Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Fortum profit 2011


51280 akademikeren 11/1 2012 21:25
Oversigt

Her det lille energifirma fortum, som er røget i 15-16 Euro på A-Kraft hysteri. De vil sandsynlig yielde en Euro her til April så det er en 6-7 % man får der.

fortum
11/1 2012 21:30 Kristensen 151281Den har tidligere været debatteret livligt, som et godt value-play, hvilket den formentlig fortsat er. Men pt. er a-kraft ikke "hot" i Europa, hvor vi rider på den grønne bølge.

Måske vi kunne få nogle TA'er på banen? Fundamentalt er det svært at sige noget negativt.

Tal kan findes her: http://www.fortum.com/Lists/ArchiveLibraryList/Interi..11/1 2012 21:37 Mumtaz 051282Nogle du overvejer at købe kunne ikke forstå hvorfor den faldt men FA er jo i særklasse

sent from iPhone12/1 2012 09:17 TeamGarlic 351298Fortum er en dejlig Aktie med en overskuelig forretning, som de er dygtige til og forsøger at udvide geografisk.
Men aktien er stærkt ramt af debatten om A-kraft.
Efter at have kørt sidelæns i perioden september til medio november med faldende toppe, men stabil bund, så måtte aktien give efter og tabe til nyt niveau. Aktien blev handlet på laveste pris i 2011, hvilken er forsøgt testet igen. Vi ser faldende toppe, men svagt stigende bunde (vi snakker virkelig marginaler). Sidste optur var en stor snyder under lavere omsætning end vanligt.

Den kortsigtede investor afventer test af bund-niveau. Den langsigtede investor ser en langsigtet bund og tager udbyttet.

Endvidere kunne man inddrage det finske indeks i sin vurdering. Indekset har stigende bunde, men har ikke magtet at sætte nye toppe.

Jeg ville købe på svaghed i indekset - gerne ved tilbagefald til 1900-området. Men hold øje med udbytte-datoen ! Den bliver vigtig.
12/1 2012 13:49 actdk 451327Nu er jeg jo ingen verdensmester, men smider gerne et par charts - så kan andre jo tegne et par streger på dem og korrigere mine.

Vi er jo ikke end of month eller week, så skal man lige være obs på.

Nu er i jo til Value, og overvejende langsigtede så start med monthly - den blå linje er lidt interessant i forhold til hvor vi er nu.

På weekly er der et par niveauer man hvertfald skal være opmærksom på kan yde modstand.

Daily er der en descending triangle. Den tolker man jo ofte bearish, men mener typisk det vil være efter en optrend uden at have tjekket.
Den grønne support er dog lidt interessant, og et play kunne være at gå ind heromkring og ligge stop lidt under denne (for så vil trianglen i princippet udløses med target omkring finanskrisebund).

Så for at opsummere ligger den faktisk et interessant sted, men man bør sætte et stop et sted mellem 15 og 15,5. Nivauet mellem 17 og 18,5 yder modstand og igen oppe ved 2011 toppen.

fortum

fortum

fortum
12/1 2012 19:36 Tonny9 451339Men sammenligner du med RWE og EON, der også er faldet p.g.a. beslutningerne omkring A-kraft i Tyskland, så har Fortum været klart bedre til at modstå disse fald.

Det kan der sikker være flere grunde til bl.a. er det vel ikke endeligt besluttet at udfase A-kraft i Finland, Sverige m.m. på samme voldsomme måde som det er besluttet i Tyskland.

Jeg finder i øvrigt alle tre selskaber attraktive, men foretrækker Fortum og EON.

Jeg har selv solgt ud af RWE og købt EON i stedet og Fortum har jeg suppleret i til kurs 15,75 - 15,80.
Det får række indtil videre.

Skulle Fortum falde yderligere, uden der er ændret nævneværdigt på fremtidsudsigterne, er jeg klar til og supplerer igen længere nede.

Jeg tror at disse energiselskaber er undervurderet på langt sigt. Det samme mener jeg i øvrigt om mange teleselskaber og forsikringsselskaber.

Man skal i øvrigt ikke glemme, at Fortum er meget andet end A-kraft. Især producerer de meget el via vandkraft.
Jeg ved det ikke, men formoder, at det er en af de mest rene måder at producerer el på.
Tillige er det relativt enkelt og justerer på produktionen i forhold til det aktuelle elforbrug.
En justeringsmulighed der bliver mere og mere behov for, i forbindelse med sol og vind, hvor produktionskapaciteten jo er mere uforudsigelig.TRÅDOVERSIGT