Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BioPorto - Analyst Initiation


51077 fillandkill 8/1 2012 16:05
Oversigt

Det er mig en gåde at ugen er gået, uden at BioPorto fik en plads på forsiden af PI.

Det er meget glædeligt at den første analytiker indleder dækning af BioPorto, med en solid købsanbefaling, og et kurstarget på 16,7, dvs. en upside på 125%.

Jeg blev meget positiv overrasket da jeg så at rapporten indeholdte hele 14 sider, efter gennemlæsning, så kunne den godt ha fyldt en del mindre. Der er findes en del copy paste, fra www.bioporto.com . omvendt, så er det jo ikke alle der har så indgående et kendskab til aktien, så omvendt kan man sige at de 14 sider er rigtig god læsning til nye investorer, det giver i hvert fald et rigtig flot overblik over casen.

Peter Aabo kommer frem til et peaksale i 2021 på 6.583.000.000 (alle nullerne er selvfølgelig med vilje), og indeværende år vurderes til 50,7 million, stigende til 80, 131 og 220mio i 2013, 2014 og 2015.

Jeg tror den er en smule konservativ, idet vi hvis alle forventer at NGAL vil være at finde i guidelines indenfor de næste 2-3 år. Skulle www.era-edta.org eller www.kdigo.org/ vælge at implementere NGAL i guidelines, så vil man ikke nøjes med at se en 80-100% stigning i salget, -salget vil eksplodere, hvis verdens førende pludselig anbefaler samtlige læger at anvende NGAL, fremfor den efterhånden pensionerede serum creatinin.

Det sidste år, har der været publiceret over 200 rapporter, der alle fremhæver behovet for en ny biomarkør, til AKI. Hver og en af disse rapporter beskriver omfattende mangler, ved den nuværende, og 50-60 år gamle SCR test, som anvendes som standard. Og endvidere beskriver alle disse rapporter store muligheder med de nye biomarkører der findes, hvor især NGAL bliver fremhævet. læs evt. Better kidney markers ahead, på dette link http://ngal.com/news/better-kidney-markers-ahead/

Nogle af fordelene ved at få indført en ny og bedre markør i guidelines, kan læses i et nyligt indlæg fra DOC. http://www.proinvestor.com/boards/50185/NGAL-og-sekundaere-fordele

lidt af et krumspring for at fortælle at jeg ikke er enig i en støt stigende kurve, men derimod en støt stigende kurve, indtil hjulene pludselig får fat, - kommer Ngal i internationale guidelines, for alverdens læger, så vil kursen stige eksplosivt, med flere hundrede, måske tusinde procent.

En ting som generede mig lidt ved analysen, var at BioPorto´s øvrige patentansøgninger ikke var nævnt, får man et afgørende patent, som BioPorto´s cutoff patent, så begynder man efterfølgende at bygge et "hegn" omkring dette, med flere opfølgende patenter.

Hos EPO, (De Europæiske patentmyndigheder), fik BioPorto fornyligt tildelt endnu et NGAL patent, et patent der dækker de traumer, som kan føre til AKI, som opstår i krigs- og naturkatastrofer, senest så vi at US Army var interesseret i NGAL testen, i forbindelse med AKI i krigssituationer. US Army havde fornyligt en licitation ude på NGAL.
Faktisk, så falder Aleres Ngal test også under dette traume patent, da de hovedesageligt opererer på ICU´s. så...

Endvidere fandt jeg heller ikke at CCH (Cincinatti Childrens Hospital) NGAL patent, for iskæmisk nyreskade netop er blevet revoked fra EPO, i en indsigelsessag anlagt af BioPorto. Abbott havde allerede fået licensadgang til dette patent, og meningen var sikkert et smuthul ind på NGAL markedet.
Som det er pt. så har Abbott INGEN adgang til at sælge deres NGAL test, i større stil.

Endvidere nævner rapporten intet om de øvrige verserende patentsager, BioPorto har flere, som faktisk kan blive afgjort i meget nær fremtid, bl.a. har BioPorto en patentansøgning der er et komplet modbillede til cutoff patentet, dvs. at kan man lave en grænse for syge patienter over 250ng/ml, så har de en patentansøgning under examination, for raske patienter, under 250ng/ml.
Da der er flere raske patienter, end syge patienter, så anser jeg faktisk dette patent som værende mere værdifuldt end Cutoff patentet.

BioPorto har også en NGAL patentansøgning på en krydstest af blod og urin.

Og slutteligt, så havde jeg håbet at problemstillingen omkring de heterogene tests var blevet belyst nærmere, og hvorfor der absolut ingen mening er i at indgå nogen aftaler med Abbott.
De heterogene tests, er tests der er udviklet af selskabet bag analyseapparatet, og derved kan den heterogene test kun køres på deres specifikke analyseapparater.

Hvis nu BioPorto begynder at indgå disse aftaler, så vil hver eneste aftale sikrer BioPorto et mindre cashflow, får Abbott den første, og sidenhen siemens og roche, så er der stort set intet marked tilbage for BioPorto. Eller, det er der jo selvfølgeligt, men så begynder konkurrencen på prisen, og trykker BioPorto´s tal på alle mulige måder.

Den absolut eneste fornuftige aftale jeg kan se på heterogene test, vil være hvis BioPorto og Abbott kunne blive enige om USA, jeg mener at Abbott vel snart har et forspring på det Amerikanske marked, på ca. 1½ år, så indtil BioPorto er igennem FDA med den homogene test, så vil der være fornuft i at afsætte Abbotts heterogene test indtil da. Og dernæst erstattes af BioPortos homogene test, som iøvrigt er hurtigere, mere præcis, og med et større måleområde.

En licensaftale med Alere, og deres POC test på ICU´s håber jeg er mere aktuel end en licensaftale med Abbott.

Slutteligt kan man undre sig over at Abbott prøver alt hos EPO, for at skade BioPortos patent, når Abbott´s NGAL udelukkende kun virker på deres egne analyseapparater..

Svaret er ret enkelt, tænk på effekten af NGAL i guidelines, og en test der kun kan køres på Abbotts maskiner, på hvad det ville betyde for Abbott, når vi snakker



8/1 2012 18:06 oneofakind 351085



Identifikation er første skridt.. men før en behandlingsstrategi og evt. nye metoder og medikamenter udvikles.. vil det nok fortsat blive op ad bakke, jf. det mest bliver i forskningsregi, at The NGAL-Test bliver brugt.. dvs. de næste 3-8 år!

Men det er udmærket.. Exiqon sidder i en lignende situation.. de kan identificere, men ikke behandle!.. og det klassificerer dem som medico og ikke som Biotek.. hvilket pris-fastsættelsen vil honorere.. på sigt. Tror på de 16´+ i løbet af kort tid.. første skridt er positivt cashflow, næste er en EBIT.. der kan ses på bundlinien! Måske i år.. måske først næste år.. Tålmodighed er som bekendt en dyd :)



8/1 2012 22:00 fillandkill 351110



Tålmodighed er sgu en dyd.. Og som investor er der ikke ret mange nemme løsninger. belønningen ligger i at være tålmodig.. og heldig.
En ting er at udse sig en Aktie med potentiale, en anden er om de mennesker bag, forstår at udnytte potentialet, og slutteligt, så kommer en del af belønningen hvis frk. fortuna er med.

Jeg er 500% sikker på at der bliver et kæmpe marked for NGAL, men kun 400% sikker på at BioPorto render med overskuddet. Det er her Frk. Fortuna er inde i billedet

Lige præcis med Ngal testen, så ja, BioPorto kan identificere akut nyreskade på 10 minutter, og selvom behandlingen halter bagefter, fordi SCR testen først opdager nyreskaden, når op imod halvdelen af nyrefunktionen er forsvundet, så findes der stadig mange elementære behandlinger.

Har man opdaget at patienten har en nyreskade, så kan man undlade nyretoxiske lægemidler i behandlingen, man kan starte dialyse op til 2 døgn tidligere, samt flere andre metoder.
Og tidligt opdagede nyreskader, kan ofte vendes så patienten bliver helt rask igen. Var det 71.000$ En enkelt hæmodialyse patient kostede i 2006 for Medicare, altså kr. 400.000 årligt.



8/1 2012 22:14 fillandkill 651111



Kan se at slutningen stadig mangler i mit første indlæg. jeg brugte et kodetegn, for værdien større end, - og det resulterede i at indlægget blev cuttet... 2 gange..

Vi prøver at få afsluttet.
Svaret er ret enkelt, tænk på effekten af NGAL i guidelines, og en test der kun kan køres på Abbotts maskiner, på hvad det ville betyde for Abbott, når vi snakker om en test der har potentiale til mere end 5% af alle hospitalsindlage patienter. Det vil ihvertfald betyde, hvis Abbott havde eksklusive rettigheder til Ngal, som der var optræk til også med BioPorto, inden BioPorto så skiftede strategi, så ville det for Abbott betyde at der på stort set ethvert laboratorie SKULLE stå en Architect maskine.

Nå, det var mit input til en meget opløftende aktieanalyse fra Peter Aabo, den er bestået, og med pil op.

Har iøvrigt set på chatten, at der muligvis er 2 yderligere analyser af BioPorto på trapperne fra udlandet. Meget spændende..

Har du interesse for selskabet, er du selvfølgelig meget velkommen i BioPorto gruppen her på PI, med tilhørende BioPorto eksilchat
her kan du ret hurtigt få svar..

Fill



8/1 2012 23:11 investor1989 051120



Til alle biopotter. AU analysen idag er ikke en ny analyse. De henviser blot til PAA analysen



10/1 2012 06:37 fillandkill 051173



Dette studie fra Abbott kunne ligne en FDA godkendelse. http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-01/cumc-bia010612.php

Det kunne ligne det studie som skal få Abbott´s NGAL test godkendt hos de Amerikanske myndigheder, FDA. Det ville være meget glædeligt hvis det var tilfældet.
Abbott fik accept fra FDA om review af deres UNgal test, omkring April 2010.

Får Abbott godkendt deres test, så ville det i meget høj grad indikere at også BioPorto får en godkendelse.

Selvom der ikke er den store tvivl om at BioPorto nok skal få den godkendelse.Det er bare en masse arbejde og dokumentation, for at opnå godkendelse, The Ngal test er jo blot in vitro, altså udenfor kroppen.
Der er jo så altså ingen bivirkninger og des lige, så det er en meget simpel test i den forstand.

Det sjove i denne meddelelse er så, at de skriver at Abbott´s Ungal test er tilgængelig uden for USA, og at Columbia University and Cincinnati Children's Hospital have licensed uNGAL to Abbott for use in the diagnosis of AKI.

De nævner så ikke at det patent der var opnået, for at udlicensere dette til Abbott, netop er blevet tilbagekaldt hos EPO, pga. en indsigelsessag anlagt fra BioPorto..

Det er egentligt ret sjovt synes jeg..



10/1 2012 10:18 fillandkill 051175



Kunne iøvrigt være sjovt, og måske endda oplagt om BioPorto starter et samarbedje op med Mayo Clinic, når de igangsætter det multicenter studie som FDA kræver.

Det tidligere samarbejde de har haft taget i betragtning, og kravet fra FDA, at studiet skal foregå på US soil, så er det da absolut en mulighed.



11/1 2012 18:22 fillandkill 151272



Henning poster et meget interessant link i chatten idag.. - Kidney Disease: Improving Global Outcomes (KDIGO)- de er i øjeblikket ved at udarbejde de første AKI guidelines ever i USA. - jeg synes det er ret interessant at Kdigo nævnes i dette multicenter studie.
http://life-sciences.net/stories/1747971/Insights_on_urinary_NGAL_obtained_in_a_primary_care_setting.html#.Tw21zoH931c

Og et andet meget spændende link, http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=da&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.pressemitteilungen-online.de%2Findex.php%2Fschwere-nierenerkrankungen-frueh-erkennen-neue-biomarker-auf-die-probe-gestellt%2F





11/1 2012 18:34 troldmanden 251274



Ingen regner i hvert fald med ngal kommer i de nye kdigo guidlines der forventes offentliggjort her i jan. Så det vil være en KÆMPE positiv overraskelse hvis det sker.

Jeg tør ikke tro på det. Men det kunne være rart med Doctors kommentar til specielt nedenstående hvor ngal og kdigo er i en og samme sætning

6.4% of primary care patients exhibit normal kidney testing but increased uNGAL Urinary NGAL (uNGAL) concentrations vary according to age and gender Creatinine (Cr) excretion accentuates gender and age difference in uNGAL/Cr ratio uNGAL concentrations are dependent on liver cell integrity and inflammation uNGAL reflects the different stages of the novel KDIGO CKD classification



14/1 2012 20:36 Doctor 551523



Det er faktisk et ret spændende studie. Man har undersøgt 1000 patienter, der bliver behandlet på forskellige måder ved deres egen læge. Sandsynligvis for forhøjet blodtryk, diabetes og lignende. 6,4% af dem havde forhøjet uNGAL uden forhøjet creatinin. Det tyder således på subklinisk nyrepåvirkning, altså en nyreskade, man ikke tidligere har kunnet konstatere. Det er (i mine øjne) spændende, da man måske hurtigere kan gribe ind og skifte medicin på dem. Dette kan potentielt udsætte deres kroniske nyresvigt, CKD.

Desværre har de brugt et lidt lavt cutoff, kun 100 ng/L, hvilket i mange andre studier har været vist at kunne være udløst af et væld af ting. Man kan altså ikke entydigt konkludere, at det er nyrepåvirkning, det kan være andet.

Grunden til KDIGO nævnes her er, at de har lavet nogle definitioner for CKD, kronisk nyresvigt, og uNGAL stiger ved sværere grader af CKD.

Studiet underbygger den teori, jeg har nævnt nogle gange, altså, at der i fremtiden bliver mulighed for at skifte behandlingregime hurtigere ved at måle NGAL. Man kan sandsynligvis måle svag nyrepåvirkning, og reagere på det.

Så altså ikke så overraskende, men underbyggende NGALs store potentiale...

Mvh Doctor.



16/1 2012 20:35 troldmanden 051611



Hej Doc

Tak for din kommentar.

Så vi skal som sådan ikke lægge mere i KDIGO bemærkningen end som så.

Har lægerne bag studiet nogen forbindelse til Abbott/Alere siden de vælger at bruge så lav en cutoff? Hvorfor ellers vælge at lave et studie/publikation med så lavt et cutoff som nærmest hele branchen har sagt ikke kan bruges til en sikker identifikation af AKI

Med stor fare for jeg blot er bagefter så mindes jeg ikke at være stødt på denne folder fra Bioporto før selvom man af url kan se den stammer fra 2011

http://ngal.com/media/16709/ngal_leaflet_2011.pdf





TRÅDOVERSIGT