Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tid til Nokia?


55214 5/4 2012 11:10
Oversigt

Måske er Lumia det vi spekulanter venter på

http://www.slashgear.com/nokia-lumia-900-vs-iphone-4-the-99-showdown-04221473/

NOK




5/4 2012 12:11 troldmanden 055218



Ja det er interessant at se hvordan deres strategi med den lave prissættelse kommer til at indvirke på salget. Og ligeledes har Microsoft/Nokia for et par uger siden sat hmmm var det $100 mio på højkant til app developerne så mange flere af de vigtigste apps også bliver udviklet til denne platform.

Jeg er dog stadig ret spændt på at se når de lancere en high end smartphone med PureView teknologien. Altså den der kan tage 41mp billeder. Den bør tage kegler. Men vi skal måske et års tid længere frem før det sker



5/4 2012 13:13 RWDarwin 755224



Det er en meget spændende tid for Nokia. Meget taler for et comeback, men for spekulanten er der dog også nogle risici involveret, herunder:

1. Apple/Iphone er ikke umiddelbart Nokias værste konkurrent. Nokia har været helt dominerende på low-end markedet, men her taber deres Symbian-modeller i øjeblikket massivt til Android telefoner. Windows-systemet er ikke anvendeligt i billig-telefonerne.

2. Med den prismæssigt aggressive strategi, der er lagt med Lumia i USA, synes der at være tale om en langsigtet strategi, der kan vinde high-end markedsandele for Microsoft og Nokia, men måske ikke bidrager med noget væsentlig overskud.

3. De første Windows/Lumia-telefoner er ikke produceret af Nokia (men af Compal), fordi Nokia ikke selv har haft den tekniske ekspertise. Det kan blive en udfordring for Nokia selv at skulle tage over.

4. En væsentlig joker, når man køber Nokia-aktien, er det indtil videre tabsgivende Nokia-Siemens Network.

5. Mange investorer har brændt sig på Nokia de seneste år, og mange er skeptiske mht. fremtidsmulighederne. Aktien er shortet i stort omfang, og den får på puklen ved de mindste tegn på, at den nye strategi mislykkes.

Hvis man vil have argumenter MOD Nokia, kan man jo også se på den tidligere Nokia-direktør, Tomi Ahonens, blog: http://communities-dominate.blogs.com/. Han tror tydeligvis ikke på casen.



5/4 2012 14:55 troldmanden 055226



Hej RWDarwin

Velkommen til proinvestor som aktiv skribent. Og tak for et rigtig interessant indlæg. Du har tydeligvis stor indsigt i Nokia.

Mht punkt 1 så løses det om ganske kort tid når Microsoft/Nokia lancere en udgave af styrsystemet der passer til billig telefonerne.

Jeg var ikke klar over Nokia ikke selv producerede Lumia telefonerne. Troede de var verdensmestre til at producere telefoner. Har de ingen planer om selv at stå for det?

Hvordan ser du på PureView teknologien og de muligheder der ligger deri? Specielt kombinationen med high end smartphones

Vh
T.



5/4 2012 15:24 RWDarwin 155230



Hej Troldmand,

Selv tak! Dine mange gode indlæg her på PI er jo klart en af de væsentligste grunde til at følge debatten.

Jeg er ikke ekspert i Nokia, men jeg synes det er en interessant case. På det mere intuitive plan kan jeg ikke lade være med at drage en parallel til, hvordan Finland tacklede den gigantiske økonomiske krise de var ude i i begyndelsen af 90'erne. De foretog dengang med stor succes nogle meget drastiske reformer (der også kan siges at have dannet grobunden for Nokias oprindelige succes). Og man kan vel godt sige, at Nokia med deres meget dramatiske skift af strategi og styresystem er ude i en lidt tilsvarende redningsøvelse. Jeg tror lidt på den finske Sisu, også selv om de nu har sat Canadieren Elop i spidsen...

Compal har produceret Lumia 710 og 800. Med Lumia 900 er det som jeg kan se meningen, at Nokia selv tager over.

Det er lidt ærgerligt, at det ikke er lykkedes at integrere Pureview med de første Windows telefoner. Det havde været et stærkt salgsargument. Men hvis man er producent af kameraer eller GPS synes jeg nok, der er grund til at ryste i bukserne. Min Lumia 800 fungerer som en glimrende erstatning for min tidligere Garmin GPS. Lumia kameraet er derimod elendigt, men her er der jo så udsigt til forbedring.



5/4 2012 15:41 troldmanden 055231



Så er det hvis min tur til at sige selv tak

Ja jeg er også en anelse overrasket over det ikke var på windows platformen de annoncerede den første pureview tlf. Men de har bekræftet det kommer og at microsoft også ser meget frem til den teknologi bliver integreret i windows.

Hvad angår GPS så har nokia klart en fordel frem for alle andre mobil producenter med deres egne kort og navigations system. Det beater alt andet derude til mobil telefoner.

Så tror egentligt "blot" nokia skal en generation længere frem til det begynder at lysne for dem. Så har de kombineret pureview med high end smartsphone og fået tilføjet mange flere af de vigtigste apps på deres platform.



6/4 2012 09:29 055239



Rigtigt godt indlæg Rw.

Et par kommentarer.

Det er rigtigt at Nokia i dag primært befinder sig i low-end markedet, men det er bestemt ikke med deres gode vilje. Marginerne er nemlig rigtigt dårlige.

Da Nokia "opfandt" smartphonen kom 68% af deres indtjening derfra. Af hele deres indtjening. Så hvis Nokia skal rejse sig igen, så ska de ind på det lukrative high end marked.

Kan de det har de en fremtid, imodsat fald tror jeg de skal sadle helt om.

Jeg tror stadigvæk ikke at mobilmarkedet er et spørgsmål om features, såsom et 41 mpeg kamera, men et spil om økosystemet og dets samspil med det øvrige digitale univers, derfor er samarbejdet det eneste rigtige for Nokia.

Med hensyn til egenproduktion er jeg ikke sikker på at det er afgørende for Nokias indtjening. Jeg tror stadig det er at få en plads i høj Margin markedet brandmæssigt.

Det er ved at være sidste udkald indenfor 1-2 år.

Umiddelbart ser det ud som om at de er på rette vej og så kan de spytte mange nye versioner og tweaks ud af telefonerne uden større problemer. Hardware kan de lave. Software kan Microsoft lave. Whats not to like?

(har ikke Nokia)



6/4 2012 10:17 RWDarwin 055241



Det er rigtigt, at indtjeningen ikke er prangende i low-end markedet. Netop fordi Nokia oftest selv har stået for egenproduktionen er det bekymrende, at de er ved at miste hele den del af markedet til Samsung. Der er givetvis en del produktionskapcaitet, der vil skulle lukkes ned.

Har svært ved at se Nokia som telefonen for de mest trendy forbrugere. Det ligger ikke rigtigt til Nokia. Se bare deres noget gumpetunge præsentation af de nye top-telefoner på mobil-kongressen i Barcelona. På high-end-delen er det nok mere business-segmentet, der kan vindes. Også af den grund fornuftigt med ægteskabet med Microsoft.

(har Nokia, men tøver med at supplere)



5/4 2012 14:22 actdk 055225



Første anmeldelser af Lumia 900 er desværre ikke specielt positive.



5/4 2012 15:01 troldmanden 055227



Jeg har nu set flere ganske gode anmeldelser af telefonen. Det er klart hvis man er die hard fan af iphone så er det nok ikke den mest positive anmeldelse. (har set flere apple sites komme med lunkne anmeldelser) Men der er nu en del ganske fine anmeldelser derude



5/4 2012 15:18 eGhazi 155229



Vil også gerne understrege at den har fået gode anmedelser, jeg tror og håber Nokia får et comeback, på Aktie siden (long) og på mobil siden. Apple produkter siger mig intet, er stadig tilhængere af Nokia :)



5/4 2012 16:52 freja 055234



For mig at se så gik det hele op i en større helhed da jeg fik lumia 800. Styresystemet passer til mig og Nokia har lavet en god smartphone.
Jeg sidder nu og overvejer om jeg skal investere lidt håndøre i firmaet. Jeg tror dog først at det er med lumia 900 får vi at se om Nokia kan komme ind i kampen om smartphone kunderne, de kunder der lige nu er ved iPhone. Personligt tror jeg på at der er potentiale for at fange de iPhone bruger som ikke er hardcore apple bruger.
Skal Nokia have fat i hardcore Apple bruger, så skal de kunne tilbyde en helhed med mobil, pc, tablet og lyd. Ved meget af det er det Microsoft som kan hjælpe med, med de skal have gang i at lave tilbehør fx højtaler, afspiller osv. Kan de det, og få andre firmaer til at lave andet også så tror jeg på nokia kommer ud af det med et overskud som er meget stort :)

/freja



6/4 2012 00:26 carljoe 055236



Er jeg den eneste der synes lumia 900 er en noget skuffende high-end telefon? Den eneste forskel på lumia 900 og 800 er front kamera og større skærm. Dette er ifølge mig ikke noget slående salgsargument. Jeg overvejde at skifte min HTC desire ud med denne, men det slog mig virkelig da jeg skulle til at forudbestille telefonenen. Har jeg virkelig lyst til at betale 4500 kr for en telefon med et jævnt ringe kamera og et fåtal af mine favorit apps. Jeg synes de halter virkelig langt efter eksempelvis HTC's nye topmodel One X, og det samme kommer utvivlsomt også til at gøre sig gældende med den kommende SGS3. Jeg har svært ved at se hvor salgsargumenterne gør sig gældende længere...

Jeg regner dog med at beholde min post i Nokia indtil jeg ser det nye WP8 styresystem, og Nokias næste high-end telefon, for jeg tror desværre ikke på nogen stor succes for Lumia 900.








6/4 2012 09:40 RWDarwin 155240



Det er altid lidt farligt at lade personlige præferencer for produkter styre ens investeringer. Der sidder sikkert mange inkarnerede Blackberry-fans og bander over deres aktier i RIM.

Jeg savner ikke yderligere apps voldsomt, men det er åbenlyst en afgørende parameter, hvis Nokia/Microsoft skal trække kunder blandt tidligere Android- og IOS-brugere. Den udvikling kan kun gå for langsomt. Til gengæld bør det vel være et catch-up, der er muligt at foretage. Hvor mange af de 500.000 Iphone-apps er virkeligt udbredte/populære? OG når først WP har volumen, så kommer udviklerne af sig selv.

Med hensyn til Android, så er der en del kritik af fremtidsperspektiverne, primært på grund af systemets fragmentering. Se f.eks.: http://bizzen.blogs.business.dk/2012/02/16/baner-android-bovl-vej-for-windows-og-nokia/ eller http://www.guardian.co.uk/technology/blog/2012/jan/19/google-android-fragmentation-effect.

Men det kan være Google tager hånd om det. Der kommer også snart en ny Iphone. Og vi ved ikke hvad for en størrelse WP8 bliver. Der er rigtig mange ubekendte i spil.



6/4 2012 10:56 troldmanden 055242



Micorsoft/Nokia har for få uger siden sat et ret stort beløb af til at motiviere app developers til at udvikle de vigtigste app på WP platformen. Så mit bud er at ved udgangen af året er stort set alle de mest populære app på WP



7/4 2012 11:11 troldmanden 055262



Første PureView windows phone?

Det er da et noget anderledes design. Og det er da også meget forskellige holdninger der er til det. Enten hate it or love it. Men mon ikke det er en fake

http://wmpoweruser.com/nokia-pureview-lumia-windows-phone-device-images-leaked/



8/4 2012 12:20 carljoe 055285



Godt det kun er en koncept telefon. Den er jo lige så tyk som et 3310? Kan da umuligt være behaglig at have i lommen.

Noget som jeg også klart ser som en joker ved Nokia, er deres kommende tablet, der kører Windows 8. Windows 8 har jo fået fantastisk god kritik af anmeldere fra diverse tech magasiner, for at køre helt suverænt på tablets. Hvis Nokia formår at udgive en flot designet tablet, når Windows 8 bliver frigivet, så er jeg ikke i tvivl om det vil blive blandt de mest populære W8 tablets.



9/4 2012 12:56 troldmanden 055298



Den nye PureView teknologi VIL gøre tlf tykkere. Sensoreren er jo flere gange større end normale mobile kamera. Så vi kommer ikke uden om en tykkere tlf omkring selve kameraenheden.

Nokia Pureview 808 er også 13,9mm tyk mod f.eks 9,3mm for Iphone 4.

http://www.gsmarena.com/nokia_808_pureview-pictures-4577.php

Så hvis man vil have et uovertruffent kamera ved hånden hele tiden så er det på bekostning af en lidt tykkere tlf



11/4 2012 10:12 MadsSkjern 055369



Ja det er tid til Nokia:

STOCKHOLM -(Dow Jones)- Nokia Corp.'s (NOK) Lumia 900 Windows Phone device is Tuesday topping online retailer Amazon.com Inc.'s (AMZN) list of top-selling mobile devices with contracts.

The apparent success of the Lumia 900 device at Amazon is a tentative sign that the struggling Finnish handset maker may be making a revival.

According to Amazon's sales chart, which is updated hourly, the Lumia 900 is outperforming Motorola Mobility Holdings Inc.'s (MMI) latest Droid Razr Maxx 4G device, as well as the 4G version of Samsung Electronics Co. Ltd.'s (005930.SE) Galaxy S II.

The U.S. version of the Lumia 900, which was launched last week, is sold exclusively by AT&T Inc. (T) in North America and is aggressively priced at $99.99, significantly lower than prices of rival devices with similar specifications.

Amazon--the world's largest online retailer--saw revenue at $17.43 billion last year with consumer electronics, including mobile phones, accounting for 63% of sales.

At 1018 GMT shares in Nokia traded 0.1% lower at EUR3.888, against a 1% drop for the broader OMX Nordic 40 index.

-By Sven Grundberg, Dow Jones Newswires; +46-8-5451-3098; sven.grundberg@dowjones.com

(END) Dow Jones Newswires

April 10, 2012 07:20 ET (11:20 GMT)

Copyright (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc



11/4 2012 15:08 Kristensen 055378



Den bliver stadig billigere:

Nokia nedjusterer forventninger

14:12
Nokia må nedjustere sine forventninger til den vigtige division devices and services.

Nokia en Margin i Devices and Services på minus 3 pct. i første kvartal mod en tidligere forventning om breakeven. For andet kvartal venter den finske elektronikgigant et resultat der er lavere end første kvartal eller på linje med, når det kommer til marginen.
Aktien falder med op til 11 pct. oven på nyheden



Martin Mogensen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk
© DDK




11/4 2012 15:09 Tonny9 055379



Jeg må indrømme, at jeg tror det er ved og være tid til Nokia, her efter deres nedjustering, men jeg starter nu med og sælge dem jeg har med et tab på 50%, for lige og tage skattefradraget først.
Det har jeg brug for med de aktier jeg får tvangsindløst i år.

Hvis jeg er lidt heldig, så kan jeg genkøbe Nokia lidt billigere end jeg har smidt dem i dag, selv om jeg ikke rigtigt tror det.

Min mavefornemmelse siger behold og lad panikken falde til ro igen, min fornuft siger mig, at jeg skal sælge og genkøbe senere, dels fordi en sådan nedjustering normalt har negativ indflydelse på aktiekursen i nogle dage, dels p.g.a. det skattemæssige.

Så må det jo vise sig om jeg fremover skal lytte til maven eller til hjernen....:)..



12/4 2012 14:48 Tonny9 055407



Det blev, meget overraskende, hjernen der vandt over maven......så nu har jeg da 10 (lidt har også ret) gratis aktier samt ca. kr. 10.000,00 ved at sælge i går og genkøbe i dag, samt et realiseret kurstab til årets selvangivelse.

Ikke at man i længden kan leve af tab, men jeg må jo glæde mig over, at tabet nu er lidt mindre end det ellers havde været.



TRÅDOVERSIGT