Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kinesisk domstol afviser AMSC i patent sag mod Sinovel


52670 troldmanden 6/2 2012 14:04
Oversigt

Helt igennem utroligt at den kinesiske domstol blankt afviser AMSC selvom de har mail korrespondancer som viser at Sinovel ledere har tilbudt en tidligere AMSC ansat at stjæle koder og sælge dem til Sinovel. Og den tidligere ansatte har da også indrømmet alt og sidder nu i et fængsel. Men nej. Det er altså ikke nok bevis til Sinovel , Kinas største vindmølle producent og verdens næst største lige efter vestas, taber sagen.

Alle de vestlige producenter, inkl de store underleverandører burde nu gå sammen om at bekrige de kinesiske producenter ALLE steder uden for Kina. Simpelthen tæppebompe dem med patent sager og erstatnings sager. For det er meget muligt de kinesiske domstole vælger stadig at vende det blinde øje til til hvad der ligner en sole klar sag. Men det gør de vestlige domstole altså ikke.

http://www.rechargenews.com/business_area/finance/article301815.ece



6/2 2012 14:13 troldmanden 052671



Vestas øger ordre på kinesiske vindmølle tårne

Vestas har en ramme aftale med den kinesiske tårn producent Titan wind energy. Den ramme aftale har vestas netop udvidet med 36%.

Vestas skal aftage mindst 185 tårne i 2012 og 350 tårne i 2013 og igen i 2014. Per jan var der ordre på 65 tårne til levering i år.

Vestas bruger typisk mindst to forskellige leverandør. Og det formoder jeg også de gør på tårne i Kina. Ellers så vil det i hvert fald være skuffende med kanp 400mw til levering i år.


http://www.rechargenews.com/energy/wind/article301846.ece



9/2 2012 23:04 Aspekulant 152856



Det er desværre ikke kun AMSC der kæmper med industri spionage og tyveri fra Kina/Asien. DuPont kæmper med eks ansatte der har solgt industri hemmeligheder til Kinesiske virksomheder.

Justitsministeriet i US kom i går med denne meddelelse:

"U.S. and Chinese Defendants Charged with Economic Espionage and Theft of Trade Secrets in Connection with Conspiracy to Sell Trade Secrets to Chinese Companies
U.S. Citizens Alleged to Have Conveyed Valuable DuPont Technology to Companies Controlled by the Government of the People's Republic of China"

http://www.justice.gov/opa/pr/2012/February/12-nsd-180.html

Det drejer sig om teknologi til at fremstille Titanium dioxide pigment vha klorid processen, som er mere effektiv og renere end sulfat processen. Disse teknologier som de vestlige virksomheder har udviklet er en af faktorerne, der betyder de stadig er foran kineserne, som tilsyneladende foretrækker at stjæle fremfor at bruge penge på R&D.

En af de kinesiske virksomheder der er anklaget, er i gang med at bygge en fabrik, der kan producere ca 100k ton TiO2 om året.

Dupont sidder på omkring 23% af markedet for TiO2 pigment, og hvis I ikke helt kan placere hvor i har hørt navnet før, er det sikkert fra handlen hvor de købte danske Danisco.

Jeg har for interesserede tidl. omtalt branchen, med fokus på Kronos Worldwide, som har en markedsandel på ca 10%:
http://www.proinvestor.com/boards/47578/Kronos-Worldwide-Q3-og-Titanium-dioxide-%28TiO2%29



TRÅDOVERSIGT