Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Som opfølgning på mit seneste indlæg, kommer her som lovet 2. del af "Blandet Banker", hvor jeg denne gang gennemgår DIBA, Skjern Bank og Djurslands Bank.

I første indlæg gennemgik jeg Vestfyns Bank, Nordfyns Bank og Grønlandsbanken, som kan læses her: http://www.proinvestor.com/boards/53767/Blandet-banker-1-del

DIBA, Skjern Bank og Djurslands Bank er 3 lidt større lokale pengeinstituttter, som agerer i hver deres del af landet. Skjern og Diba har haft nogle hårde år, mens Djurslands Bank adsiller sig lidt fra de to andre. Aktuelt er de dog nogenlunde lige store målt på udlån.

I lighed med sidste gang, har jeg for at gøre det mest mulig overskuelig, vedhæftet en wordfil, hvor der først er en 5-års oversigt med udvalgte hoved- og nøgletal, hvorefter jeg har tilknyttet lidt kommentarer til de enkelte banker. Herefter kan man så selv sammenligne dem på tværs.

At jeg har valgt de pågældende banker, skal dog på ingen måde ses som en blåstemling. Man bør derimod vælge dem man finder interessante, og derefter sætte sig yderligere ind i selskabet, hvis det er det man lyster, og det passer iht. ens strategi.
docxBlandet_Banker_2012__DIBA__Skjern_..14/3 2012 01:25 Tonny9 054360Det bliver nok meget aktuelt i morgen, når man ser på hvordan dagen gik i USA.

Mon ikke de Europæiske bankaktier tager sig en tur op i morgen i solidaritet med de Amerikanske.14/3 2012 08:42 turin 054366Som du selv er inde på skiller Djursland sig lidt ud. De har aldrig været specielt aggressive, men trods det har de over de seneste par år strammet balancen. De har nu et pænt forhold mellem ind- og udlån hvilket nok forklarer den kursudvikling du nævner. Hensettelser er også på et pænt niveau.

- turin14/3 2012 20:43 cfrimodt 154447Hej Kristensen, jeg kan ikke helt genkende de tal du giver for Skjern bank. iflg årsrapporten 2011 er det individuelle solvensbehov 11.5% (ikke 11.8%), og K/IV er 0.25 (ved en kurs på 94kr pr aktie) og ikke 0.20.
I øvrigt er du kommet til at lade dig besnære af årsrapportens tendens til at oplyse Aktie kursen pr 5stk aktier - dvs at man skal lige være obs på, at aktiekursen i tabellen skal divideres med 5 for at få den ægte Aktiekurs ;o)

Ellers fin nok gennemgang. Og jeg er helt enig i, at Djursland se fin ud på papiret, men at der er risiko for at det er fordi de har nedskrevet for lidt (siden 2008 har de kun nedskrevet 2.9% mens mere end en håndfuld af konkurrenterne har nedskrevet omkring 10% i samme periode) - derfor ser jeg Djursland aktien som stort set lige så risikofyldt som de to andre, blot væsentligt dyrere.

Mvh Casper, der selv ejer Skjern og Diba.14/3 2012 21:17 Kristensen 054455Hej cfrimodt!

Kigger du i 5-årsoversigten, er der angivet de korrekte tal fra årsrapporten, mens kommenteringen i 3 og 4 afsnit henvender sig til rapporten fra finanstilsynet tilbage i september 2011, hvorfor der på daværende tidspunkt var taget udgangspunkt i andre tal. Mht. kursen har du ret i, at jeg ikke har fanget at den var opgivet pr stykstørrelse i 100DKK - det var ellers snedigt. :)

Ja Djurslands Bank driver enten fabelagtig bankdrift, eller også har de snydt lidt på vægten. De har trods alt 10-12% landbrug, så der må næsten være noget OIV. Men når det er sagt, tror jeg de har klaret det bedre end gennemsnittet i branchen..14/3 2012 22:15 turin 154458Ja man skal ikke være uvidende om at hensættelser i et bankregnskab er elastik i metermål. Der er relativt vide grænser for hvornår man må/skal/bør afsætte penge til tab. Så et fyldestgørende svar kan kun komme hvis man kan få et nærmere indblik i boniteten i Djurslands udlånsportefølje. Det får vi jo nok næppe, så vi må nøjes med det tilgængelige. Det er historikken, og her ligger Djursland pænt til, hvilket også ses af din oversigt.

- turinTRÅDOVERSIGT