Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Abbot ind på nyreskade-fronten igennem opkøb!


56638 oneofakind 7/5 2012 05:17
Oversigt

Nej, det er ikke køb af BioPorto.. Det er :http://www.business.dk/medico/dansk-laegemiddel-solgt-for-over-500-millioner Tænker umiddelbart, at enten har vi nu snart en behandlingsform som kan kombineres med BioPortos test.. Eller også har Abbot fundet en "smutvej" til omgåelse af BioPortos patenter!

Det fremgår desværre ikke hvilken af de 2 scenarier der er i spil.

mvh.



7/5 2012 23:24 fillandkill 356663



Fordi man investerer i behandlingen af AKI, betyder det i mine øjne ikke at der findes en smutvej udenom diagnosen.

Lægemidlet er i forbindelse med hjertekirurgi, hvor man kan undgå, eller bedre odds for at undgå akut nyreskade som følgevirkning, som jeg forstår sagen.

Der findes mange forskellige former for AKI, og fordi man begynder bedre at kunne diagnosticere aki, betyder det også øget fokus på behandlingen.

i mange årtier, har eneste diagnostiske test været serum kreatinin, som er langsom og upræcis, ift. Ngal testen, - de der har fulgt med mht. Ngal, ved at der snakkes om et "window of oppertunity" altså hvis bare man kan diagnosticere hurtigt nok, så har man også mulighed for at behandle en nyreskade, -det er jo så præcis der vi er nu, at man har mulighed for at udnytte dette "window of oppertunity" fordi Ngal kan diagnosticere i tide, så en eventuel behandling kan igangsættes.

Med serum kreatinin har nyrerne ofte taget så megen skade, at behandlingen ikke gavner, når diagnosen foreligger efter 24-72 timer, - Ngal giver svar på 10 minutter.

Jeg ved selvfølgelig ikke om dette medikament er tænkt som standard for hjerteoperationer, eller om det er et medikament der kun skal gives til de patienter der måtte have en særlig risiko under operationen, - men mon ikke man ønsker at be- eller afkræfte AKI efter endt operation.

Kunne egentligt godt tænke mig at Doctor ville give et ord med på vejen

I de sidste 50-60 år, er der kommet stadig flere og bedre hjertemarkører, og deraf bedre behandlinger til hjertepatienterne.

I samme periode, har serum kreatinin været goldstandard for nyreskade, og først nu, begynder der at ske noget med bedre diagnostiske værktøjer, og måske derfor, større interesse og muligheder for at udvikle bedre behandlinger.

Diagnose og behandling må absolut følges ad, og ikke udelukke hinanden, så næppe nogen vej udenom for Abbott.

Måske tværtimod, - kan Ngal åbne "window of oppertunity" så vil Ngal testen få rasende fart på, hvis der pludselig sker en massiv udvikling på behandlingsområdet, men.. det netop købte medikament skal jo først igennem fase 2 og 3, og FDA, så lige med denne, går der jo hurtigt 3-4 år.



8/5 2012 21:33 fillandkill 056680



For lige at tilføje et citat jeg kom i tanke om..

"If you think of renal function as a forest and AKI as a forest fire, creatinine tells you which trees are dead. NGAL tells you which trees are on fire."

-Dr. Maisel (paraphrased)



TRÅDOVERSIGT