Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aker Solutions sikrer seg ny gigantkontrakt


55789 fcras 19/4 2012 10:28
Oversigt(Hegnar.no - 19.4.12 08:11)

Røkke & Co. sikrer seg ny gigantkontrakt

- En kjempekontrakt og den største av sitt slag, sier Kværner-ledelsen og stråler etter kjempenyheter torsdag morgen. Aker Solutions kan glede seg - igjen.

Kværner melder torsdag morgen at de har mottatt tildelingsbrev fra A/S Norske Shell for engineering, innkjøp, fabrikasjon og ledelse (EPCM) for modifikasjoner og prosjekter på Ormen Lange/Nyhamna landanlegg utenfor vestkysten av Norge.

Tildelingen er en rammeavtale med varighet på seks år, og opsjoner for ytterligere to pluss to år.

Estimert kontraktsverdi er 6 milliarder kroner, ekskludert opsjoner.

Engineering- og modifikasjonsarbeid i forbindelse med Nyhamna-kontrakten Kværner har fått tildelt av Shell vil bli levert av Aker Solutions, skriver TDN Finans.

- Dette er en kjempekontrakt og den største av sitt slag som tildeles i Norge dette året. Vi er svært stolte over å ha vunnet denne viktige kontrakten, som vi tror demonstrerer en tro på vår prosjektgjennomføringsmodell og evne til å levere komplette løsninger til kundene, sier Kværners konserndirektør Jan Arve Haugan.

Nyhamna-anlegget prosesserer gass fra Ormen Lange-feltet i Mørebassenget i det sørlige Norskehavet.

Kontraktsomfanget inkluderer alle prosjekter og modifikasjoner på Ormen Lange/Nyhamna-anlegget, og er etablert for å møte den forventede, store økningen i prosjektaktivitet de neste fem til ti år.

Dette inkluderer å forberede anlegget på Nyhamna for mottak av gass fra nye felt som Linnorm og Aasta Hansteen (tidligere Luva).

Dette er den andre store kontrakten Kjell Inge Røkke-systemet mottar denne uken. Mandag ble det klart at Aker Solutions hadde sikret seg en kontrakt med Statoil på 11 milliarder kroner.

Les hele meldingen fra Kværner her
http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=302902

http://www.akersolutions.com/

AKSO.OL
TRÅDOVERSIGT