Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BULK - Norden vil udvide sin flåde af tørlastskibe


55399 fcras 12/4 2012 08:41
Oversigt


Onsdag 11. april 2012 kl: 16:59

Rederiets Nordens bestyrelsesformand, Mogens Hugo, havde de optimistiske briller på, da han onsdag eftermiddag gik på talerstolen til rederiets generalforsamling på Radisson Blu Falconer Hotel i København.


"Jeg kan ikke love, at 2012 bliver enden på dårligdommene, men jeg vil godt driste mig til at sige, at vi nærmer os begyndelsen på enden på de dårlige tider. Glem ikke, at tørlastmarkedet kan komme i balance fra 2013, og at den ventede efterspørgselsvækst i produkttank også kan trække raterne op i det segment. Vi er dermed i de 2 helt rigtige segmenter - begge har vækstpotentiale", sagde Mogens Hugo .

Bestyrelsesformanden lagde i sin tale op til, at Norden i 2012 vil fortsætte udbygningen af sin flåde - primært på tørlastområdet.

"I en cyklisk industri gælder det om at investere, når aktivpriserne er lave, og der er udsigt til, at den fundamentale efterspørgsel kan være på vej op. Vi har i Norden de seneste par år købt og kontraheret produkttankskibe for 300 millioner dollar, mens vi i Tørlast har været mere tilbageholdende, om end vi dog det seneste års tid har langtidsindbefragtet 5 brændstofeffektive tørlastskibe. Men som verden og vore markeder ventes at udvikle sig, nærmer vi os det tidspunkt, hvor vi også skal gå akkvisitivt til værks i Tørlast ved køb, kontraheringer eller andet.", sagde Hugo.

"Midlerne til investeringer i både Tank og Tørlast - dem har vi. Pengene brænder ikke i lommen, og Norden skal stadig have en væsentlig buffer, fordi vi er i en
kapitalintensiv og cyklisk industri, og fordi vi ikke vil deponere vores handlefrihed hos nogen bank. Men vi har mulighederne for at handle på rette tid og sted, og vi analyserer nøje, hvornår det er det optimale tidspunkt at handle", sagde Nordens bestyrelsesformand.

Kilde: Norden

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14028

http://www.ds-norden.com/

DNORD.CO




TRÃ…DOVERSIGT