Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 27 November Kl. 16:00 Læs mere her

Anders Eldrup - Farvel til Dong


54258 akademikeren 12/3 2012 13:00
Oversigt

Så kan vi godt begynde at lægge ud med spekulationerne om hvor Danmarks tidligere urørlige Topembedsmand skal hen bagefter.

Jeg lægger ud med det mest spektakulære jeg kan finde på.

Han skal afløse DE i Vestas.

http://www.proinvestor.com/aktienyt/606817/Anders-Eld..12/3 2012 13:54 KristianH 054268DE er selv sikker på, at han forbliver adm.dir efter den nye bestyrelse indtræder, men det er spændende og se hvad der sker.
http://www.euroinvestor.dk/nyheder/2012/03/12/vestas-..12/3 2012 14:02 akademikeren 054270Ja jeg må nok også erkende at det nok var lige fantasifuldt nok12/3 2012 15:06 google24 054275Mon dog - når fingrene har været lige lovlig langt nede i kagedåsen Bare vent til skeletterne vælter ud af skabet!12/3 2012 17:24 Rizla 054285Mine første tanker omkring A.Eldrup`s afsked , var også Vestas og dernæst skeletterne . Men ved nærmere eftertanke , må jeg også erkende , at jeg tit og ofte har tænkt , hvorfor Siemens altid har været kæledægge hos Dong og hvorfor Vestas aldrig har været det .
Det har for mig altid været et kæmpe paradoks , at vi i Danmark har verden`s største vindmølleproducent og Danmark`s største energiproducent , som ikke har kunnet finde fælles fodslav .
Så min hypotese omkring hvad der er sket , må være at A.Eldrup måske har haft en unfair horn i siden på Vestas . Måske er Siemens blevet forkælet lige rigeligt af A.Eldrup . Under alle omstændigheder blir`det meget spændende , når tilsynet får åbnet skufferne i Dong .12/3 2012 18:24 troldmanden 054289Hej Rizla

Velkommen til proinvestor som aktiv skribent

Som jeg har skrevet i chatten så ser jeg slet ikke ANders Eldrup som en reel mulighed som ny vestas CEO. En bestyrelse udvælger altid en CEO ud fra at han skal kunne agere mange år frem. Og med en alder på 63 ser jeg ikke det ske i så stort et selskab som Vestas. Men måske en plads i bestyrelsen omend det tog måske er kørt for denne omgang.

Omkring DOONG/Siemens/Vestas så synes jeg faktiskl det er relativt logisk det endte som det gjorde.

DONG var på vej massivt ind i offshore segmentet. Og pludselig trak Vestas sig helt fra offshore området da de oplevede store problemer med V90. Så Vestas var slet ikke en mulighed.

Og DONG som stod med en kæmpe piupeline af offshore projekter valgte så naturligt nok at lave en stor ramme aftale for derved at presse prisen per mølle længegst muligt ned. Det er almindelig sun fornuft. Præcis som Vestas har en række rammeaftaler med en række andre kæmpe store energi producenter.

Og Eldrup har ingen og igen sagt at han glæder sig til at Vestas er klar med deres V164 så der kan komme noget nyt konkurrence ind på offshore området som har været totalt domineret af Siemens, siden vestas træk V90 af markedet.

Vh
T.12/3 2012 22:17 120281 054302Håber ikke Vestas tager ham. Kan godt frygte vi ikke har set hele sandheden endnu Rigsrevisionen gik først igang for 3 dage siden, og nu allerede stopper direktøren...Lugter lidt. Men jo ikke sikkert det viser sig at være sandheden.

Men håber da Vestas kan få sin andel i de 10 mia som Dong vil bruge om året på havvind:
http://epn.dk/brancher/energi/article2720593.ece13/3 2012 08:14 Rizla 154310Hejsa Troldmand og tak for velkomsten .

Alt det du skriver i dit indlæg , er alt sammen meget sobert og faktuelt . Det er sådan vi alle kender historien udadtil og sådan som historier om store virksomheder bør være . Vi ønsker alle , at se vores virksomheder , som fantastiske historier og her er Dong jo et glimrende eksempel , som der ikke kan sættes en eneste plet på - eller kan der ?

Der er pludselig sket noget , som vi ikke havde set komme . Den pæne succes historie har taget en uventet drejning . Dong har aflagt et regnskab , som bestemt ikke var noget at prale af . Rigsrevisionen har efterfølgende meddelt deres ankomst og manden der burde åbne døren for rigsrevisionen , forsvinder pludselig ud af bagdøren .

Så er det at Akademikeren byder op til dans og beder os lufte vores indbyggede " bullshitdetector " - og spørger hvad tror i A.Eldrup skal lave fremover ?

Troldmanden skriver : at det er relativt logisk , det der er sket . Dong og Siemens havde brug for hinanden . Dong valgte , at satse stort på offshore - Siemens havde tilfældigvis også valgt , at satse stort på offshore og så er sagen jo indlysende - er den ikke ?

For lige at få ro i " bullshitdetectoren " kunne man jo lige tjekke op på
, hvem der sidder i diverse bestyrelser ? Ligeledes kunne det måske være interesant , at se hvem der sidder lårene af hinanden i det meget tildækkede og nærmest frimureagtige VL gruppe ? Det kunne måske også være interesant , at kigge lidt på om Siemens og Dong har noget helt specielt sammen , som kunne retfærdiggøre , at jeg antyder , at Dong har været bedre venner med Siemens end de har været med Vestas ?

Nå - nok om det . Det hele er nok som det skal være og der er sikkert rent mel over hele linien - hvorfor skulle der ikke være det ?

Nu jeg er herinde , vil jeg lige høre , om der er nogen der har hørt , om et selskab der hedder A2SEA ?

Ha`en rigtig go`dag alle sammen ;o)
Rizla .13/3 2012 08:22 google24 054311Hørte om A2SEA for flere år siden. Kunne da have tænkt mig at købe lidt aktier i foretagenet, hvis det var muligt. Ja offshore, A2SEA samt Eldrup. Måske en god cocktail!13/3 2012 11:14 troldmanden 054323DONG havde tidligere købt Vestas møller til bla Horns rev. Altså forud for DONG/Siemens aftalen. Så DONG og Vestas har gået ganske fint hånd i hånd i hånd. Og gør det skam stadigt idet DONG har valgt at bruge et 3-cifret mio beløb på at teste Vestas kommende V164 offshore mølle.

Så ja for mig er det en helt naturliug forklaring uden skumle vennetjenester der gjorde at det var Siemens der fik den store ramme aftale og ikke Vestas som jo slet ikke havde nogen mølle til offshore marekdet på det tidspunkt.13/3 2012 22:33 Rizla 054353Du har fuldstændig ret troldmand . Du har skrevet historien klart og tydeligt - no more - no less .
Tilbage står jeg så og kigger lidt på sagen , som den lille dreng i kejserens nye klær`og siger : jeg tror ikke på , at vi har hørt den rigtige historie endnu .

Hvis vi lige et øjeblik glemmer alt om hvilken primitiv konstruktion en vindmølle i bund og grund er og tager som udgangspunkt , at Siemens og Vestas er lige gode produkter i dag - hvad ville du så ligge vægt på , hvis du var Anders Eldrup med titlen : Ridder af Dannebrog af første grad og skulle bestille vindmøller i staten`s tjeneste ? ;o)13/3 2012 22:43 troldmanden 054354At jeg får den billigste COE. Og der giver Siemens 3,6mw mølle med 120m rotor bøllebank til den dengang eneste vestas offshoremølle(som endda var trukket væk fra marekdet) nemlig deres 3mw med en rotor på kun 90m. Bøllebank big time.

Og husk på at en Siemens produceret offshore mølle giver lige så mange danske arbejdspladser som en Vestas produceret offshoremølle. Alle Siemens offshoremøller produceres i Brande og Aalborg (vingerne)

Jeg elsker at spille djævlens advokat og se tingene fra alle mulige sider. Men jeg kan ganske enkelt ikke se hvordan DONG skulle have gjort det anderledes. De har købt billigst muligt ind på daværende tidspunkt og sparet skatteyderne for penge i forhold til at have lavet en mindre aftale13/3 2012 23:51 Rizla 054357Skandalen handler ikke om tekniske specifikationer . Derudover kan vi jo altid diskutere , om de omtalte Siemens arbejdspladser nogen sinde ville være fremkommet , hvis ikke det var fordi A.Eldrup nærmest har tvangsfodret Siemens med ordrer . Måske Ditlev Engel på et tidspunkt , så alle disse ordrer som værende i hus - det kunne forklare hans vilde 15/15 planer ?
Nu skal jeg hjælpe hypotesen lidt på vej :
Man kan skylde Vestas for meget - men på et vigtigt punkt skiller de sig væsentligt ud fra Siemens : ordet korruption har aldrig været sat i forbindelse med Vestas - det er for mig og mange andre uden ridderkors , den vigtigste forudsætning , for at jeg overhovedet ville overveje et sekund , om jeg ville handle med firmaet eller ej . Hvis A.Eldrup var en mand af samme støbning , ville han aldrig nogen sinde ha`vovet medaljen , ved at handle med et firma , som gennem mange år har været gennemsyret af svindel og korruption .

Cui bono ? Citat: Cicero .Godnat og sov godt :o)13/3 2012 23:57 troldmanden 054359Ja jeg forstår slet ikke hvordan man kan bruge ordet skandale fordi DONG valgte Siemens. Hvorfor skulle de ikke? Den eneste offshore mølle der var på marekdet. Lavere COE end V90?

Er det nu pludselig skidt at der er skabt 1000+ nye danske arbejdspaldser fordi DONG har placeet en ordre hos Siemens?

DONG/Siemens aftalen kom før tripple 15 planen. Så Vestas har udemærket godt vidst at de ikke vil få offshore ordre fra DONG i en årrække. Men når det så er sagt så er DONG jo klar til at bestille den nye generation af offshoremøller til levering fra 2015. Og der er V164 fuldt ud med i kampen som tidligere nævnt via DONGs 3-cifrede mio investering i flere af prototyperne

14/3 2012 09:16 Rizla 054374Hejsa Trolderik .

Du misforstår det jeg prøver at lufte her . Skandalen jeg omtaler , handler om at A.Eldrup pludselig er forsvundet ud af bagdøren i huj og hast - så er det forhåbentlig på plads .

Så spørger du om det pludselig er skidt , at der er skabt 1000+ arbejdspladser i Siemens danske afdeling pga. ordrer fra Dong . Dertil svarer jeg : Nej bestemt ikke - det er skidegodt gået . Men hvad nu hvis det viser sig , at de 1000+ Siemens arbejdspladser , har været på bekostning af x antal tusinde arbejdspladser hos Vestas . Kunne man så ikke godt få tanken , at man måske har købt guld for dyrt ? - jeg kan hvertfald .

Du skriver at : Dong/Siemens aftalen kom før triple 15 planen . Dertil svarer jeg : det er en sandhed med modifikationer . Der er ikke bare indgået en aftale imellem Dong/Siemens . Det jeg snakker om tager udgangspunkt i datoen for Ditlev Engel`s offentliggørelse af sin triple 15 vision , som han lancerede i Oktober 2009 . Dertil må vi antage , at han ikke offentliggjorde sine visioner samme dag , som han havde fået dem . Men lad os bare for sjovs skyld holde fast i datoen for offentliggørelsen - altså oktober 2009 .

Efter oktober 2009 er der væltet milliardordrer ind hos Siemens fra Dong . Så mit hypotetiske spørgsmål går såmænd bare på , havde Ditlev Engel i god tid set disse ordrer komme fra Dong og indkalkuleret dem i sine egne triple 15 visioner ? Hvis det er tilfældet , begynder Ditlev Engel`s udadtil vilde triple 15 visioner pludselig , ikke at være så vilde endda og i bedste fald , kunne han måske have indfriet dem ? Jeg synes det er en tanke værd , om du synes det samme er helt op til dig selv . Jeg synes bare det er mere interessant , at anskue tingene fra en lidt skeptisk vinkel , end det er at diskutere en masse tekniske specifikationer .

Men nu tilbage til udgangspunktet for al denne hyggelige snak her . Akademikeren startede ud med tråden , ved at spørge . Hvad tror i A.Eldrup skal lave fremover . Mit bud går på to muligheder . Den ene er : han får en bestyrelsespost hos Siemens og hvis ikke han får det bliver han skideskrap til at lave tøjklemmer :o)

Mvh. Rizla.

ps : lidt pudsigt , at du let og behændigt kom uden om det jeg skrev her : Man kan skylde Vestas for meget - men på et vigtigt punkt skiller de sig væsentligt ud fra Siemens : ordet korruption har aldrig været sat i forbindelse med Vestas - det er for mig og mange andre uden ridderkors , den vigtigste forudsætning , for at jeg overhovedet ville overveje et sekund , om jeg ville handle med firmaet eller ej . Hvis A.Eldrup var en mand af samme støbning , ville han aldrig nogen sinde ha`vovet medaljen , ved at handle med et firma , som gennem mange år har været gennemsyret af svindel og korruption .

Cui bono ? Citat: Cicero .14/3 2012 10:11 troldmanden 054379Ahh ok skandale er det der er sket de sidste par dage i DONG. Må nu indrømme at jeg ikke synes det lyder så slemt som jeg først frygtede. Og jeg er ikke et eneste sek i tvivl om at der nok skal være masser af danske bestyrelser der gerne vil have Anders Eldrup ind. Han blive bestemt ikke arbejdsløs.

Om en vindmølle bygges af Vestas eller Siemens betyder ikke den store forskel på antal ansatte. Så det har ingen betydning for det samlede antal antal danske ansatte. Af hovedkomponenter får begge selskaber leveret gearkasse og generator fra udlandet mens resten produceres i DK.

Nej DONG/SIemens indgik deres aftale den 6/3 2009. Så det var længe inden tripple 15 planen. Så Ditlev har med 110% sikkerhed IKKE indregnet en masse projekter fra DONG idet de allerede havde en aftale om at få levert knap 2000mw fra Siemens

http://epn.dk/brancher/energi/alternativ/article16248..

Jeg forstår ikke rigtig dit ps. For jeg kan stadig ikke se der har forgået noget som helst der bare lugter af korruption mht DONG/Siemens. Igen. Det er en aftale indgået hvor der KUN var Siemens der kunne tilbyde en offshoremølle. Og det endda en mølle der kan levere en COE der er væsentligt bedre end hvad V90 møllen fra Vestas kan. Så på mine skattepenges vegne kan jeg ikke andet end være tilfreds med den aftale14/3 2012 11:07 frejabb 054387Jeg gør lige et forsøg på at ramme samme frekvens som du kører på - mislykkes det også - så er det helt ok . Jeg ser noget , som du enten ikke kan se , eller ikke vil se .

Her er lige et par faktuelle og væsentlige datoer , som er en lille del af mit udgangspunkt og der er mange flere hvor de kommer fra .

I oktober 2009 lancerede Ditlev Engel den såkaldte triple 15-målsætning,
Avisoverskrift : Siemens i ny milliardaftale med Dong) (14.12.09) værdica.10 milliarder kr.
Avisoverskrift : Vestas går glip af endnu en millardordre (08.08.11) værdi ca.10 milliarder .

Jeg var endda meget large , da jeg daterede udgangspunktet for min hypotese omkring hvornår Ditlev Engel fik ideen om triple 15 , til samme dag som han offentliggjorde den .

Han havde selvfølgelig gennem måske flere år , set hvad der rørte sig i fremtiden . Så med bare en lille smule go`vilje , burde alle og enhver med mindst 7 år`s skolegang , kunne forstå , at han måtte have fået de første fornemmelser omkring tripple 15 langt forinden offentliggørelsen i Oktober 2009 .

At du ikke forstår mit ps , er der desværre ikke at gøre ved , men hvis du gerne vil ha´en lille fornemmelse af , hvad der ligger i det , kunne du jo bare for sjov researche lidt i Siemens temmelig blakkede historie , så går der forhåbentlig en prås op for dig . Konklusionen er indlysende for enhver : Vestas har fået skyld for alt mulig lort og skidt - mere eller mindre fortjent og Siemens fremstår fuldstændig ufortjent med et uplettet ry , som mølleklassens duks .

Dermed holder jeg fast i mit postulat om , at der har været en uretfærdig forskelsbehandling Siemens og Vestas imellem . Om det er pga. de grådige shortere , eller om det er på grund af Anders Eldrup`s utiltalende forhold til kammerateri , skal jeg lade være usagt indtil videre , men vi har ikke hørt det sidste omkring A.Eldrup endnu .

Håber der er andre , der kan se pointen i det jeg har skrevet - hvis ikke - glem det .

Ps - jeg har hverken aktier i Vestas eller Siemens og vil for øvrigt heller ikke ha´det .

Med venlig hilsen Rizla . ( Frejabb er min kone ) min egen computer var slukket .

fortsat go`dag til jer alle .14/3 2012 11:29 troldmanden 054388Først og fremmest er det altid vigtigt med denne type debatter hvad enten vi ender med at blive enige eller ej. Så længe det bare forgår i en sober tone som den vi har her.

Hvad journalister har skrevet er for såvidt ligemeget. De skriver tit nogle provokerende overskrifter og uden at sætte tingene i det rette perspektiv. For faktum er at alle de meddelelser der er kommet fra DONG/Simens de sidste 3 år har sit udspring i den aftale der blev indgået den 6/3-2009. Altså lang tid før tripple 15 udmeldelsen. Så vestas er ikke gået glip af en ordre den 8/8-2011. Det har hele tiden været en Siemens ordre


Jeg forstår sådan set slet ikke hvad tripple 15 har med DONG at gøre. Vi snakker en omsætning på 15 mia Euro. DONG vil om alle omstændigheder kun fylde en lille del af det tal. Nej tripple 15 faldet skyldes at den helt overordnede vækst i vindmølle markedet er væsentligt lavere end hvad vestas og mange andre regnede med i 2009. Så DONG har ikke nogen betydning for det mislykkedes mål.

Mht korruption så er det jeg ikke forstår at du kppler det samme med DONG. At den ene part har en historik betyder jo ikke anden den anden part så automatisk springer med på vognen. Vi taler altså det største danske offentlige ejet selskab. Og igen. Vestas havde INGEN offshore vindmølle på markedet. Hvordan kunne DONG gøre andet? Det synes jeg er et ret springende punkt. Hvad skulle de ellers have gjort. Vestas havde ikke noget at sælge af. Det er netop derfor jeg synes denne debat (som har været taget mange gange på nabo kanalen) er lidt mystisk. Hvis man ikke har noget at sælge hvordan skal man så kunne være blevet forbigået?

Vh
T.

PS for god ordens skyld har jeg aktier i vestas.14/3 2012 18:52 Rizla 054439Hejsa igen Trollerik .
Min pointe er såmænd ikke så odiøs endda . A.Eldrup har haft en utrolig magt , hvor han har siddet i mange år . Hvis han havde været inkarneret Vestas mand , kunne han bare have bestilt , hvad han ønskede sig og Vestas ville ha`udviklet , hvad Dong havde behov for . Hvis Vestas i tide , havde fået et vink med en vognstang om , hvad Dong ønskede sig til en bestemt dato , havde de fået det - ingen tvivl om det .
Så er det jeg siger , hvor var det dog heldigt , at Siemens havde hvad Dong skulle bruge lige her og nu .
Det skal så lige tilføjes , at Siemens jo ikke var helt så klar endda . Derfor blev A2sea selskabet stiftet af Dong som hovedaktionær og Siemens , som mindretalsaktionær i forholdet 51/49 % . Det er i mine øjne at strække sig meget vidt , for at få siemens som leverandør . En sådan gestus eller tilbud om samarbejde , ville måske ha`været en stor hjælp for Vestas på det rette tidspunkt . Summasumarum - hvis A.Eldrup går ind for kammerateri indenfor murene på Dong , skal der i mine øjne ikke megen fantasi til , at forestille sig at han måske også har praktiseret kammerateri udenfor Dong`s mure . Vi får se hvad der dukker op i fremtiden , men jeg er af den opfattelse , at en blakket moral er og bliver en svaghed , som mange store industrigiganter , ikke holder sig for gode , til at udnytte . På bundlinien står - A.Eldrup har mistet sit job , sandsynligvis pga. kammerateri - Siemens har en lang og meget kedelig historie ang. bestikkelse og korruption på højt niveau . De to parter har , lavet forretninger sammen gennem mange år og det kan der jo sagt med megen sarkasme - selvfølgelig kun komme en hæderlig historie ud af .

Nok om det . Ang. dine Vestas aktier - jeg kondolerer .

Mvh . Rizla .14/3 2012 20:32 troldmanden 054456Hold da op du tillægger Eldrup stor magt. Så stor at han blot kan knipse med en finger og så ville vestas have udviklet en ny mølle til ham. Det tager 3-5 år at udvikle en ny offshore mølle så det er ikke noget man bare lige sådan gør. Og da slet ikke uden en garant for salg.


Vestas valgte at vente med næste generation af offshore fordi de spekulerede i at offshore marekdet ville være længere om at udvikle sig. Og det har de faktik haft ret i. Der er opstillet markant færre offshore møller nu end hvad man regnede for 5 år siden. Men selvfølgelig ville vestas gerne have haft flere ordre.

De forskellige mølle producenter holder udviklingsplanene MEGET tæt til kroppen. For det gælder om at få et forspring i forhold til konkurrentene. Straks en model bliver afsløret så forsøger konkurrenterne at tilrette ders udviklings projekter til at matche eller overgå. Det er faktisk noget vi har set med Vestas annoncering af at V164 bliever på 7mw og ikke 6mw. Indtil da ventede alle at vestas ville annoncere en 6mw mølle. Derfor arbejde alle på en 6mw mølle. Nu er det pludselig 7mw møller alle præsentere. Altså alle dem der ikke allerede var så langt i prototype stadiet at man ikke sådan bare lige kunne opgradere med et knips.

A2Sea blev ikke stiftet af hverken DONG eller Siemens. Det var et selvstændigt selskab i mange år. Men DONG indså at der var stor kapacitets mangel på offshorekranerne hvorfor lejen blev meget dyr (over 1 mio per dag) og at det nogen gange var svært i det hele taget at få et skib når man skulle bruge det.

Derfor købe de selskabet. Og senere kom Siemens med i ejerkredsen. Vi ved ikke om Vestas har været tilbud en andel. Men Vestas har ikke den slags likvider. Så selvom de var blevet tilbud medejerskab er jeg ret sikker på de ville have takket nejtak

Og Siemens er kommet ind som medejer lang tid efter de indgik aftalen om at levere møller til DONG. Faktisk 1,5 år.


Mht A. Eldrups sag så er der for mig at se intet der tyder på kammerateri. Bestyrelsesformanden gjorde også ret meget ud af at understrege at det var meett, mget ,meget dygtige folk Eldrup havde ansat. Men han bliver fældet på ikke at have orrinteret det for bestyrelsen inden han lavede kontrakterne fordi de var så store. Og specielt den med en fratrædelsesordning på 20,2 mio som den ansatte selv kunne udløse under visse betingelser. Men der er intet der tyder på kammerateri. Eldrup har lavet et fantastisk arbejde med at forny det gamle olieselskab DONG. Og de kommer til at tjene masser af penge på det sats over de kommende år.

Vh
T.14/3 2012 21:14 Rizla 054457Hejsa trollerik - jeg mener nu ikke min udlægning af a2sea var helt forkert - men for go`ordens skyld får du da en bid af den originale artikel .

Siemens bliver medejer af A2SEA
Ballerup, 30. juni 2010

Siemens bliver aktionær (49 procent) i A2SEA A/S, en leverandør af installationsservices til opførelsen af havmølleparker. Det danske energiselskab DONG Energy vil fortsat være hovedaktionær i selskabet. A2SEA har hjemme i Fredericia og beskæftiger omkring 200 personer. Siemens mål med engagementet i A2SEA er at fremskynde industrialiseringen af offshore vindkraft. A2SEA vil nu se på mulighederne for at udvide dets installationskapacitet.Så du forresten i hvilken retning røgen blæste i tv-avisen ?
Det er endda godt der sidder nogen i whistleblover afdelingen , som til enhver tid er parat til at tro , at det umulige kan være muligt og forfølge et tip til bunds - vi ser hvad der sker ;o)

Mvh - ærkeenglen Rizla.14/3 2012 21:56 troldmanden 054459Jeg læser dit indlæg som at du mente selskabet var belvet stiftet af DONG og Siemens. Det var det jeg viste det ikke var. Men jeg kender udemærket godt selskabet og ser ikke noget odiøst i det.


Nej jeg så ikke tv-avisen. Hvad da? Jeg kan ikke finde noget online i nogen medier der peger i anden retning af hvad der kom frem på dagens pressemøde. Anders Eldrup bliver stadig rost til skyerne for at være en rigtig god leder. Men han har dummet dig ved ikke at gå til bestyrelsen med disse kontrakter.

Jeg ville uden at blinke ansætte ham til et bestyrelses job. Og det tror jeg også der er mange andre der gerne vil.15/3 2012 07:15 frejabb 054466Go`morgen Trollerik . Hvis du virkelig er interesseret i hvad der er foregået i Dong , må du nok hellere selv læse rundt omkring på diverse nyhedssider og blogs . Allerede nu bliver ordet "skandale" brugt og det er en væsentlig optrapning af retorikken indenfor det sidste døgn . Hvis du har noget at bruge A.Eldrup til i et evt. job , vil jeg anbefale dig at vente et halvt år`s tid , med at byde på ham . Kursen på ham kommer til at rasle ned i den kommende tid . Han vil gå fra , at være den alle vil være venner med - til at være den , som ingen vil lege med . Så summasumarum - A.Eldrup får brug for en ven og der kan du gøre en forskel . Ang. dine Vestas aktier : hvad har du tænkt dig , at der vil ske omkring generalforsamlingen . Jeg ser , at der lægges op til tilbagekøb af op til 10 % af aktierne - er det korrekt opfattet ? Vi snakkes - mvh Rizla.

( Fra min kones Computer . )15/3 2012 12:19 troldmanden 054475Ja alle har meget travlt med at bruge ordet skandale omkring DONG. Men jeg har kun set det brugt i forbindelse med løn niveau og det faktum at han ikke gik til bestyrelsen med de specifikke kontrakter. Alle synes stadig at være enig i at han er en super dygtig leder der har udført et kæmpe arbejde for at få vendt selskabet mod en mere grøn profil. En grøn profil de kommer til at tjene rigtig meget på.

Så længe der ikke kommer andre alvorlige ting frem end det her med lønnen så tror jeg stadig han vil blive overrendt med tilbud om at indtræde i div bestyrelser.....i det private. Specielt indenfor energi. Sort såvel som grøn.

Vestas GF bliver der en del ståhej fra utilfredse aktionærer men det er så også det. For med formands skiftet kommer der alligevel til at ske store ændringer over de kommende 12 mdr.

Det er standars praksis at bede om tilladelse til at købe egne aktier op. Det har laaaaaaaangt de fleste børsnoterede selskaber. Også selv biotech selskaberne der brænder store beløb af hver eneste år. Så mere skal vi ikke ligge i det13/3 2012 09:28 ChristianIA 054314Det var også min tanke da jeg hørte nyheden om hans stop hos DONG. Han er et nærliggende bud og inden for branchen.13/3 2012 11:02 mccarthy 054320Kan historien hænge sammen med 5,4 mia. i skattebøde?13/3 2012 11:04 akademikeren 054321Hvis den gør det, så er det jo mismanagement af den helt store karakter, men som jeg har forstået kursorisk fra pressen, har disse skattesager nok mere at gøre med virksomheder der har opereret med udenlandske moder/datterselskaber og så måske er lignet hjemhørende til Danmark alligevel.

Og det rimer ikke på Dong.13/3 2012 11:07 120281 054322Måske kunne de bare ikke lide hinanden:
http://ekstrabladet.dk/kup/dinepenge/article1724884.ece

Så med sag med rigsrevisionen samt dårligt regnskab - så kan han smide ham på porten.13/3 2012 11:21 mccarthy 054325DONG har jo en række underselskaber b.l.a. A2SEA, som jo er nævnt i denne tråd. DONG købte A2sea og senere gik Siemens ind og købte en anpart af samme selskab. Men du har sandelig ret i at det ikke burde rime på DONG. Tanken fremkom i min fantaseren omkring hvilket firma der kunne være tale om når man snakker om 5,4 Mia i bøde. Maersk, DONG, Vestas, Novo og så løb jeg tør for navne.13/3 2012 11:16 troldmanden 054324Ja det kunne i princippet godt være casen. Men mon ikke det burde have fremgået af fredagens årsregnskab hvis det var DONG som SKAT mener skylder 5,4 mia kr?
13/3 2012 22:13 sober 154349skattesagen handler om transfer pricing, så emnerne kan være Q8, Shell, Mac D, Coca Cola eller andre, som har drevet datterselskab i Danmark i årtier uden at tjene penge... officielt og skattepligtigt, altså13/3 2012 22:28 sober 154350handler det om indirekte transfer pricing ( licencer, udbytter og renter ) , kan Lego og kapitalfonde med store ejerandele i Danmark være de formastelige13/3 2012 23:53 akademikeren 054358Hvad med TDC?14/3 2012 09:39 sober 054375de er bestemt en mulighed, ejes jo af dem, jeg bredt kalder "kapitalfonde med store ejerandele i Danmark"

LEGO har en fond i Zug i Schweiz, som de har formået at undgå presseomtale af siden 22.5.2001, hvor B.T. kaldte Keld en samfundsnasser :)14/3 2012 10:06 Occam 054378Eldrup må være topkandidat til bankbestyrelser - som formand for kompensationskomiteen.

Mere seriøst: Forløbet viser, at det er håbløst at forsøge at hemmeligholde en sådan historie.14/3 2012 14:42 akademikeren 054416nu spekuleres der fra oppositionen side. Det er dog ikke mere end drilleri. Når de kommer med en offentliggjort pressemeddelelse hvor man siger at man ønsker held og lykke med fremtidige udfordringer samt at forløbet er sket efter gensidig aftale - så er der IKKE tale om bortvisning!

http://politiken.dk/erhverv/ECE1569060/v-ordfoerer-bo..14/3 2012 22:21 laerlingen 154460Anders Eldrup er absolut helt færdig i dansk erhvervsliv. En direktør der 'vil finde nye udfordringer' uden at skifte job, finder ikke job igen, alle ved at vedkommende er blevet indirekte fyret. En direktør bliver yderst sjældent direkte fyret og kommer så direkte på pension. Spekulation om at AE får job andre steder er ren fantasi. En bestyrelsespost tror jeg heller ikke på.14/3 2012 22:41 troldmanden 054461Jeg er 100% overbevist om at han bliver overrendt med tilbud om at indtræde i div bestyrelser. Han er belvet fyrret fordi han skulle have været forbi bestyrelsen med disse kontrakter. Men samtidig fortalte formanden gentagende gange at Eldrup er en af de dygtigste leder han har kendt. Og han har en helt enormt netvæk i både ind og udland. Så han bliver helt sikkert ikke arbejdsløs (bestyrelses poster. CEO tror jeg han blive vurderet for gammel til et nyt job)


TRÅDOVERSIGT

54358 Hvad med TDC?..
13/3 23:53 akademikeren 0