Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Udbytteskat fra US aktier 15% aconto søge retur/kompensering


53704 Aliaz 1/3 2012 11:29
Oversigt

Jeg har haft tab på aktiehandel for 2011. (Handler via Nordnet).
Der er trukket 15% aconto-skat vedr. udenlandsk udbytte.

Denne betalte skat kompenseres man ikke for i den samlede skattebetaling så vidt jeg kan se, hvilket jo er tilfældet vedr. aconto udbytteskat for danske aktier.
I skatteberegningen har jeg angivet størrelsen af den betalte acontoskat vedr. udenlandsk udbytte.
Jeg kan ikke helt greje om jeg får kompensation for den betalte skat - blot først ved fremtidig positiv aktieindkomst... eller jeg nødvendigvis skal i gang med at tilbagesøge acontoskatten?

-Jeg har søgt på skat og udenlandsk indkomst og har fundet en blanket, men det er vel ikke denne jeg skal bruge til tilbagesøgning af udbytteskat?

Iøvrigt har Nordnet indberettet udbytter og betalt udbytteskat, så blanketten for udenlandsk indkomst er vel ikke nødvendig? (Der er ikke anden indtægt fra udlandet).1/3 2012 12:54 Doji 053713Hvis du ikke får svar herinde, så kan du altid spørge Told&Skat. De er måske ikke altid hurtige, men jeg har da altid fået et svar tilbage.1/3 2012 16:20 Aliaz 053749Jep, men ville helst undgå det da de er ret langsomme :)1/3 2012 13:50 golfhouse 053720Du kan også stille spørgsmålet, på www.amino.dk der er en helt masse revisorer, som gerne hjælper :−)1/3 2012 16:20 Aliaz 053750Tak for linket. Kan være jeg prøver det.1/3 2012 15:45 Tonny9 053743Jeg ved det ikke. Noter dig lige det.

Men jeg vil tro, at du ikke har mulighed for og modregne dit aktietab i de udenlandske udbyttebetalinger.

At kunne modregne tab er jo en "ret" du har i Danmark, ikke en "Worldwide ret".
Der gælder jo mange forskellige regler omkring dette rundt ude i verden.

Omvendt, så fortaber du heller ikke din ret til modregnin, men det bliver kun i dit danske skatteregnskab du kan gøre det.

Men du har ret i, at der er endnu en "detalje" man skal være opmærksom på, når man investerer i udenlandske aktier og igen er man dårligere stille i forhold til og investerer i danske aktier.

Husk lige alle disse "detaljer" når bankrådgiveren så gerne vil have at man køber udenlandske aktier.

Jeg siger ikke at man ikke skal, men man skal bare være klar over at man, alt andet lige, er dårligere stille og har flere omkostninger når man køber udenlandske aktier og det svinger fra land til land, hvad der i praksis er af omkostninger m.v.1/3 2012 16:25 Aliaz 053751Hej Tonny9. Jeg bliver helt sikkert ikke beskattet med differencen fra 15% og op til 27%/42% pga. tabet overstiger str af udbytter, men det er også spørgsmålet med de 15%.
Hvis jeg ikke søger dem tilbage fra udlandet, får jeg så blot lov til at tjene et beløb (aktieavance) svarende til de 15% aconto udenlandsk udbytteskat i fremtiden, som så ikke skal beskattes.1/3 2012 18:31 Tonny9 053762Ja det er et godt spørgsmål, så jeg spurgte lige min revisor.
Det korte svar er, at hans syntes også det var et godt spørgsmål. D.v.s. han kendte heller ikke svaret.

Hvis nu lige vi opsummerer, så opstår problemet ikke hvis man har et overskud, så der skal betales mere i skat end der er betalt i udenlandsk skat, idet skattevæsnet så blot modregner den udenlandsk betalte skat inden de beregner den danske skat (når vi taler USA aktier intet andet).

Problemet opstår når man skal fremføre et underskud.
Man kommer således i en situation, hvor man har betalt udenlandsk skat, selv om man reelt har underskud og ikke burde betale skat (i Danmark).

Under alle omstændigheder, så tror jeg ikke der er noget og gøre ved den udenlandske skat.
Spørgsmålet er udelukkende, hvordan indgår den udenlandsk betalte skat i det danske underskud.

I værste fald mister man fradraget, for betalt udenlandsk skat, for der er ingen dansk indtægt og modregne fradraget i.

Jeg kan godt se problemstillingen, men kender ikke svaret.
Hvis jeg finder ud af det, så opretter jeg lige en tråd med svaret.

Godt spørgsmål........

1/3 2012 21:20 Aliaz 053768Det opsummerede er korrekt.
Man kan helt sikkert søge de 15% tilbage, men noget fragår nok til udgift for tilbagesøgningen.
Jeg kan godt vente på pengene, men vil gerne være sikker på jeg får "kredit" for det.1/3 2012 22:31 Tonny9 053771Du mener at man kan søge den udenlandske skat retur, fordi man samlede har et tab?

Det tror jeg ikke, med vægt på - tror ikke.
Men hvis man kan, så skal man vel betale det samme for at banken klarer papirarbejdet som når man f.eks. søger for meget betalt a/c skat retur på udbytter og det er normalt kr. 500 pr. Aktie pr. gang.

Grunden til jeg tvivler er, at dit tab i Danmark er USA uvedkommen, måske bortset fra, hvis dit tab også er på USA aktier.
Det forudsætter også, at der er fradrag for tab også i USA. Det ved jeg ikke om der er.
De har jo ikke nødvendigvis de samme regler som vi har i Danmark.

Jeg tror de holder sig til det der er aftalt i dobbeltbeskatningsaftalen, nemlig at USA skal have 15% af et udbytte.
Det underbygges vel også af, at de jo heller ikke får nogen skat af en eventuel gevinst ved salget af USA aktier, det tilfalder det danske skattevæsen, så hvorfor skulle de så accepterer at modregne et tab?

Så jeg tror alså stadig, at de 15% som USA tager i udbytteskat de skal betales til USA uanset om man så ellers har et positivt eller negativt åreregnskab på sine aktiehandler og udbytter i øvrigt.
Jeg tror det er USA uvedkomment.

Som jeg læser det du skriver, så forudsætter du, at du kan søge dit aktietab modregnet i det beløb USA skal have i skat, på dine udbytter fra USA aktier.
Den forudsætning tror jeg ikke er rigtig.
Alene af den grund, at hvis der skal være symetri i det du siger, så skal en eventuel fortjeneste på USA aktier også, i et eller andet omfang, beskattes i USA og det gør de jo ikke.

Men tilbage er så, hvordan man behandler det skattemæssigt i Danmark?????

P.S. Jeg håber ikke vi taler forbi hinanden.TRÅDOVERSIGT