Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

turin on TA


53093 turin 16/2 2012 11:21
6
Oversigt

I modsætning til hvad mange tror, har jeg meget stor respekt for dygtige TA'ere. Hvad jeg ikke har respekt for, og det er størstedelen af TA'ere på diverse aktiesites, er hvad jeg vil kalde hobby-TA'ere. De der finder et enkelt estimat og ud fra det siger at: "Nu skal kursen op eller ned eller måske noget midt i mellem".

TA er ikke en eksakt videnskab. Var det bare så enkelt ville det jo være at slå op i en formelsamling og se hvordan man tjener kassen.

De få dygtige TA'ere jeg har mødt, har en forståelse for at det er en statistisk metode, hvor hvert element må passe ind for at give mening. Det nytter ikke at sige at nu viser mit hjemmelavede "death-cross-doji-harami-turtle-soup-rising-wedge" at kursen kommer til at falde. Var det bare så enkelt, ville de mennesker jo tjene kassen. Hvorfor gør de så ikke det? Hvorfor mon ikke?

- turin



16/2 2012 11:27 Sukkeralf 353094



Eneste TA guru jeg har respekt for er Centa50 - lader til at han virkelig er kommet helt ind til kernen i denne knapt så eksakte videnskab.

Nej ved heller ikke hvad man skal bruge alle disse indlæg til - retninger hopper og danser i alle retninger, så man efterhånden bliver helt rundtosset af at læse med herinde.

Var det en karuseltur man ønskede sig, så foretrækker jeg stadig the real deal i Tivoli eller på Bakken !!

Mvh
Sukkeralf



16/2 2012 12:40 HeyimnotCram 253098



Jeg må indrømme, at jeg også har noget svært ved at forstå, hvordan fortidige kurser kan sige noget fremtidige kurser uafhængigt af de fundamentale forhold. Jeg mener at kursudviklingen er en afspejling fundamentale forhold, der trender i en bestemt retning. Eksempelvis at virksomheden Apple bliver ved med at overraske med earnings, der overgår forventningerne og dermed giver anledning til en højere kurs. Eller eksempelvis mareridtsvirksomheden Vestas, der konstant skuffer på alle mulige måder og derfor giver anledning til en konstant faldende Aktiekurs. Og set i det lys kan man da godt tegne nogle streger på et chart og drage en konklusion.

Jeg synes godt man kan konkludere at en virksomhed som Vestas, der skuffer, har tendens til at blive ved med at skuffe og det kan ses i aktiekursen som en trend. Og en virksomhed som Apple, der konstant overrasker positivt og så har tendens til forsat at overraske positivt, hvilket igen vil afspejle sig i en trend i kursen.

Hvad angår Centa50 og de vilde kursmål, der kommer. Så synes jeg egentlig at de kan være meget morsomme især når de rammer plet. Også set i lyset af de mange lærde indlæg, der rammer helt ved siden af.



16/2 2012 12:49 cyber 353099



Jeg synes, det er fint, at folk øver sig, vi ved alle, at investor-indlæg skal tages med et gran salt, også dem der ikke omhandler TA.

sent from iPhone



16/2 2012 14:19 Nippon1976 553103



TA er ikke så svært, men som som også nævnes, så er det ikke en eksakt videnskab, den stiller bare the ods in your favour.
Det er noget at det letteste i verden, at tage et chart og læse det,hvorfor har den faldet der osv. Det der er svært, er at spå om fremtiden.
Det man kan bruge TA til det er, at læse trends, momentum og modstand/support..

Trend siger sig selv, stigende bunde og toppe giver en uptrend og omvendt giver downtrend.

Momentum kan aflæses bl.a med trekanter, men også kryds på glidende gennemsnit kan bruges til det.

Modstand/støtte bruger kan man bruge til at aflæse hvor går de store ind og ud. Stor vol. giver typist mostand/støtte linjer, men også gaps kan bruges som modstand/støtte.

Her et eksempel på mit sidste køb. En rissing wegde indikere at prisen er steget for hurtigt inde for en uptrend, hvilket betyder at det må korrigere ned til bunden af trendlinjen igen. Wedgen er valid fordi den har midt tre støtte punkter til hver linje. Samtidig har vi et shooting star som sidst candle, som også er berish.

Betyder det at instrumentet ikke kan stige ydereligere? Nej, det betyder bare, at der er gode ods for, at den falde. Stiger kursen over toppe af shooting staren, så er faldet aflyst og man bør hoppe ud og afvente nyt entry.

Falder kursen yderelige og beyder bunden af wedgen, så har vi momentum og et yderligere købssignal.




16/2 2012 15:03 turin 053110



Fint nok, at du siger at moment kan aflæses af trekanter. Jeg kan den ondehyle mig se mange trekanter på din fine graf. Hvilke er det jeg skal være opmærksom på?



16/2 2012 15:25 Nippon1976 053115



Her er indtegnet nogle trekanter, man kunne have handlet på-




16/2 2012 16:16 turin 153121



Fortæl mig hvordan man han handle på det mikado-spil!

- turin



16/2 2012 18:28 Nippon1976 053129



En er entries eller setups.... Så gælder det bare om at finde gode exits, og så har man tjent penge



TRÅDOVERSIGT