Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

American Shipping Company opp 410 prosent!


56575 fcras 4/5 2012 07:41
Oversigt

Hegnar.no - 03.5.12 15:05

Selskap hvor Kjell Inge Røkkes Aker er storaksjonær flyr til værs på Oslo Børs. På ni dager er aksjen opp 410 prosent. (Oppdatert 16:35)

American Shipping Company (AMSC) har levd et liv i skyggenes dal på Oslo Børs, men i det siste har det begynt å skje ting med aksjen. Det mest opplagte er at aksjekursen har begynt å gå.

Så sent som tirsdag i forrige uke lå kursen på 96 øre, mens siste notering (klokken 16:35) er 4,90 kroner. En avkastning på ikke mindre enn 410 prosent på en drøy uke er intet mindre enn imponerende. Dagens opptur er på 92 prosent.

Siden bunnen 28. desember 2011 er oppturen på 490 prosent.

Vel så interessant er det å se at volumene har tatt seg betydelig opp. Snittet de siste seks dagene, inkludert dagens handel, er på 618.000 aksjer. Så høye tall har vi ikke sett siden begynnelsen av januar.

En titt på aksjonærlisten viser at en SEB Enskilda egenhandelskonto er største aksjonær med 33,3 prosent av aksjene (9,2 millioner aksjer).

Converto Capital Fund AS, hvor Kjell Inge Røkkes Aker ASA sitter på 90 prosent av aksjene, står oppført med 19,9 prosent av aksjene (19,9 prosent).

På de neste plassene finner vi flere Odin-fond. Den kjente investoren Day Eystein Koppang sitter på 0,88 prosent av selskapet (243.000 aksjer).

AS Bemacs, med Bertel Otto Steen som styreleder, sitter på 0,54 prosent av selskapet.

For øvrig er "cut-en" for å komme med på topp 30-listen i selskapet bare 77.500 aksjer, som i dag tilsvarer aksjer for 275.000 kroner.

Om noen posisjonerer seg i aksjen denne uken, vil dette trolig bli synlig på mandagens ferske aksjonæroversikt.

American Shipping Company avholdt generalforsamling 24. april. Der ble det signalisert en bedring i US Jones Act-markedet. Jones Act innebærer at kommersielle fartøyer som transporterer varer mellom amerikanske havner må være bygget***, eid, driftet og bemannet av amerikanere og være registrert under amerikansk flagg.

De fundamentale faktorene i Jones Act er fortsatt sterke, med rater presset oppover. American Shipping opplyste også at spot-ratene tar seg opp og at utnyttelsen av fartøyene blir bedre.

http://www.americanshippingco.com/


***
Aker Philadelphia Shipyard (AKPS.OL)

http://www.akerphiladelphia.com/

http://www.oslobors.no/markedsaktivitet/stockOverview?newt__ticker=AKPS

AMSC.OL
TRÅDOVERSIGT