Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Opcon tecknar omfattande licensavtal i Kina


51791 MaxProfit 19/1 2012 13:57
Oversigt


Super spændende Aktie.....

Energi- och miljöteknikkoncernen Opcons center of excellence för kompressorteknik Svenska Rotor Maskiner (SRM) har tecknat ännu ett omfattande avtal i Kina baserat på SRMs ledande kompressorteknik. Avtalet, som tecknats med en ledande kinesisk aktör inom kyla, avser en tioårig licens med möjlighet till förlängning för tillverkning och global försäljning av miljövänliga kylaggregat som tagits fram av SRM. Avtalet följer på sommarens kinesiska genombrott på kylkompressorsidan.

I tillägg till den icke exklusiva licensen avseende försäljning av färdiga kylaggregat täcker avtalet även tio års leverans från SRM av de särskilt utvecklade kärnenheter som krävs för tillverkningen av kylaggregaten.

Utöver en mindre initial betalning på ett par miljoner kronor, kommer intäkterna vara avhängiga den framtida försäljningen av kärnenheter för produktion av kylaggregaten.

– Det här har stora förutsättningar att bli en betydande affär för Opcon under lång tid framåt. Kunden indikerar volymer som skulle innebära en försäljning från någon gång 2013 på i storleksordningen 10-40 miljoner om året för Opcon. Det här är ännu ett steg i vår strategiska satsning på Kina där Opcon under det senaste året tagit en rad steg för att få in vår teknik på den kinesiska marknaden. En satsning som börjar bära frukt, säger Rolf Hasselström, vd och koncernchef Opcon AB.

Svenska Rotor Maskiner (SRM), idag en del av Opcons affärsområde Renewable Energy, firade år 2008 100 år av industrialisering och utveckling av teknik för effektiv och resurssnål energianvändning. SRM bildades redan 1908 som AB Ljungströms Ångturbin, för att utveckla den dubbelroterande ångturbin som uppfunnits av Birger Ljungström och som senare såldes till det som idag är turbintillverkaren Siemens Industrial Turbomachinery AB. SRM har under hundra år utvecklat en rad produkter för världsmarknaden och har ända sedan 30-talet utvecklat kompressortekniken med stora licenstagare som Atlas Copco, Hitachi, IR, Carrier, York, Trane, Kobelco m.fl. Den tekniska grunden utgör idag en viktig del i affärsområdet Renewable Energys satsning på Waste Heat recovery och produktion av el ur spillvärme med bland annat Opcon Powerbox.

http://www.opconab.com/web/Pressreleaser_1_2.aspx?rid=630779

http://www.opconab.com/web/Opcon_SE.aspx

Sendt fra ProInvestor gruppen



19/1 2012 13:58 MaxProfit 051792



Första Opcon Powerbox-ordern till Ungern

2011-12-19

Opcon ska energieffektivisera ett ryskägt stålverk i Ungern, där el kommer att produceras från spillvärme.Ordern är den första från Ungern på en ångdriven Opcon Powerbox WST för produktion av CO2-fri el från spillvärme för installation vid det ryskägda stålverket ISD Dunaferr i Dunaújváros. Ansvarig för installationen är Opcons ungerska partner Elco som är ett välrenommerat ingenjörsföretag som bl.a. säljer, installerar och servar "turn-key" lösningar inom elområdet, med 140 anställda och verksamhet i Ungern, Rumänien och Bulgarien.

http://www.opconab.com/web/Forsta_Opcon_Powerbox-ordern_till_Ungern.aspx



TRÅDOVERSIGT