Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Til Spekulanten...


5396 23/3 2009 13:04
Oversigt

ed den nuværende pris på ca. 0,7 kr. pr. tegningsret og en udstedelseskurs på 1,76 kr. for en ny aktie, kan nye aktier i SAS købes for ca. 2,46 kr. - væsentlig under den aktuelle kurs på ca. 3,40 kr. pr. aktie. Der er herved mulighed for en betydelig gevinst ved at sælge aktien og i stedet købe tegningsretter.

Læs mere her:
http://www.jyskebank.dk/jb.asp?id=296956



23/3 2009 23:22 malurt 05494



det var en chokerende udvikling for både aktiekurs og især tegningsretterne i dag.

Men der er 2,3 mia. tegningsretter, hvoraf halvdelen ligger hos staterne, så potentielt er der vel over 1 mia. stk tegningsretter i spil.

Når kursen var 17 før emissionsbetingelserne blev offentliggjort og SAS forlanger ca. 25 kr. i ekstra kapital pr. aktie, får det selvfølgelig mange aktionærer til at overveje situationen, og nægte at deltage.

På den baggrund er det underligt, at aktiekursen i sidste uge fik lov til at stige til 4 kr, hvor kursen før tegningsretterne fragik indikerede, at kursen skulle være 2,80 og tegningsretterne skulle værdisættes til 1,00 før en evt. emissionsrabat. De der havde aktier i sidste uge, må man da formode solgte dem før de i dag sendte tegningsretterne på udsalg til omkring 0,50 øre stykket.

En anden underlighed i dag var, at kursen på tegningsretterne generelt var væsentligt højere i Stokholm end i København. Hvad det skyldes og hvorfor der ikke skete den normale arbitrage kan jeg ikke gennemskue; men måske skyldes det, at de store investorer hovedsageligt handler i Stokholm og at handlen i København modsat er præget af mindre investorer - jeg ved det ikke.

Resultatet af dagens handel blev en kurs på aktien på omkring 3 kr og en kurs på tegningsretten på omkring 50 øre.

Det kan give anledning til lidt overvejelser. Ved kurs 3,00 vil SAS få en markedsværdi på ca 7,4 mia. Før emissionen og ved kurs 17 var markedsværdien 2,8 mia, hertil skal lægges emissionsprovenuet på 4 mia. I forhold til kursen før emissionen virker kurs 3 derfor ikke opskruet.

Tegningsrettens teoretiske kurs ved en aktiekurs på 3,00 er 1,20; med lidt tegningsrabat m.v burde den vel så handles omkring 1,00 kr., men nej, den blev banket ned til det halve. Formentlig af frygt for alle dem der skal sælges i løbet af ugen.

Hvis vi holder fast i, at kurs 3 er en fair pris på SAS - på den kortere bane - kan der være grund til at overveje ren spekulativ køb af tegningsretter med henblik på salg, når tingene er normaliseret.

En tegningsret til 50 øre plus nytegning af en aktie til ca. 1,80 giver 2,30. I forhold til aktiekursen på 3 giver det en fortjenestmulighed på 70 øre eller ca. 30% af investeret kapital. Hvis aktiekursen falder til 2,30 er gevinsten forsvundet.

Risikoen er derfor, at aktiekursen falder til under 2,30 og det kan ske, hvis der kommer et stort udbud af aktier efter emmissionen. Det seneste eksempel jeg på stående fod kan huske, hvor emissionen gik helt galt, er Pharmexa, hvor emissionskursen var 5 og aktiekursen nu er under 1. Men tilfældet Pharmexa var specielt, dels blev der kun tegnet en brøkdel af de udbudte aktier og dels har Pharmexa efterfølgende måtte opgive væsentlige projekter i piplinen.

Der er vist ingen tvivl om, at SAS emissionen bliver fuldtegnet og der er vist også bred enighed om at 2009 og 2010 kan blive svære år for SAS. Det sidste må et eller andet sted afspejle sig i aktiekursen allerede nu og da især før emissionen.

Den risikovillige spekulant kan forsøge sig her; men det kan ikke udelukkes, at gevinsten (hvis det bliver gevinst) kan blive større i løbet af ugen, hvis et stort udbud af tegningsretter presser den kurs yderligere.



24/3 2009 03:03 alpehue 05514



Hej malurt (jeg har set dit svar på Ei - tak)

Det kunne ikke formuleres bedre.

Jeg kan også huske CarlB (en katastrofe for mig) kurs 680, emission kurs 400, faktisk kurs uha uha.

Tidligere var emissioner en belønning, nu er det af og til en straf.
Tiderne ændrer årsagen for emission fra investering til kapitalbehov.
Det er måske noget vi kan hjælpe hinanden på debatten med, at blive klog på ?




24/3 2009 19:39 Tyregod 05643



Tjah, og hvordan gik det så i dag....? T-retten sluttede i 0,32 kr., og SASaktien i 2,88. Den svenske t-ret sluttede i hvad der svarer til 58 øre. Hvis man køber t-retten, har man efter tegning for 1,8 kr. en ny SASaktie til 2,1 kr., det giver SAS en markedsværdi på godt 5 mia kr. Jeg vurderer, at når nye og gamle aktier er sammenlagt, så vil SAS lægge sig på de knap 3 kr., efter få dage, svarende til en markedsværdi på godt 7 mia. i det SASs egenkapital efter emissionen vil være på godt 10 mia, hvoraf de 4,2 mia er friske reelle kroner. Så der er faktisk op mod 43 % at hente.
Jeg gætter faktisk på at tegningsretterne vil stige i kurs. Grunden til det voldsomme fald skal nok nærmere ses i at t-retterne sælges af mange private investorer, som blot giver deres bank"rådgivere" besked om at sælge dem "bedst muligt", og DET gør de så....samtidig er der nok også en form for panik indblandet, da t-retterne jo bliver værdiløse i næste uge. Jeg tror på at markedet på rationel vis korrigerer t-rettens kurs ind i de kommende dage. Det kan ikke passe at der ligger guld på gaden, som ikke bliver samlet op.



24/3 2009 21:54 le 05651



rart at høre fra dig igen

jeg synes det er længe siden du har skrevet noget nogen steder



24/3 2009 22:08 Tyregod 05652



hej le, tjah, det er sgu gået galt med mine investeringer, tåbelig spekulation i Citigroup rev tæppet væk under mig i januar, sådan kan det gå, når er man tager for store risici. Trist, efter et overskudsgivende 2008. og det har nok en vis indflydelse på skrivelysten.... :-(



25/3 2009 10:00 le 05701



ja der er jo kun een, der aldrig tager fajl

og det er ham inde på EI, der brilliererer i kortsigtede tekniske analyser, der altid siger enten ned eller op, men mest ned

vi andre almindelige dødelige har nok allesammen fået en gang tæsk det sidste års tid

så du skal nok komme op igen, det håber jeg også at jeg gør



25/3 2009 10:07 05702



Jeg har ihvertfald fået så mange tørre tæsk som jeg overhovedet kan klare. Jeg ser dog ret mange muligheder for at grundlægge en mindre formue i dette markedet. Og nej! - det er ikke ved at begynde med en stor



25/3 2009 10:43 Tyregod 05703



hej le og aka, tak for opmuntringen, det er jo heldigvis ikke jordens undergang og personlig konkurs, tab på en kvart mio i forhold til en pæn stabil lønindtægt, men det svider på æren...



TRÅDOVERSIGT