Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GE wind i patentslagsmål med Mitsubishi. Kræver $170 mio


54139 troldmanden 9/3 2012 12:52
Oversigt

GE har gennem flere år kørt en patentsag mod Mitsubishi ang variable omdrejnings hastighed på rotoren. Nu begynder sagen så småt at nå til vejs ende og der bliver nu sat tal på hvad GE kræver. Og det er $170 mio.

Hvorfor er det nu interessant? Det er den fordi det sender et kraftigt signal til f.eks de kinesiske producenter at vil man sælge vindmøller i vestas så skal i altså ikke bruge vestlig teknologi som de ikke har rettighederne til. Og vestlige kunder forlanger vestlig kvalitet. Så det kan godt i nogle tilfælde være en svær ligning for visse af de kinesiske producenter efterhånden som de stille og roligt begynder at få ordre i EU og US.

Jeg vil derfor forvente at vi over de næste par år vil se en række patentslagsmål med flere af de kinesiske producenter.


US: GE gets USD 170mn damages in wind turbine patent lawsuit against MHI

Source: Wall Street Journal, 08 Mar 2012, online:-

On 8 March 2012, a federal court in Dallas, Texas awarded US-based General Electric (GE) damages worth an estimated USD 170mn (EUR 128.08mn) in its wind turbine patent infringement lawsuit against Mitsubishi Heavy Industries (MHI) of Japan. According to the latter's spokeswoman, Sonia Williams, the company will argue that the patent was invalid in the first place. That will be done in a second stage hearing in Dallas, set for the coming few months9/3 2012 12:59 hja 054141Hvis Ge vinder, forhindre det Mitsubishi i at sælge disse møller fremover. Eller kan de vælge at betale og fortsætte med opsætningen?9/3 2012 13:03 troldmanden 054143Jeg mener faktisk patentet er udløbet. Det forhindrede også Vestas i at sælge de samme møller som de solgte i resten af verden. Men mener ikke de bruger optislip teknologien mere. (den teknologi de måtte indsætte i stedet for)

Så det er mere en sag omhandled brud på et tidligere patent. Mend et er stadig et rigtig vigtigt signal idet de gamle vindmølle selskaber så som Vestas, Siemens og GE tilsammen nok har 1000+ patenter og patent ansøgninger. Så nye aktør som de fleste kineiske selsskaber er, skal virklig kigge sig godt for for at undgå disse patenter. og det vil i en del tilfælde også betyde at de vestlige producenter har nogle fordele på teknologi området9/3 2012 12:59 troldmanden 054142Glemte at sige det var en venlig kilde der tippede mig om GE artiklen. Så tak for det. Du ved hvem du er9/3 2012 15:24 mccarthy 054161Hej troldmanden.
Dette patent fnidder er jo typisk for brancher som er teknoligiske funderet og hvor gøgeungerne har besøgstid - tegn på konsolidering. Er du ikke enig i at de seneste 'tunge' patenter fra Vestas også kræver indsigt i implementering, altså hvordan en teknologisk ide overbringes produktionelt til produkt?
Og har du en kommentar til dagens historie omkring Gamesa og frasalg af egenudviklet mølleparker. Jeg har svært ved at forstå Iberdrola/Gamesa kontrakten fra sidste år med seneste nyheder b.l.a. at Vestas får en ordre fra netop Iberdrola.
Så ved lejlighed hvis du gider - og god weekend til alle.9/3 2012 16:13 troldmanden 054169Der er som sådan ikke noget der tyder på konsolidering blandt de store vestlige producenter. Hverken mellem hinanden eller at de vil købe nogle af de mindre op. De har alle direkte afvist det.

Men jo vi har jo netop set hvordan vestas har klokket gevaldigt i ny patenteret teknologi. Altså fra R&D til produktion. Så det er ikke kun bambus fabrikanterne der har udfordringer på det plan

Mht gamesa tænker du der på dagens aftale om 350mw og kundens mulighed for at købe nogle af Gamesas projekter? Det har jeg som sådan ikke nogen kommentar til. For det er jo blot deres strategi

Men ja jeg var også overrasket over Vestas aftalen med Iberdrola. For de er nærmest gift med Gamesa. Har endnu ikke fundet ud af hvad der lige præcis trickede dette salg9/3 2012 15:48 ChristianIA 054165Har du mere om "varable omdrejningshastighed" ???
For det giver jo ikke rigtigt mening da stort set alle producenter vel bruger det hvis der er fuld converter.9/3 2012 16:06 troldmanden 154168som nævnt så er GE patentet udløbet. Men det forhindrede i mange år Vestas og alle andre at bruge den mest optimale teknologi i US

Der er en lang teknisk forklaring om noget af det via nedenstående link. Nedenunder linket har jeg pastet der hvor de specifikt siger at denne teknologi ikke kan benyttes i nordamerika

http://control-design.de/home_eng/Applications/Winden..

The OptiSpeedTM system is an optimal and powerful system which makes a Vestas wind turbine even more efficient, more flexible with regards to acoustic noise, and the power quality is excellent. The OptiSpeed TM system is offered in the turbines: V52-850kW, V66-1.75/2.0MW, V80-2.0MW. A V80-3.0MW turbine OptiSpeedTM turbine is under development. The above mentioned turbines will not be offered in the USA and in Canada. Here the OptiSlip system is offered. In the coming years Vestas Wind Systems expects to erect turbines all over the world. In the countryside, in mountains, offshore any place where utilisation of the wind energy is economically feasible. The physical dimensions of the turbines seems to be without any limits. Therefore the turbines will grow in size and in power. Technically the OptiSpeedTM is the most optimal and powerful technology ever launched by Vestas Wind Systems.
10/3 2012 19:16 oneofakind 054194Læste forleden om Mitsubishi, der snart er klar med en gearløs hav-mølle på 7 MW.. 1 år før Vestas..! 170 m. er vel forsvindende lille beløb for at opnå en 1 års fordel i dette marked!.. Og hvis møllen "leverer".. er det en seriøs konkurrent til både Siemens og Vestas mfl..! Tænker lidt på, at det måske kan "betale" sig jf. bodens lille størrelse at stjæle med arme og ben af patenter, for at videreudvikle på disse.. og ende op med et nyt markedsledende produkt.. der dog kræver en mindre bod for det oprindelige patent???

Blot en tanke om Mitsubishi.. der måske snart har navnet på x % af hav-møllerne i Nordsøen?

mvh.
NOTE.. jeg afventer fortsat entry point 45 på Vestas inden jeg igen bliver aktionær.. dog skal de 45 tages med det salt.. der nu engang er i saltvand!.. :)12/3 2012 13:02 troldmanden 054256Mitsubishi er ikke længere fremme end Vestas med deres 7MW

Derudover så er erstatningee størrelse direkte relateret til den omsætning den patent brydende part har påført den der har patentet. Så jeg tror bestemt ikke der er nogen der helt bevidst prøver at sælge en vindmølle med teknologi de ved bryder en anden producents teknologi. Det vil blive alt for dyrt og også koste renome og kunder. Se bare Sinovels patentslagsmål med MASC som har kostet en kæmpe aftale i Irland
12/3 2012 16:33 hja 054276Har du lidt mere om relationen mellem sinovel/masc/Irland12/3 2012 16:42 troldmanden 054277Sorry de er AMSC og ikke masc

Men det er en velkendt sag hvor Sinovel er blevet taget med fingerne i patent krukken. De har ganske enkelt betlat en AMSC ansat for at levere kildekode til Sinovel så de kunne gå uden om AMSC. Og den skyldige AMSC ansat HAR indrømmet og sidder nu i fængsel. Og der er masser af klokkeklare beviser i form af email korrespondance.

AMSC sagsøger Sinovel i 3 forskellige søgsmåli Kina til en samlet værdi af mere end $1 mia.

Sinovel havde kort tid forinden da lavet en milliard aftale på det iriske marked. Men kunden trak sig efter patentsagen brød ud fordi de var bange for at AMSC også vil kunne sagsøge dem12/3 2012 16:49 hja 054278Jeg undrede mig også. Med hensyn til "det er en velkendt sag". Jeg er ikke i tvivl om at du har kontakter her og der. Udtrykket får bare alle mine alarmklokker til at ring. Noget lidt mere konkret? .12/3 2012 17:11 hja 054279Sorry too. Om igen.
Jeg er ikke i tvivl om at Sinovel har hugget fra amsc. Jeg mener bare ikke jeg har set at det skulle være grunden til tabet af den irske ordre. Nogen link?12/3 2012 18:07 troldmanden 054283


12/3 2012 12:57 troldmanden 054254Kan nu se at GE faktisk tabte sagen om variable omdrejningshastighed. Det er i stedet for et andet patent omhandlende møllernes evne til at forblive på nettet under strømudfald

zero voltage ride through technology (ZVRT)TRÅDOVERSIGT