuserer på. Men jeg kan ikke mindes at have set tal på fordelingen.

Du kan se deres "Global store-finder" her :

http://www.lauraashley.com/our-stores/global-store-fi..
TRÅDOVERSIGT