Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Banker - Memory Lane


56703 akademikeren 9/5 2012 15:26
Oversigt

Idag læste jeg at bare de spanske banker skal rejse op imod 260 milliarder kroner for at møde deres skærpede solvenskrav.

Der er ikke mange måneder siden, at IMF blev lagt for hån, ved at udtale sig om at kapitalkravet var langt større end de ca 2,5 mia Euro som den daværende stresstest havde regnet sig frem til.

Og der var ingen rigtige scenarier hvor det kunne gå alvorligt galt for man havde taget højde for alt.

Idag ved vi bedre. Vi ved at 200 mia Euro endda var langt i underkanten og den europæiske stabilitets fund rejste mange flere penge, som der p.t. bliver trukket ivrigt på.

Men der kan sagtens blive værre endnu. For vi mangler stadigvæk at få gang i væksten i EU og både Spanien og Italien har det meget svært og det er store økonomier.

Grækenland begynder at spille poker med sit Euromedlemsskab, og man forstår dem godt. De har ikke en chance for at klare skærerne.

I Danmark ser vi også en del krak for tiden og det i virkeligheden inden at landbrugskrisen for alvor har sat sig igennem.

Det borger ikke godt for fremtiden - specielt i bankaktier.9/5 2012 16:28 Olesener 056705Kan kun give dig ret, fremtiden ser ikke lovende ud for bankaktier. Vi stadig høje renter i landene med gælds problemer, imens renten, boligpriserne og væksten i Danmark står stille eller falder lidt.
Jeg tror personligt at gælds problemerne vil påvirke eurozonen i nogle år endnu.

Ved ikke om vi har set toppen af isbjerget indenfor landbruget endnu, ved ikke så meget om det, men tror det ikke.10/5 2012 11:39 sober 056740Jeg er ikke helt enig:
A) Store danske banker kan blive safe haven for bankaktieinvestorer i Euro-zonen, da de er prissat lavt. Nordea og Vestas f.eks. følges kursmæssigt pænt ad, og handles begge til lav kurs/indre værdi. Nordea tjener bare fire gange så meget, som Vestas taber...

B) Landbrugets gældskrise løfter staten dem ud af som før set , af nationalpolitiske årsager, især under socialdemokratiske statsministre. GS-lånene øget sovensens voldsomt.

C) Danske banker er behersket disponerede i græsk gæld og minimalt mod spansk gæld.

D) Fusioner og overtagelse af små fiddelifut-bankers gode dele vil styrke indtjeningen fra dag eet, se bare Spar Nord.

E) Staten vil fortsætte med at gå langt som garant for at sikre lave funding udgifter.Bankpakke 7 til 14, hvis det bliver nødvendigt

F) Selv med en bristet boligboble leverer realkredit-instituterne overskud, så krisen er mere teknisk end reel.

G) Boligmarkedet kommer igang igen, folk bliver fortsat skilt, flytter til nyt job eller dør, prisuro eller ej. Der er en pukkel af ubeslutsomme, som ikke venter forever.

H)) At tale om økonomisk krise for private er en vits, hvem vil bytte indkomst og formueforhold med tallene fra for ti år siden??? Og da talte ingen sgu om krise.TRÅDOVERSIGT