Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Listen til Nohope - år 2


53311 collersteen 21/2 2012 16:39
Oversigt

Hej Nohope og andre interesserede.

Så fandt jeg lidt tid i kalenderen til lige at skrive lidt om udviklingen på listen igennem år 2011.

Nye læsere kan læse sidste års indlæg her
http://www.proinvestor.com/boards/38884/Listen-til-no..
(hvori der også kan findes et par links til tråden da listen i sin tid blev oprettet)

Årets udvikling kunne ikke leve op til udviklingen sidste år der jo gav et afkast på den rigtige side af 25%.
Det blev til negative afkast i alle 3 grupper, på henholdvis -7%, -13% og -21%
"Konkurrent-udviklingen" kan man i lighed med sidste år finde hos eks. small cap denmark inv.forening:
KFMX-indekset har ifølge smallcap dk udviklet sig således:

"Foreningens afkast for 2011 blev -27,1%, svarende til et tab på 50 mio. kr.
•Årets afkast og resultat afspejler de vanskelige aktiemarkedsforhold i 2011. Danske small cap aktier (KFMX indekset) faldt i 2011 med 25,8% og danske large cap aktier (C20 indekset) faldt med 14,8%."

Og her fra inv.selskabet SmallCap DK:
"Årets resultat før skat blev -95 mio. kr., svarende til en forrentning af primo egenkapitalen før skat på -23,4%. Resultatet skal sammenholdes med et fald i KFMX-indekset, selskabets benchmark, på 25,8%."


I det lys kan man jo kun glæde sig over et minus på 7% på den del af porten som jeg kender bedst, hvori man også skal korrige for DLH-emissionen og lidt udbytter hist og pist. Samlet rykket det dog nok kun resultatet i positiv retning med mellem 0 og 1%-point.

I lighed med sidste år skal man være opmærksom på at listens kommentarer stadig er dem fra starten i 2010.
Ligeledes er det en køb og behold liste. Dvs. der bliver ikke udskiftet/tilkøbt, hvilket jo et eller andet sted også har betydning for resultatet.
DLH, sjgr, sbs ville nok være blevet solgt fra eller reduceret i løbet af de 2 år der er gået, da nyheder om Emission og andre ting fremkom. Det havde muligvis forbedret resultatet en smule.
Man må dog også erkende at hvis det ikek var for køb og behold havde man nok ikke fået den fulde stigning med i aktier som Satair, Unibrew m.m.
Det er jo altsammen svært at sige - særligt her i bagklogskabens lys. SJGR havde jeg dog med garanti dumpet på katastrofemeddelelsen. Kurs 6 er nok lidt for optimistisk som salgskurs, men kurs 3-4 ville det i hvert fald have været muligt at komme ud på efter meddelelsen
Men nok om det. Man kan reelt set ikke bruge det til så meget idag.

Skulle jeg lave samme liste idag ville jeg nok også udelade et par enkelte af de aktier, der er steget "meget" eller alternativt blot undervægte dem.
Eksempelvis er GN måske nok i mine øjne ved at løbe lidt tør for saft og kraft og potentiale ift. risiko.

Jeg overvejer også at opdatere kommentarerne på de enkelte aktier, ligesom jeg nu også arbejder på en særskilt småbankliste.
Alternativt skulle jeg måske også blot lave en fuld revision af listen her?


Men se selv videre i pdf'en - det hele giver egentlig sig selv. Og husk også at se de tidligere indlæg fra år 0 og 1. Der står også et par interessante ting (hvis jeg nu selv skal sige det)

Mvh
collersteen

P.S. (gentaget fra sidst, da jeg synes det er ganske fint)
Aktiemarkering og placering af indlæg er blot en kopi af det oprindelige indlæg, så de kan findes samme sted, hvis det en dag bliver nødvendigt. Der er ingen større bagtanke udover at det vil være sundt for Nye Investorer at få denne aha-oplevelse inden man bliver drevet ud i all-in gambling på de "populære aktier". Investering drejer sig om fornuftigt spredning og det lange seje træk for 99% af aktieinvestorerne - og det er desværre også for langt de fleste af os et langt sejt træk før vi opdager/lærer det.... :(

pdfListen_til_Nohope___2012___Kopi.pdf21/2 2012 18:07 collersteen 053314Læg iøvrigt mærke til at skæringsdatoer er ca. medio januar og dermed følger performance osv. ikke helt kalenderåret. Kan måske betyde lidt i sammenligningen med small cap.21/2 2012 23:12 Occam 253335Det føles som et loppemarked at se på den liste. Der er utvivlsomt gode sager imellem; men de står inde mellem alle de kedelige ting.

Jeg prøvede at sortere aktierne efter 2 års performance:

Katastrofe: < -50% 6 stk
Ringe: -50% til -25% 8 stk
Nul: -25% til +25% 11 stk
Gode: +25% til 50% 1 stk
Flotte: 50% til 100% 5 stk
Super: 100%< 5 stk

Som allerede gennemsnittet viser, så blev man ikke rig af at købe hele marskandiserbutikken. Men kunne man have fundet en picking strategi?

De 5 super performere er: Satair, Glunz&Jensen, Berlin 3, SP Group, Royal Unibrew

De 5 flotte er: UIE, Thrane, AO Johansen, LL, GN.

Havde de noget som helst til fælles, som man havde en chance for at identificere?

Jeg kan få øje på de to elektronikvirksomheder, Thrane og GN, der har et potentiale for ekspansion. Men Glunz kan jeg slet ikke forstå - omsætningen er halveret over 10 år.

Og hvordan skulle man kunne forudse, at Odin ville slå Harboe med flere længder?

---

Min konklusion er, at small og medium cap kræver en ekstra risikopræmie.TRÅDOVERSIGT