Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Stigende oliepriser


53229 FredeInChina 20/2 2012 07:52
0
Oversigt

Jeg tror hurtigt man kan blive enige om at olie er noget som konstant bliver mere begrænset. Dette må der kunne drages nytte af. Formålet med dette indlæg er at liste samtlige virksomheder, hvis profit korrelere med olieprisen og måske endda deres korrelations koefficient.

EDIT:
Hvad kan man bruge det til? Jeg mener, at det vil være nemmere at forudse en højere/lavere indtjening hos pågældende virksomheder endda før et eventuelt kursfald/stigning.

Jeg er ikke matematiknørd og har ikke selv tid til at udarbejde en rapport for hver virksomhed eller forstand på præcist hvilke virksomheder, der nyder gavn af dette, men hvis nogen er interesserede eller måske allerede har det liggende, så er dette en opfordring til at dele :)

Følgende er et udkast til virksomheder, som jeg tror nyder gavn af højere oliepriser:

VWS - Højere oliepriser betyder større behov for alternativ energi.

Novozymes - Samme som VWS.

Statoil - Ikke undersøgt, men jeg har en idé om at Statoil selv står for olieudvinding, derfor stiger priserne hvorimens omkostninger forbliver de samme. Korrelations koefficient må være tæt på 0,5 da Statoil både er oliesalg og detailsalg på servicestationerne. Dette udvander koefficienten, som ellers måtte være i nærheden af 1.

Maersk - Samme hypotese som Statoil, dog med større udvanding idet Maersk har mange forskellige sektorer. At Maersk også har shipping kunne også gøre tallet mere neutralt, men hvis man bruger egen olie bør en forhøjet oliepris forblive i Maersks favør.

EDIT: Glemte lige at tilføje link http://borsen.dk/nyheder/oekonomi/artikel/1/225944/stoerste_trussel_mod_olieforsyningen_i_40_aar.html



20/2 2012 10:20 053231



Der er også en effekt af den faldende Euro overfor dollaren, så faktisk står EU nu overfor den dyreste oliepris nogensinde. Det påvirker industrien negativt. Kan give inflation og gør varerne dyrere.



20/2 2012 12:04 actdk 053232



Statoils tankstationer hører til en særskilt virksomhed - Statoil Fuel & Retail.



20/2 2012 12:15 Beeblebrox 053235



MAERSK
Uden at vide det tvivler jeg stærkt på at Maersk Shipping bruger 'egen' olie. Der er tal her der viser at 2008 tallene var 13 mio tons fuel brugt i hele maersk gruppen.
http://www.maersk.com/Sustainability/EnvironmentAndClimate/Pages/EnergyConsumption.aspx

STATOIL/MAERSK
Det jeg generelt synes du mangler i ligningen er at udvindingen vil falde for hele sektoren. Det er i hvertilfælde teorien når man taler svindende olieressourcer. Jeg antager at lige netop statoil qua deres nyfundne reserver har en lillebitte kortsigtet fordel.

DSV/MAERSK (Shipping)
Her er mit bud at det påvirker negativt, da transport alt andet lige vil ende med at blive så dyrt at transportsektoren må skrumpe.



TRÅDOVERSIGT