Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS nye ro/ro skibe er forsinket


55107 fcras 1/4 2012 16:32
Oversigt


Søndag 1. april 2012 kl: 11:00

P+S Werften i Stralsund er ramt af forsinkelser, og det er blandt andre gået ud over DFDS to nye ro/ro skibe - Nybygning 500 og 501- der både skal sejle kommercielt for DFDS og stå til rådighed for Ark-projektet.

Det var planen at de to skibe skulle have været klar til indsættelse medio 2012, men nu ventes de tidligst leveret fra værftet i juli og september.

Lige nu ligner byggehallerne og værftsarealet et bjerglandskab af store stålsektioner, bl.a. sektionen med Nybygning 500‟s store bulb, som herunder ses liggende på hovedet, allerede malet i den karakteristiske røde bundfarve og DFDS blå farve over vandlinjen.

De etagehus-store skibsmotorer, som der bliver to af på hver af nybygningerne 500 og 501, er ankommet til værftet ad søvejen. På værftet blev de omlæsset til blok-vogne, så de kan transporteres ind i hallen for at blive indsat i skibet her i april.

Ganske langsomt er de mange stålsektioner og maskiner ved at blive samlet til et skib, og som det ses på det nederste billede, er nybygning 500 ved at tage form, så man kan få et sjældent blik ind i skibets struktur med dæk, skotter, spanter og dobbeltbund.

Skibene har en række ekstra faciliteter, som forsvaret har behov for, bl.a. ekstra brændstoftanke, en særlig fleksibel rampe, sideport mv., men er ellers almindelige roro-skibe.
De 195 meter lange skibe får en kapacitet på 3000 lanemeter samt 342 containerpladser.

Når skibene indsættes på DFDS's ruter i Nordsøen, vil de sejle med en fart på 18,7 knob, og have en kontraktmæssig fart på 20,5 knob. Til militære formål og ved sejlads i konvoj vil farten blive sænket til omkring 12 knob.

Forsinkelserne på værftet er ikke kun gået ud over DFDS ro/ro skibe. Også Scandlines to nye færger er forsinket. Det er samme er fem nybygninger til Royal Artic Lines.

Kilde: DFDS Update

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=13931

DFDS website:
http://www.dfdsgroup.com/


DFDS.CO




TRÅDOVERSIGT