Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

En Syg Bank + En Syg Bank = En Stor Syg Bank


52082 Media 25/1 2012 22:16
Oversigt

Jeg kan ikke helt forstå, hvorfor nogle tror fusionen imellem to syge banker helbreder deres problemer.

Kan nogle forklare det?

Faktisk burde kursen i dag halveres, da ingen af dem overlever.

Men selvfølgelig, efter fusionen krakker kun en bank.25/1 2012 22:51 malurt 152084Du bør nok sætte dig ind i hvad der skal ske inden du drager dine konklusioner.25/1 2012 23:05 Media 052085Har de nedbragt giftige udlån til landbruget og til spekulanter i ejendomsmarkedet efter fusionen i dag?

Er de blevet mere solvente efter fusionen i dag?

Kan de trække mere på skatteydernes penge efter fusionen i dag?

Kan du forklare mig, hvorfor det er en genistreg, at to krakbanker fusionerer i dag?

Er det fordi, så krakker kun en bank?26/1 2012 02:04 malurt 652098ja det forventes, at de i dag er blevet mere solvente og mere likvide.
Genistregen i at de 2 krakbanker fusionere er at staten garanti til finansiering af udlånsoverskudet bliver forlænget, og dermed kan kollegabankerne tegne ansvarlig kapital og banken kan desuden se frem til nytegnet aktiekapital.

Total set øges solvensen med mere end 500 mio og likviditeten er sikret de næste 3 år.

Gå du bare i gang med at træne i at læse børsmeddelelser inden du begynder at give gode råd om noget du ikke forstår.26/1 2012 14:26 Media 152113Danske Bank er uenig med dig:
http://borsen.dk/nyheder/artikel/1/224245/analytiker_aktiekursen_paa_vestjysk_bank_er_alt_for_hoej.html

De har udlånt så mange milliarder, at 500 mio. kr ikke hjælper ret meget.

:−)28/1 2012 16:11 cfrimodt 052233Om fussionen (og især konverteringen af hybrid kernekapital til aktier samt den efterfølgende kapitaludvidelse med fortegningsret) er en genistreg eller det stik modsatte afhænger helt af hvilken interessentgruppe man tilhører:

* For kunder, kreditorer, staten og resten af finanssektoren er den en genistreg, da den nytilførte kapital og lånegaranti fra staten sænker risikoen for en konkurs i en eller begge banker (og de to bankdirektører samt bestyrelsesmedlemmerne sidder sikkert og klapper i deres små griske hænder).

* Men for aktionærerne er det jo en sand katastrofe, da deres aktier bliver så udvandet at det er til at tude over. Inden fussionen+konverteringen+aktieudvidelsen handledes Vestjysk bank aktien til kurs 15, mens indre værdi var ca 135kr, dvs k/IV på 0,11. Markedsværdien var ca 160mio kr, så når først staten har konverteret lån for ca 300mio kr til aktiekapital, og der yderligere er gennemført en aktieemmision til ca 300 mio kr, vil ens aktier værd udvandet ca 5 gange (groft overslag), så kurs 15 svarer til en K/IV på noget omkring 0,5-0,6 efter al fussion+konvertering+emmision.

Derfor er det mig også ubegribeligt, at kursen røg op i 30 på nyheden om fussion mv (det svarer jo så til en k/IV på ca 1 efter al ståhejet).

Aktien var super billig inden fussionsplanerne (som aktieugebrevet helt korrekt konstaterede for et par dage siden) - også selv om der var risiko for konkurs. Men med nyheden om konverteringen og emmisionen er den blevet alt for dyr, og Danske Markets kursmål på 5 er i min optik en fair pris.

Mvh Casper, der (desværre) solgte sine 4000stk omkring kurs 16 efter det kom frem, at ledelsen arbejde kraftigt for en kapitaludvidelse og/eller konvertering af hybrid kapital til aktiekapital trods en solvensoverdækning på 2.9% selv efter nedskrivningen på de 500mio kr.
Jeg have ikke fantasi til at forestille mig, at markedet kunne være dumt nok til at tage positivt imod den konvertering og kapitaludvidelse, som ledelse har bragt i stand fordi deres interesse er modstridende med aktionærernes (de er jo glade når bare deres job og høj løn er reddet, så skidt være med at aktionærenes ejerskab over banken udvandes).TRÅDOVERSIGT