Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Forklaring på naturgas fald


51286 Czyber 11/1 2012 23:26
Oversigt

Hej

Nu har jeg brugt rigtig lang tid, de seneste par måneder på at "studere" markedet. Indenfor råvarer kan jeg se at naturgas er faldet til det laveste niveau i et par år. Jeg har prøvet at søge lidt rundt på nettet efter svar, men jeg synes ikke jeg kommer frem til noget konkret.

Mine spørgsmål er følgende:

Hvorfor er naturgas faldet så meget (specielt fra jul og til nu) ?

Er det i denne tid en fornuftig investering, efter din mening ?
12/1 2012 00:33 Zip 351290Naturgas falder primaert baseret paa to faktorer:
1. Det har vaeret usaedvanlig varmt i North East og Upper Mid West (typisk det stoerste forbrugsomraade i USA for natural gas for opvarmning) i denne fyringsaeson saa demand er faldet, og
2. Bedre teknologi omkring udvinding (fracking) betyder udvidet supply.

Saa helt basal supply/demand situation. Jeg tror ikke du skal regne med den helt store stigning foer naeste saeson med mindre USA rammes af en mindre isstorm. Supply er simpelhen for stort pt.12/1 2012 00:39 centa50 051291vindmøllebranchen følger naturgaspriser.

så alt i alt skal vestas vel længere ned på sigt.12/1 2012 01:07 Zip 051292Min generelle holdning er at man boer holde sig fra selskaber hvis forretningsmodel er anhaengig af offentlig tilskud - enten direkte eller indirekte til deres kunder.

Saa laenge der ikke kan udvikles eller saelges til pris, der giver slutbrugeren en naturlig ROI ift andre energi former holder modellen simpelhen ikke i det lange loeb.

Branchens eneste mulighed er, at olien stiger til over $150 eller ppw forbedres gennem produkt udvikling. Begge forhold vil uden tvivl opnaaes indenfor den naermeste fremtid - spoergsmaal er bare hvor mange, der overlever inden dette sker. Forholdet omkring oliepris er ens for alle, mens jeg personlig tror Solar har de bedste options for produktudvikling og dermed vinde kaploebet paa ppw ift. vind.12/1 2012 10:52 Nippon1976 051315Lige nu er der mere naturgas på markedet end, der kan afsættes, hvilket betyder at prisen bliver ved med at falde og indtil demand overstiger supply vil der være lave priser. Demand sker ved at man f.eks omligger noger mere fra olie til gas, men der er store krafter i USD, der ikke vil den vej. Indtil vi har gaspriser på 5-6 USD skal man holde sig fra gasaktier, som NEC og QEC m.fl27/1 2012 14:16 Kenddinvare 052168Overvejende enig i Zip's forklaring om gas i Nordamerika. Man skal dog være opmærksom på at det nu er blevet lidt vinter og gasprisen begyndt at gå lidt op igen.
En af de faktorer der betyder noget for prisen i Nordamerika det næste års tid er at flere selskaber nu sætter en lille bremse i for at undgå overproduktionen.

Omkring 2008 var gasprisen i USA op til 5 gange så høj som nu og USA importerede en del LNG. Kun en lille del af gasproduktionen kom fra skifergas.
Denne produktion har især fra Marcellusområdet nærmest eksploderet blandt andet fordi selskaberne har skullet sikre deres rettigheder. Samtidig er det gået lidt langsomt med omstilling fra andre energikilder til brug af gas. Derfor overproduktion indtil nu.
Med en konstant faldende produktion fra eksisterende boringer er det forholdsvis nemt for udvindingsselskaber at holde den samlede produktion i niveau med forbruget og specielt nu hvor flere og flere kraftværker omstilles til gas fra olie og kul samtidig med at der også på køretøjer omstilles.
Med de store udvindingsmuligheder spredt over store dele af Nordamerika skal man dog ikke vente priser over 5-6$ før efter 2015, når tidligere importterminaler er omstillet til eksport.

Her kommer vi ind på at der pt. er tale om 2 ret isolerede gasverdner nemlig Europa/asien og Nordamerika.
I vores del af verden faldt et stort salg til USA hurtigt væk omkring 2009, samtidig med at høje gaspriser i 2008 havde fremmet store investeringer i gas. Derfor er gasmarkedet også her på lave priser i denne periode.
På lidt sigt må den meget store forskel i brændværdi i forhold til prisen mellem gas og olie naturligvis udlignes noget. Så for langsigtede kan man roligt forvente øgede gaspriser.TRÅDOVERSIGT