Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vil det sætte gang i opkøbsrygterne omkring Alstom igen?


55175 cryoid 3/4 2012 21:10
Oversigt

http://www.windpowermonthly.com/news/1125638/EDF-set-win-four-French-offshore-projects/

Hvis EDF/Alstom virkelig vinder alle 4 tenders, kunne man vel tænke sig, at Alstom vil intensivere jagten på et selskab med offshore erfaring.

Iøvrigt betænkeligt, at man indenfor EU åbenlyst vinder en tender ved at love arbejdspladser lokalt og ved at teame op med lokale industrigiganter(Areva/Alstom) uden videre erfaring.



4/4 2012 11:18 troldmanden 055188



Måske. Men hvis Alstom reelt set vil købe et selskab så synes jeg nu Repower er et bedre bud. Ikke bare har de verdens pt største offshore mølle med deres 6,15mw. Men moderselskabet Suzlon er i alvorlige økonomiske problemer og mangler muligvis op mod $600 mio dollar for at kunne betale deres kreditter. Så Alstom kan sikkert presse Suzlon i forhold til den hidtil spekulerede pris



5/4 2012 11:13 macho 055215



det er en stor risiko at lade alstom producere mollerne. de har ingen erfaring.sa lad os nu se hvad der sker...belwind opforer en test med i 4 kvartal alstome/vestas.. jeg tror rigtige mange vil kigge pa hvad der sker...er den gearlose uprovet teknologi pa havet, eller det sikre gearene..denne test vil blive afgorende for om 3 round crown estate og mange andre fremtidige offshore moller.



5/4 2012 11:42 troldmanden 055216



Det er nu ikke fordi Alstom slet ikke har nogen produktions erfarring. De har flere onshore møller og har samlet opstillet knap 3000mw.

De har faktisk en af de mest interessante møller i form af deres ECO 122 som er en 2,7mw mølle med hele 122m rotor. SÅ det er altså en kæmpe stor lavvindsmølle som er klar til serie produktion primo 2013. Det er derfor vigtigt Vestas også får lanceret nye varianter af V112 platformen. Men det er jo nok desværre udskudt pga cost problemerne på samme platform.

En anden ting der er ret interessant ved deres ECO 100 platform er at nacellen deles i 3 så den dels er meget lettere at transportere, men samtidigt også giver mere plads for service arbejderne når mølle er monteret. De har ganske enkelt designet den sådan at man kan tage siderne af nacellen. Se selv her

http://www.alstom.com/Global/Power/Resources/Documents/Brochures/eco-100-wind-turbine-platform.pdf

Men ja det er korrekt de har INGEN offshore erfarring. Og derfor vil det helt sikkert være et kæmpe sats hvis de så skal levere 2250mw til de franske projekter. Og som jeg tidligere har skrevet så kunne man godt forstille sig at bankerne vender tommelfingeren nedaf så længe de ikke har nogle års drifterfarring på et mindre projekt. Og det er i DET lys jeg ser et muligt køb af Repower



5/4 2012 15:48 TOPspiller 055232



Jeg kan ikke rigtig se fordelen ved de 3 sider umiddelbart. Hvis siderne kan "trækkes" ud og derved give mere plads er det sikkert okay. Men hvis du skal benytte en stor kran til at fjerne siderne giver det ikke meget mening.



5/4 2012 15:56 troldmanden 055233



Kender ikke de præcise mål på nacellen. Men den er formentligt bredere end hvad der er muligt at transportere under normale forhold med de 2 sider på. Ved at fjerne de 2 sider gør det nacellen langt lettere at transportere. Så transport + mere plas til service teknikere er det smarte ved konceptet

Man skal ike bruge en stor kran til at fjerne siderne. Når først de er monteret skal de ikke af igen. Og det kræver kun en lille kran at montere siderne ude på sitet.



TRÅDOVERSIGT