Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Millionærklubben som inspiration til nye tanker.


53041 HeyimnotCram 14/2 2012 23:53
Oversigt

Det er altid spændende at modtage inspiration fra andre, og det er jo dybest set også derfor vi besøger dette site, som Akademikeren stiller til rådighed for os alle. Hver morgen hører jeg radioprogrammet millionærklubben og for nogen tid siden havde de besøg af porteføljeforvalter fra Nykredit, Mogens Vad, der sagde noget som jeg fandt meget interessant. Han fortalte om, hvorledes at de kinesiske lønninger var i kraftig stigning. Hele 15% p.a. Dette var forårsaget af den klassiske mekanisme mellem udbud og efterspørgsel. Jeg fik nu den tanke, at dette er problematisk, da hele driveren bag den økonomiske udvikling i Kina jo netop har været et lavtlønnet proletariat. Og når en driver forsvinder hvad sker der så? Dernæst slog det mig, at de stigende lønninger vil presse indtjeningsmaginerne i de kinesiske virksomhed, der vil blive nødt til at hæve priserne på de produkter som de producerer. Det afføder et nyt spørgsmål. Vil stigende lønninger i Kina give inflation i Europa? Jeg synes det er meget godt spørsmål da ECB jo har til opgave at hindre inflation. Og kan stigende lønninger i Kina så betyde stigende renter i Europa?
Jeg kender ikke svarene på de spørgsmål, som jeg rejser, sådan lidt retorisk. Men jeg synes det spændende at danne nye teorier især om fremtiden. Bagklogskab er der ikke nogen, der kan bruge til noget. Radioprogrammet kan høre her: http://arkiv.radio24syv.dk/video/4415763/millionrklubben

I et senere program afviser Mogens Vad mine teorier. Men han kan jo tage fejl.



15/2 2012 09:02 Dilbert 053046



Der er jo andre muligheder end at varer bliver lavet i Kina. Jeg har læst nogle statistikker der viser at produktionen af visse varer allerede er eller ved at blive rykket fra Kina til andre lavtlønslande. Lande der nu er billigere end kina, fx philipinerne.



TRÅDOVERSIGT